Haberler

Kozan'da 300 Polisle Huzur 1 Operasyonu

Kozan'da 300 polisle Huzur 1 OperasyonuADANA - Adana'nın Kozan İlçesinde İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de katılımı ile toplam 300 polis, 32 ekip ve iki narkotik köpeği'nin katılımı ile kapsamlı uygulama düzenlendi.

Kozan'da 300 polisle Huzur 1 Operasyonu

ADANA - Adana'nın Kozan İlçesinde İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de katılımı ile toplam 300 polis, 32 ekip ve iki narkotik köpeği'nin katılımı ile kapsamlı uygulama düzenlendi. Adana İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız'ın talimatları doğrultusunda Karataş, Ceyhan ilçesinden sonra 3. Huzur Operasyonu da Kozan ilçesinde gerçekleşti. İl Emniyet Müdürü Yıldız'ın "Güvenlik, özgürlük alanlarının gelişmesi için en önemli vazife alanımız vatandaşlarımıza daha özgür bir ilçede yaşamaları için el birliği ile çalışıyoruz" talimatı kapsamında gerçekleşen uygulamada bir otomobilde uyuşturucu madde ile yine bir başka otomobilde ruhsatsız tüfek, kesici madde ve tabanca ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre Huzur Güven Uygulaması kapsamında Kozan ilçesinde şehrin 5 ayrı trafiğin işlek olduğu noktada Özel Harekat, Narkotik ve Çevik Kuvvet ekiplerinin katılımı ile gerçekleştirilen kapsamlı uygulama ile trafikteki araçlar ve sürücüleri ile yolculuk yapan vatandaşların kimlik kontrolleri yapıldı. İki adet eğitimli dedektör köpeğinde katıldığı denetimde araç sürücüleri ve yolcular ile vatandaşların kimlik kontrolleri yapılarak araç bilgileri sorgulandı. Marko isimli narkotik köpeği ise polis ekipleri tarafından durdurulan bir otomobilin aranması sırasında otomobilin gizli bölmesinde uyuşturucu madde ele geçirdi. Kontroller sırasında narkotik köpeği Marko uyuşturucu maddenin yerini ekiplere gösterdi. Polis ekipleri ise narkotin köpeğinin gösterdiği yerde yaptığı aramada uyuşturucu maddeyi ele geçirdi.

İlçede huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, suç işleme amacındakilerin caydırılması, aranan şahıs ve araçların yakalanması amacıyla gerçekleştirilen operasyonda Adana İl Emniyet Müdür Yardımcısı Asayiş Şube Müdürü de hazır bulundu.

Kozan İlçesinde gerçekleşen Huzur Güven Uygulamasında 433 şahsın Genel Bilgi Toplama sorgulaması yapılırken uygulamada aranan üç şahıs yakalandı. Uygulama sonunda bir araç içerisinde 1 gram esrar maddesi, 1 araç içerisinde 2 adet ruhsatsız av tüfeği, bir adet kesici alet ele geçirildi. Uygulamada toplam 172 araç kontrol edilirken 16 araç trafikten men edildi. Uygulama sonunda toplam 16 araç sürücüsüne 23.479 Türk Lirası para cezası uygulandı. Uygulama kapsamında 10 ayrı umuma açık yer kontrol edilirken bir işyerine ise ruhsatsız olduğu gerekçesi ile işlem yapıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Selami Yıldız Karataş Kozan 3. Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title