Haberler

Küre Dağları Milli Parkı'ndaki Loç Vadisi'nde seyir terası oluşturuldu

Güncelleme:

Kastamonu'da, Küre Dağları Milli Parkı'nda bulunan Loç Vadisi'nde yapılan seyir terasının açılışı gerçekleştirildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansından (KUZKA) alınan yüzde 75'lik destekle Loç Vadisi'nde seyir terası oluşturuldu.

Küre Dağları Milli Parkı'nın Cide ilçesi sınırlarında kalan ve yaklaşık bin rakımdaki seyir terasından Gömeren Kanyonu, Valla Kanyonu çıkışı ve Kılıçlı Mağarası görülebiliyor.

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, seyir terasının açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, bölgenin görünürlüğü açısından terasın tamamlanmasının önemli olduğunu söyledi.

Küre Dağları'nın doğal güzelliklerinin görülmesi gerektiğine işaret eden Karadeniz, "Küre Dağları Milli Parkı'nın Azdavay, Pınarbaşı boyutu biliniyor. Burası da kuzeyi, yani Loç Vadisi'ne açılan tarafı." dedi.

Bölgenin önemli bir turizm rotası olduğunu vurgulayan Karadeniz, "Ilgaz'dan başlayıp Kastamonu, Daday, Pınarbaşı, Şenpazar ve Azdavay üzerinden Cide'ye açılan bir turizm rotasının üzerindeki bir nokta burası. Bu eserin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Karadeniz, bölgenin doğal yapıya sahip olduğunun altını çizerek, "Son dönemde Kastamonu, pastırmasının lezzetiyle gündemde. Aslında bu rota, son dönemde gündemde olan Kastamonu pastırmasının sağlandığı hayvanların hangi ortamda yetiştiğinin resmidir." diye konuştu.

DKMP 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit ise seyir terasının hem Loç Vadisi'nin hem de Küre Dağlarının görünürlüğünü artıracağını dile getirdi.

Konuşmaların ardından terasın açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Cide Kaymakam Vekili Ali Açıkgöz, KUZKA Genel Sekreteri Serkan Genç ile kurum temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Karadeniz Kastamonu Küre Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title