Haberler

Lüks Otomobil Satmak İçin İlan Verenleri Dolandıran Çete Çökertildi

Güncelleme:

İstanbul'da günlük ofis kiralayıp oto galeri gibi döşeyerek lüks otomobil satmak için ilan verenleri, hileli satışla dolandıran çete çökertildi.

İstanbul'da piyasa değeri yüksek araçlarını satmak için internete ilan veren vatandaşları hileli satışla dolandıran çete yakalandı. Çetenin akıl almaz yöntemleri, tek tek savcılığın hazırladığı iddianameye girdi. Dosyada yer alan iddiaya göre, çete şöyle çalışıyordu: Sanıklar Beşiktaş, Şişli ve Kadıköy gibi ilçelerde kiraladıkları yerleri oto galeri gibi dizayn ediyor. İş yerinde en az 7-8 kişi bulunuyor ve aralarında patron, şoför, sekreter, koruma, muhasebeci gibi iş bölümü yapıyor.

OLAYA ''TİCARİ FAALİYET'' SÜSÜ VERİYORLAR

Gazete Habertürk'ün haberine göre özellikle ikinci el piyasa değeri yüksek lüks araçlarını satmak için ilan veren vatandaşlarla irtibat kuran şebekenin bir üyesi, pazarlığın ardından araç sahibiyle notere gidiyor. İşlemler yapıldığı sırada çete lideri Adem D., EFT'yle gönderdiği paranın hesaba geçmesinin zaman alacağı gibi bahaneler uyduruyor. Ve ardından "Siz satışı yapın, paranızı nakit vereceğim. Nasıl olsa araç bedeli üzerinden senet verdim. Paranızı alıp senedi iade edersiniz" diyerek araç sahibini ikna ediyor. Satışı yapıp parasını almaya giden mağdur, oyalanmaya başlanıyor. Bu sırada araç aynı gün içinde noter satışıyla 2 ya da 3 el değiştiriyor. Bu işlemlerle olaya 'ticari faaliyet' süsü verildikten sonra araç piyasa değerinin altındaki bir bedele satılıyor. Bu arada araç sahibi ise elinde senetle öylece kalıyor.

''CEZA ALMADAN KURTULDULAR''

6 şüpheli hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, üye olma ve nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 4 ile 36 yıl arasında değişen hapis cezaları talep eden savcılık, iddianamede çeteye ilişkin özetle şu yorumu yaptı: "Araç sahiplerinin suç duyurusunda bulunması halinde şüphelilerin satış sözleşmesi yaptıklarını, araçları vadeli aldıklarını, onlara teminat senedi verdiklerini (Araç sahiplerine verilen senetler icra yoluyla tahsil edilmeye çalıştığında şahısların üzerine kayıtlı hiçbir mal varlığın olmadığı anlaşılmıştır), borçlarını en kısa sürede ödeyeceklerini, işlemin ticaret olduğunu söyledikleri... Bazı araç sahiplerine de bir miktar ödeme yaptıkları, bu şekilde dolandırıcılık suçunu ticari faaliyetmiş gibi gösterip soruşturmalardan ceza almadan kurtuldukları anlaşılmıştır."

TELEFON KONUŞMALARI SAVUNMANIN TAM TERSİNİ SÖYLÜYOR

Ancak hazırlanan iddianameye giren telefon konuşmaları, bu savunmaların tam tersini söylüyor. İşte o kayıtlar:

A: Büyük ihtimalle arabada 2016 Jaguar

E: Ne kadar

A: 245

E: Telefonda he diyorlar geldiği zaman hık mık yapıyorlar

A: Sen boş ver şimdi verilir mi verilmez mi söyle

E: Yarı fiyatına verilir işte

A: ... Görecez

E: 245 ise onu vereceğimiz fiyat taş patlasın 110 milyar

E: Yakaladık birisini bakalım

A: Allah Allah

E: 5 20 bi tane anladın mı abi

A: İyi dimi

E: Şimdi onlar içeri geçti ben de özel şöförüm anladın mı. Kendisinin Mercedesi vardı bir önceki şoför alkollüyken alıp kaçıyo vuruyo pert ediyo anladın mı

A: Hıı

E: Onu işten çıkartıyo yeni şoför benim

A: Hı hı

E: Adım Rıdvan Ilıca

A: Allahtan Alıcalı dememişin...

Kaynak: Haberler.com / 3. Sayfa

Beşiktaş İstanbul Kadıköy Şişli 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500

Yorumlar (5)

metin:

ulan işiniz gücünüz hırsızlık Allah belanızı versin şerefsizler

16
0
yanıtYanıtla
faqır:

TİCARİ FAALİYET YASAĞI GETİRİN İSME OLSUN BİTSİN :D

6
0
yanıtYanıtla
mehmet:

ee herkesin bir galericisi bi fırıncısı bi kasabı bi bakkalı bi çig köftecisi vardır , veya olmalıdır. .

5
0
yanıtYanıtla
17777:

Dolandiranin kellesini kesin idam

5
0
yanıtYanıtla
gs_ant:

yok arkadas bu devlete bu yuzden kizginim benim veya yoksul fukaranin yillarca didinim yemeden icmeden biriktirdigini boyle serefsizler dolandiricilik ile alacak devlet te bunlara ceza vermeden salacak biz DEMOKRASI ulkesiyiz diyoruz bizde demokrasi filan yok olan fakire fukaraya oluyor yaziklar olsun

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title