Haberler

Kuyucuoğlu: "İki Yılda Kaybeden Mersin Oldu"

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, göreve geldiği iki yılda verdiği sözleri unuttuğunu ve başarısız bir yöneticilik sergilediğini öne sürerek, "Mersin kayıp 2 yıl yaşamıştır. Mersin'e hizmet yapılmamıştır" dedi.

CHP Milletvekili Kuyucuoğlu, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz'ın, göreve geldiği 30 Mart 2014'ten bu yana geçen iki yılını değerlendirdi. Kocamaz'ın, geçen iki yılda 'Dağ fare doğurdu' gerçeğini kanıtlayan başarısız bir yöneticilik örneği sergilediğini öne süren Kuyucuoğlu, Kocamaz'ın, 2 yıl sonunda yaptığı açıklamayla rutin ötesini geçmeyen hizmetleri ilan ettiğini dile getirdi.

"VERİLEN SÖZLER UNUTULDU"

Kocamaz'ın, Mersin'in sorunlarını çözmek ve yeni projeleri hayata geçirmek konusunda sınıfta kaldığını ifade eden Kuyucuoğlu, "Kağıt üzerinde projelerle göz boyama, günü kurtarma anlayışı Mersin'e ihanettir. Seçilmeden önce yaklaşık 1,5 yıl seçim kampanyası yürüten Kocamaz, bu sürede verdiği sözleri, 2 yıllık görev süresinde unutmuştur" diye konuştu.

Seçim öncesinde verdiği sözleri, Kocamaz'ın kendi tanıtım kitabından örneklerle aktaran Kuyucuoğlu, bu sözler arasında yer alan deniz otobüsü, deniz uçağı, Balık Pazarı, Kasaplar Çarşısı, organize sanayi bölgesi bağlantı yolları, hafif raylı sistem ve kenti birlikte yönetme sözlerinde bugüne kadar hiçbir gelişme olmadığını vurguladı. Kitapta yer alan birçok projeyi de tek tek sıralayan Kuyucuoğlu, "Dediklerini Mersin duydu, bütün bu söylediklerini Mersin hatırlıyor, tek unutan, 2 yıldır ses çıkartmayan isim Burhanettin Kocamaz. Yerelde MHP, genelde AKP ile Mersin 2 yılını daha kaybetmiştir. Verilen sözler askıdadır, ne yazık ki bu askıdan bir hizmet çıkmamıştır" ifadelerini kullandı.

"KENTİN DÖRT BİR YANINI OTOGARA ÇEVİRME BECERİSİNİ GÖSTERDİ"

Yeni otogarda yaşanan sorunlara da işaret eden Kuyucuoğlu, eski otogarın yıkılarak öylece bırakılmasını eleştirerek, şunları söyledi: "Kocamaz'ın kentin dört bir yanını otogara çevirme becerisi göstermiş, halk arasında 'Bize her yer otogar' söylemlerine neden olmuştur. Otobüsler değişik yerlerden kalkıyorlar. Vatandaşımız Kocamaz ile alay eder olmuş ama bu arada belediye de gelir kaybına uğramıştır. Şu andaki otogar boş. Kocamaz, israf şampiyonu belediye yaratmıştır. Koskoca 1 milyonluk şehrin otogarı çalışmıyor. Otobüsler değişik yerlerden kalkıyor ve mahkemelik bir durum var. Onda da yanlış yönlendirme ve yanlış anlaşmalar nedeniyle mahkemeler konusunda belediye şu anda sıkıntılı durumda. Reklam yapıyoruz ama beceriksizlikler nedeniyle hem Mersin hizmet alamıyor, yapılmış, işlemesi gereken koskoca bir otogar var hem de 2 yıldır gelir kaybına uğruyor."

Bunca soruna karşın durumu en iyi anlatan çalışmanın ise park ve refüjlere dikilen laleler olduğuna vurgu yaparak, "Onlara göre devir lale devridir ama sürecin sonunu da kestirmek güç değildir" diyen Kuyucuoğlu, Büyükşehir yönetimine ulaşım sorunu üzerinden de yüklendi.

"TULUMBA KAVŞAĞINDA YANLIŞ YAPILDI"

Büyükşehir yönetimini, kentin ulaşım sorununun çözümünde etkili ve verimli olmamakla eleştiren Kuyucuoğlu, 'Köprüyü yıktık, Mersin'in ulaşım sorununu çözdük' kandırmacasıyla, 'batan ama çıkamayan' anlayışla Tulumba Kavşağı'ndaki projenin uyarılarına rağmen yanlış projelendirildiğini ve yanlışlara devam edildiğini kaydetti. 5 Ağustos 2015'te düzenlediği basın toplantısında Tulumba Kavşağı projesiyle ilgili yanlışları ortaya koyduğunu anımsatan Kuyucuoğlu, bu uyarıları dikkate alınmadığı gibi yapım sürecinde odaların hiç biriyle görüş alışverişinde bulunulmadığını, projede verilen yanlış dönüşlerin hem trafik kazalarına hem de sıkışıklığa neden olduğunu söyledi. Büyükşehir Meclisi'nden geçirilen planda değişiklik yapılmasına rağmen, bunun meclisten geçirilmediğini belirten Kuyucuoğlu, şöyle devam etti: "Meclisten planı geçirdin ama uygulamada başka bir şey yapıyorsun. Bu olmaz. Yeni revizyon planını belediye meclisinden geçirmen lazım. Yani bir nevi kaçak inşaat yapmak gibi. Sen kaçak inşaata izin veriyor musun? Şu anda onlar da kaçak inşaat yapmış durumuna düştüler."

"MERSİN, MONORAY İLE ZAMAN KAYBEDİYOR"

Ulaşıma çözüm olarak gösterilen monoray sistemi ile de Mersinlilerin uyutulmaya devam edildiklerini iddia eden Kuyucuoğlu, monoroy sisteminin genellikle kent merkezleri ile havaalanları arasında ve zorunlu hallerde kullanılan, çok büyük çevre ve görüntü kirliliği oluşturan bir sistem olduğunu dile getirdi. Bu sistemin yeterince incelenmediğini, Avrupa'da bile bir ya da iki yerde olduğunu ifade eden Kuyucuoğlu, Mersin'in monoray ile zaman kaybettiğini ve kaybedenin yine Mersin olduğunu dile getirdi.

"KAYBEDEN MERSİN OLMUŞTUR"

Mersin'in, her gün yaşanan sorunlarına bir an önce çözüm beklediğinin altını çizen Kuyucuoğlu, "Mersin, kayıp 2 yıl yaşamıştır. Mersin'e hizmet yapılmamıştır. Mersin tanıtılmamıştır. Mersin için uygulanabilir proje üretilmemiş, verilen sözler ise yerine getirilmemiştir. Mersin'de insanların hayalleriyle oynanmıştır. Mersin'e son 2 yılda 'Burhanettin Amca'dan Masallar' dinletilmiştir. Mersin bu masallara doymuştur. Her gün yaşanan sorunlarına bir an önce çözüm beklemektedir. Yeni dönemde, Mersin'in kurtuluşu için üretken, sözünün arkasında duran, demokrat, paylaşıma ve samimi bir Büyükşehir yönetimine ihtiyaç vardır. Büyükşehir yönetiminin 2 yıllık görev süreci içinde ne yazık ki, kaybeden kentimiz, kentlimiz olmuştur. Bizler, Burhanettin Kocamaz'ın verdiği sözlerin takipçisi olacağız" diyerek sözlerini tamamladı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Serdal Kuyucuoğlu Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title