Haberler

Lise Öğrencisinden Örnek Davranış

Lise öğrencisinden örnek davranış Oğuzlar Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Yılmaz Eren, ilçede bulunan şehit mezarlarının baş tarafında içerisinde Kur'anı Kerim, Yasin-i Şerif ve Türk Bayrağı bulunan özel bir kabinler yaptı Türkiye genelinde örnek olabilecek bir çalışmaya imza atan gence...

Lise öğrencisinden örnek davranış

Oğuzlar Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Yılmaz Eren, ilçede bulunan şehit mezarlarının baş tarafında içerisinde Kur'anı Kerim, Yasin-i Şerif ve Türk Bayrağı bulunan özel bir kabinler yaptı

Türkiye genelinde örnek olabilecek bir çalışmaya imza atan gence Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş teşekkür etti

Lise öğrencisi Yılmaz Eren; "Amacım şehit ailelerinin yalnız olmadığını göstermek, devlet büyüklerim destek verirse projeyi ülke geneline yaymayı planlıyorum"

ÇORUM - Çorum'un Oğuzlar ilçesinde lise öğrencisi örnek bir çalışmaya imza attı.

Oğuzlar Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Yılmaz Eren, ilçede bulunan şehit mezarlarının baş tarafında içerisinde Kur'anı kerim, Yasin-i Şerif ve Türk Bayrağı bulunan özel bir kabinler yaptı.

Proje için belediyeye başvurarak Mezarlıklar Müdürlüğünden izin alarak, Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş'in desteğiyle şehit mezarlarına özel kabinler hazırlamak için harekete geçti. Kabinleri suya, sıcağa ve soğuğa dayanıklı olacak şekilde tasarlayan Eren, kabinlerin yerle temasından etkilenmemesi ve içerisinde Kuran-ı kerim olduğu içinde yerden yarım metre yüksekliğinde bir beton üzerine kabinleri yerleştirdi.

Belediye Başkanı Orhan Ateş ile birlikte şehit mezarlarını ziyaret eden lise öğrencisi Yılmaz Eren, Türkiye genelinde örnek olabilecek projenin amacının "İnsanların şehitlerimizi ziyaret ederek onların adlarına Yasin, Kuran ve dua okumalarını sağlamak" sözleriyle açıkladı.

Şehitlerin unutulmaması için böyle bir projeye imza attığını dile getiren lise öğrencisi Eren, "Amacım şehit ailelerinin yalnız olmadığını göstermek. Onlara destek olmak amacıyla başlattım. Bunu Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş'in yardımıyla gerçekleştirdik. Bu projemizi diğer illerde ve ilçelerdeki şehit mezarlarında da gerçekleştirmek için çalışacağız. Emek vereceğiz. Bu konuda devlet büyüklerimizin desteğini bekliyoruz. Şehitlerimizi birgün değil hergün hatırmalıyız. Şehit mezarlarımıza gelen herkes buradan Kur-an-ı kerim veya Yasin-i şerif kitabını alarak şehitlerimizin ruhuna okuyabilecek" dedi.

"Ne mutlu bizlere ki sizin gibi gençler yetiştirmişiz"

Lise öğrencisi Yılmaz Erenle ziyaret ettiği şehit mezarlarında projenin ilk kez Oğuzlar'da başlatılmasının kendileri için gurur kaynağı olduğunu dile getiren Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş de, "Şehitlerimiz adına güzel bir çalışmaya imza attınız. Ne mutlu bizlere ki sizin gibi gençler yetiştirmişiz. Annene, babana ve büyüklerine teşekkür ediyoruz. Sizinle bir Oğuzlarlı olarak gurur duyuyoruz. Bu tür çalışmalar da her zaman maddi ve manevi desteğe vermeye hazırım." dedi.

Daha sonra yanında getirdiği Türk bayrağını öperek alnına götüren Başkan Ateş, Eren'e ay yıldızlı bayrak, Kuran-ı kerimi ve Atatürk'ün maketini hediye etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Kuran-ı Kerim Murat Orhan Türkiye Oğuzlar Genel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title