Haberler

Maltepe'de kuyumcu soygunu kamerada...Bir buçuk kilo altını böyle çaldılar

Güncelleme:

Maltepe'de kuyumcu soygunu kamerada.

Maltepe'de kuyumcu soygunu kamerada...Bir buçuk kilo altını böyle çaldılar

İSTANBUL - Maltepe'de gece saatlerinde lüks bir otomobille gelen dört hırsız bir kuyumcu dükkanına girdi. Hırsızlar kuyumcudan çaldıkları 1,5 kilo altınla kayıplara karıştı. Kuyumcunun soyulma anı güvenlik kameralarına anbean yansıdı.

Olay, geçtiğimiz gece saat 04.00'de Maltepe ilçesi Fındıklı Mahallesi, Gazi Mustafa Kemal Caddesi'nde bulunan bir kuyumcuda meydana geldi. Görgü tanığının iddiasına göre içerisinde dört kişinin bulunduğu lüks otomobil dükkanın önünde durdu. İçerisinden üç kişi inip dükkana hareketlenirken şoför aracın içinde bekledi. Dükkanın kepengini kısa sürede kaldırmayı başaran hırsızlar kapıyı da levye ile zorlayarak açtı. Dükkanın vitrininde ve alt kısmında açık bir halde bulunan yaklaşık 1,5 kilo altını dakikalar içerinde çalan hırsızlar geldikleri lüks otomobille olay yerinden hızla kaçtı. İçeride vitrin camının kırılma sesini duyan apartmandaki bir kişinin ihbarı üzerine polis ekipleri olay yerine gelirken görgü tanığının ifadesine uyan otomobil içerisindeki dört hırsız çaldıkları üç yüz bin lira değerindeki altınla her yerde aranıyor.

3 dakikada her şeyi çalmışlar

Hırsızların soyduğu kuyumcu dükkanında çalışan Mirkan Aslan, "Olay dün gece saat 04.00'da olmuş. Amcam dün korona virüs olayların dolayı dükkanı erken kapatarak tezgahı toplamadan çıkmış. Bizim tahminimize göre bilen ya da gören birileri kepenki kırma yöntemiyle kaldırarak 4 kişi camı kırarak içeri giriyorlar. Tezgahın altından 3 dakika içerisinde ne var ne yok boşaltıyorlar. Böyle günlerde yaşadığımız olaylar zaten yetiyorken dünyanın gündeminde korona virüsü varken böyle insanlarla yaşıyoruz Ülkemizde. Allah yardımcımız olsun" şeklinde konuştu.

"Bunu yapanların bulunmasını istiyoruz"

Emniyet güçlerinden hırsızların bulunmasını isteyen Mirkan Aslan, "Emniyet güçlerinden mahallemizin her köşesinde güvenlik kameraları ve mobese kameraları var. Birilerinin bulunması zor değil. Arabanın plakası 34 BPN 121 Beyaz bir Mercedes gece saat 04.00 da buradan kaçtıkları vakit mobeselerden izlenilerek bulunabilir. Devletimizin bu tarz şeylere müsamaha göstermemesini istiyoruz. Bize bunu yapanların bir an evvel bulunmasını istiyoruz. Dünya global sorunlarla meşgulken böyle insanların içimizde yaşaması bizi üzüyor, ne yapacağımızı şaşırdık" diye konuştu.

Soygun güvenlik kamerasında

Kuyumcu dükkanın soyulduğu anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, Kuyumcu dükkanın önüne lüks bir araç geliyor, araçtan 3 kişi elindeki levye ve torbalarla kepengi zorlayarak açtıktan sonra camı kırarak içeri giriyor. İçeri giren hırsızlar tezgah üstünde, rafta ve tezgah altında bulunan 1,5 kilo altını dakikalar içerisinde torbaya doldurarak hızla araca binerek olay yerinden uzaklaşıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Maltepe Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title