Haberler

Kuyumcu, iki silahlı soyguncuyu etkisiz hale getirerek polise teslim etti

Güncelleme:

Konya'da bir kuyumcuya yapılan silahlı soygun girişimi, kuyumcu tarafından bertaraf edildi. Soygunculardan birini bacağından yaralayan kuyumcu, diğerini de etkisiz hale getirdi.

Konya Merkez Selçuklu ilçesinde yaşanan olayda kuyumcu olan Abdullah Koyuncu'nun (55) iş yerine gelen 19 yaşlarındaki Ahmet T. ve Mustafa H. soygun girişiminde bulundu. Soygunculara müdahale eden Koyuncu, Mustafa H.'yi bacağından yaralarken, Ahmet T.'yi etkisiz hale getirdi. Polis zanlıları gözaltına aldı.

Merkez Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi Sultan Caddesi'nde kuyumculuk yapan Abdullah Koyuncu, sabah saatlerinde eşiyle dükkanını açtı. İş yerine gelen şüphelilerden Ahmet T. müşteri gibi davranarak Koyuncu'yu oyalamaya başladı. Bu sırada bisikletiyle gelerek pompalı tüfekle dükkana giren yüzü maskeli şüpheli Mustafa H., silah doğrulttuğu Koyuncu'yu etkisiz hale getirip altınları çalmak istedi.

KUYUMCU KENDİNİ SAVUNDU

Koyuncu, tezgahın arkasından ruhsatlı tabancasını çıkarıp Mustafa H.'nin bacağına ateş ederek yaraladı, Ahmet T'yi de etkisiz hale getirerek polisi aradı. Olay yerine gelen ekipler, şüphelileri gözaltına aldı. Yaralı zanlılardan Mustafa H., Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

"BANA SİLAH DOĞRULTULUNCA KENDİ SİLAHIMI ÇIKARDIM"

Kuyumcu Abdullah Koyuncu, gazetecilere yaptığı açıklamada, dükkanına gelen iki kişinin altınları çalmak istediğini söyledi. Koyuncu, "Bana silah doğrultulduğunu görünce silahımı çıkarıp şüphelilerden birine ateş ettim, diğerini de etkisiz hale getirdim. Ardından polisi aradım." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, 2015 yılında da kar maskeli 3 kişi tarafından dükkanı soyulmaya çalışılan Koyuncu'nun soyguncuları kovaladığı, amaçlarına ulaşamayan zanlıların kaçtığı öğrenildi.

SOYGUNCULARI ETKİSİZ HALE GETİRDİ

Koyuncu'nun soygun girişiminde bulunan zanlıları etkisiz hale getirmesi, iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı.

Görüntülerde şüphelilerden Ahmet T.'nin dükkana girerek müşteri gibi davranması, bisikletiyle gelen yüzü maskeli Mustafa H.'nin pompalı tüfekle içeri girmesi ve silahını doğrulttuğu Koyuncu tarafından bacağından tabancayla vurularak zanlıların etkisiz hale getirilmeleri yer alıyor.

Kaynak: AA / 3. Sayfa

Konya 3. Sayfa Haberler

500

Yorumlar (63)

Mardinden:

Soygun yapmak elbette doğru değil. Ama artık insanlar zorda. Yaşamak cok zorlastı. Soygunda bir tuhaf soygun. Yaşlı kadının nerden cıktıgını bilen varsa bana soylesin.

12
16
yanıtYanıtla
deniuz:

sen hasrbi geri zekalisdin hangi ulkede gecim cok kolay. . . gecim zorlasmis soygun yapmasi dogalmis senin gibilerle ayni ulkede degil ayni dunyada dahi yasamak zulum vermeye basladi. . . hasta ruhlusunuz

yanıt11
yanıt2
ADA:

Ve elindeki neydi defalarca izlememe rağmen çözemedim bi türlü

yanıt2
yanıt2
hadi oradan:

Yahu ne alakası var? iyi ya hayat zorlaştı diye hepimiz gidelim banka, kuyumcu falan soyalım. Sonrada ifade verirken hayat zorlaştı sordum deyip salak ayağına yatalım. Hayat herkese zor güzel kardeşim. Hayata şanslı doğan olarak gelmediysen kendi yağında kavrulmaya, helal yoldan çalışıp yemeye mahkumsun.

yanıt9
yanıt1
cesur:

TEyzeyi merak edenler elinde pompalı

26
0
yanıtYanıtla
Fenasi:

Habere bak elinde silah olan kadın kim ondan hiç bahsetmiyorlar

17
7
yanıtYanıtla
İmparator:

Haberi okumazsan böyle olur. Adamın eşi o kadın.

yanıt6
yanıt0
a:

izlemesek inancaz. 2 soyguncu yok adamı rehin alıyor doldur diyor çantaya kör müyüzz sanki. Bu arada teyzedeki cesarete hayran kaldım. MaşaAllah teyzeye :D

19
1
yanıtYanıtla
ELAZIĞLI SİBGATULLAH(ALLAH IN YARATICI GÜCÜ):

BEN BU KAHRAMAN ''KUYUMCU VE EŞİ ASENAYI''TEBRİK EDER ELLERİNDEN ÖPERİM. İKİ TANE LEŞ SERDİ YERE DAHA BÖYLE İKİ LEŞİ BİR ARADA BÖYLE SEFİL BİR VAZİYETTE GÖRMEDİM. DEVLET BU İKİLİYİ TRILYON DOLAR TRİLYON YURO İLE ÖDÜLLENDİRMELİDİR. BEN BÖYLE KAHRAMANLAR HAYATIMDA GÖRMEDİM. ELLERİNE, SİLAHLARINA, PARMAKLARINA, ÇEKTİKLERİ TETİKLERE, GOCCAMAN GÖNÜLLERİNE YÜREKLERİNE SAĞLIK. SİZE ALLAH CC. DAHA NİCE UZUN ÖMÜRLER VERSİN DE ÜLKEMİZİ BU TÜR SOYGUNCULARDAN''HARAMİLERDEN''KORUYASINIZ. SİZE EN İÇTEN TEBRİKLERİMİ GÖND

16
4
yanıtYanıtla
BRS16:

TÜRKİYEDE HER HIRSIZLIK YAPARKEN YAKALAYIP AYAĞINDAN VURMAYA KALKSA VATANDAŞ MEMLEKETİN YARISI SAKAT KALIR:)))

10
10
yanıtYanıtla
Tüm 63 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title