Haberler

Lise öğrencilerine dijital güvenlik eğitimi - ESKİŞEHİR

Güncelleme:

Eskişehir Valiliği, Anadolu Üniversitesi (AÜ) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen "Etkin Sosyal Medya Kullanımı ve Dijital Güvenlik Eğitimleri" kapsamında AÜ Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SODİGEM) tarafından lise öğrencilerine bilgilendirme yapıldı.

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi Konferans Salonu'ndaki etkinlikte yaptığı konuşmada, günümüz dünyasında teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlediğini belirterek, 7'den 70'e toplumun tüm bireyleri için dijital cihazlar ve dijital dünyadan ayrı kalınamayan bir gerçekliğin ortaya çıktığını söyledi.

Dijital dünyanın, bireyleri gerçek dünyadan kopardığını dile getiren Çakacak, şunları kaydetti:

"Bireyler arasındaki ikili ilişkiler, arkadaşlık ve komşuluk ilişkileri, iş ve aile hayatı, sosyal aktiviteler tümden değişmektedir. Teknoloji tabanlı hızlı dönüşümün bazı faydaları varsa da dezavantajları da söz konusudur. Dünyanın gelişmiş ülkeleri teknolojinin böylesine ilerlemesi ve yepyeni bir dijital dünyanın ortaya çıkması karşısında kendi toplumlarını, özellikle de genç bireylerini bu dünyanın olumsuzluklarından koruma adına çalışmalara başlamışlardır. Bunun ilk ve en büyük adımı ise bu yeni dünyayı tanıtmak, bu dünyanın içine girecek bireyleri yetiştirmek ve bilinçlendirmek olmaktadır. El birliğiyle dijital bilinci gerçekleştirmeli, dijital dünyanın tüm olumsuzluklarından toplumumuzu korumalıyız."

AÜ Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı da dijital dünya içinden yükseköğretim kurumlarına gelen öğrencilerin güvenliğe önemi vermesi gerektiğini vurguladı.

Cep telefonlarının ve tabletlerin şarjı olduğu müddetçe her türlü isteğe olumlu cevap verdiğini söyleyen Çomaklı, "Bu yüzden dijital dünyanın olumlu ve olumsuz yönlerinin iyi bilinmesi gerekiyor. Sosyal medyada mahrem bilgiler kesinlikle açıklanmamalıdır. Gençler 'eğlence' adı altına özel bilgilerini sosyal medyada yayınlıyor. Dijital mahremiyeti unutmayın." dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Hakan Cırıt ise sosyal medyanın son zamanlarda toplumu ve vicdanları yaralayan bir hal aldığına değinerek, SODİGEM'in eğitimlerinin genç nesillerin sosyal medya konusunda eğitmek için verdiği eğitimin çok önemli olduğunu belirtti.

Eğitimlerle öğrencilerin sosyal medya konusunda bilinçleneceğini ifade eden Cırıt, "Eğitimlerle yaklaşık 22 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz. Projenin tamamlanmasıyla öğrencilerin sosyal medyayı daha uygun ve yararlı şekilde kullanacağını ümit ediyoruz." diye konuştu.

Program, SODİGEM uzmanları Fatih Özer, Enes Çınar ve Melike Palsü tarafından öğrencilere "dijital güvenlik", "sosyal medya" ve "sosyal medya meslekleri" konularında bilgiler verilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Sosyal Medya Eskişehir Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title