Haberler

Son dakika: Kum kentini karantinaya almayan İran'da tüm şehirler koronavirüsten etkilendi

Güncelleme:

Son dakika: İran, koronavirüsün ilk görüldüğü şehir Kum'u karantina altına almayı reddettikten sonra kötü haberi İran Cumhurbaşkanı verdi. Ruhani, koronavirüsün İran'da neredeyse tüm şehirlere yayıldığını ifade etti. Öte yandan İran'da salgın nedeniyle 92 kişi can verdi.

Çin'in ardından koronavirüsten en çok etkilenen ülke olan İran, salgının ilk görüldüğü şehir Kum'u karantina altına almamıştı. Bu kararıyla çok tepki çeken İran'da Cumhurbaşkanı Ruhani koronavirüsün neredeyse tüm şehirlere yayıldığını açıkladı. Öte yandan, koronavirüs nedeniyle ülke genelinde yaşanan ölümlerin sayısı 92'ye yükseldi.

Dünyada bugüne kadar 93 binden fazla kişiye bulaşan ve 3 bin 203 kişinin ölümüne neden olan koronavirüs Çin'den sonra en fazla İran'da etki gösteriyor.

RUHANİ: TÜM ŞEHİRLERE YAYILDI

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün yaptığı açıklamada koronavirüsün ülkesi için ne kadar büyük bir tehlike olduğunu gözler önüne serdi. Ruhani açıklamasında "Koronavirüs ülkemizde neredeyse bütün şehirlere yayıldı. İran bu salgını minimum ölüm sayısı ile kısa zamanda yenecek" ifadelerini kullandı.

KARANTİNA UYGULAMAMA KARARI ÇOK TARTIŞILDI

İran'da koronavirüs ilk olarak 19 Şubat'ta Kum kentinde 2 kişide görülmüştü. Hastalık tespit edilen kişiler aynı gün hayatını kaybetmişti. İran, ölümlerin artmasına rağmen Kum kentine karantina uygulamama kararı almıştı. Geçtiğimiz 26 Şubat günü Ruhani karantinayla ilgili yaptığı açıklamada da"Hiçbir şehir veya bölge için karantina kararı gündemde değil. Bir yerin kapatılması kararı valiliğin ve bakanlıkların değil, Koronayla Mücadele Merkezi'nin sorumluluğundadır" ifadelerini kullanmıştı.

NE OLMUŞTU?

Türkiye'nin komşusu İran'da 19 Şubat'tan bu yana koronavirüs nedeniyle 2 bin 822 vaka tespit edildi. Türkiye, İran'da görülen koronavirüse karşı tedbir olarak bu ülkeyle tüm kara sınırlarını kapattı, yolcu ve kargo uçuşlarını durdurdu. Ayrıca İran sınırında bulunan sınır kapılarına da ilk müdahale için sahra hastanesi kurdu.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Çin Halk Cumhuriyeti İran Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500

Yorumlar (35)

corci:

neden bilim diye soranlara en büyük cevaptır İran''ın bugünkü durumu. . türbe demiri yalayan, yolcu uçağını füze sanıp düşüren zihniyetten bundan başkası beklenemezdi.

53
1
yanıtYanıtla
Wwwwwwwww:

Corci Helal olsun sana işi yine dine çevirdin ticareti iyi olur

yanıt1
yanıt4
süleyman çoban:

Farkettiniz mi virüsün çoğunluk kısmı Çin ve İran''da, ikisi de Amerika''nın ezeli rakibi ve ayrıca amerika seçimlere bu kadar yakınken gerçekleşmesi de ilginç

35
9
yanıtYanıtla
Hıdır62:

Bizde rakibiz ama bizim insanımız temiz maşallah.

yanıt0
yanıt2
Türk:

Amerika da ayni Virüsle bogusuyor, hizla tüm dünyaya yayiliyor olmasi senin teorinin yanlis oldugunu gösteriyor.

yanıt6
yanıt0
GÖKTÜRK:

Eyyyyyy İran sen devlet misin ya ?

35
6
yanıtYanıtla
cem:

beter olsun haydutlar

25
7
yanıtYanıtla
tr:

sen önce bir insan olmayı öğren sonra yorum yap yaratık sen ve seni gibi yaratıkların beter olması dileğiyle

yanıt4
yanıt4
hakan acar:

aynen umarım sende kuduz filan olursun

yanıt0
yanıt6
tret:

Allah insanlara aklını kullanma yeteneği versin!

22
0
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title