Haberler

Love Story'nin Bestecisi Francis Lai, Hayatını Kaybetti

Güncelleme:

Oscar Ödülü'nü kazandığı 'Aşk Hikayesi' başta olmak üzere çok sayıda filmin müziklerine imza atan ünlü Fransız besteci Francis Lai, 86 yaşında hayatını kaybetti.

Oscar Ödülü'nü kazandığı "Love Story" (Aşk Hikayesi) başta olmak üzere çok sayıda filmin müziklerine imza atan ünlü Fransız besteci Francis Lai, 86 yaşında hayatını kaybetti. Lai'nin ölümü, uzun yıllardır yaşadığı Fransa'nın güneyindeki Nice kentinin Belediye Başkanı Christian Estrosi tarafından sosyal medya aracılığıyla duyuruldu.

ÖLÜMÜ SOSYAL MEDYA ARACILIĞIYLA DUYURULDU

Estrosi mesajında, 1970 yılında Oscar Ödülü aldığı "Love Story" ile "Bir Kadın ve Bir Erkek" filmlerinin müziklerini yapan Lai'nin ölümünden büyük üzüntü duyduğunu belirterek, bestecinin ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

BİRÇOK FİLM MÜZİĞİNE İMZA ATTI

Francis Lai, aralarında Yves Montand, Edith Piaf, Patricia Kaas, Mireille Mathieu, Dalida, Nana Mouskouri ve Ella Fitzgerald başta olmak üzere çok sayıda dünyaca ünlü sanatçıya beste yapmıştı. Lai, ünlü yönetmen Claude Lelouch'un da birçok filminin müziklerini emanet ettiği yakın arkadaşıydı.

Kaynak: AA / Güncel

Magazin Kültür Sanat Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

DÜRBÜNLÜYE:

iyiki müslüman olarak vefat etmedi müslümanların hali ortada birbirini bogazlıyor bombalıyor düzgün doğru dürüst bir insan olarak sonsuzluğa gitmesi önemli olan

6
7
yanıtYanıtla
Kılçık:

hade lan ordan cahil herif get biraz ilim irfan ögrende gel.

yanıt1
yanıt3
XXX:

ilim irfan diyen zibidiye bak islamın icat ettiği ne ilim var nede bilim dünyada müslümanların bi dikilitaşıyok kullandıkları malzeme A dan Zae batının zavallı ezikler

yanıt2
yanıt6
Dürbünlü:

Keşke ölmeden önce müslüman olup,,öyle ölseydi,,hiç olmazsa ahirette rahat ederdi.

2
2
yanıtYanıtla
007 BONT:

değerli insanlığa katkı yapan aydın özgür çağdaş sanatsal insanların dünyaya verdiği ışık dünya döndükçe asla sönmeyecek toprağı bol olsun TANRI nın sevdiği kulu olsun

2
2
yanıtYanıtla
Gül:

Artik cook üzülenler olur. Adam yasamis yemis bitirmis. Onca gün göremeyen yavrular ne cekiyor ondan ne haber?

2
2
yanıtYanıtla
Kemençeci:

üzülmeye değmez,,hevla yicekmiyiz,,ben ona bakarım.

1
3
yanıtYanıtla
Eskici:

Gençler, adamın inancı kendini bağlar. Ahlaklı olması bizi ilgilendirir. Ritüellerde boğulmayın. Samimiyet dediğimiz şey öyle herkes de olacak bir kavram değil. Kimse ben samimiyim diyemez. Bırakın ötekileştirmeyi. Ve şunu da diyeyim size, bu adamın müzikleri ile büyüdük, büyüdünüz. Farkında bile değilsiniz. Çok uzağa gitmeyin, o duygusal, samimi yeşilçam filmlerinin birçok eseri bu şahsa aitti.

3
0
yanıtYanıtla
AKILLI:

BENENA

1
1
yanıtYanıtla
ATMACA:

Bi döneme insanlığa cağdaşlığa özgürlüğe medeniyete geçmişe geleceğe gerçek anlamda damga vurmak işte gerçek yaradanın yarattığı böyle kutsal insanlar sayesindedir

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title