Haberler

Devlet desteğiyle topraksız tarım serası kuran girişimci, bu yıl 5 ton ürün almayı hedefliyor

Güncelleme:

Giresun'un Tirebolu ilçesindeki köyünde devlet desteğiyle kurduğu topraksız tarım serasında çilek üreten Halil Nakipoğlu, bu yıl 5 ton ürün almayı hedefliyor.

Yurt içi ve dışında yıllarca turizm sektöründe çalışan Nakipoğlu, yaklaşık 5 yıl önce memleketi Giresun'un Tirebolu ilçesine dönerek tarımla uğraşmaya karar verdi. Yılgın köyünde yaşayan Nakipoğlu, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün yürüttüğü ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının desteklediği "Giresun İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi" projesi kapsamında yüzde 70'lik hibe desteğiyle bu yıl arazisine topraksız çilek serası kurup, yerli fidelerin dikimini yaptı. Nakipoğlu, bu yıl 5 ton çilek üretmeyi hedefliyor.

Devlet desteğiyle topraksız tarım serası kuran girişimci, bu yıl 5 ton ürün almayı hedefliyor

HİBE İLE SERA KURDU

Nakipoğlu, Tirebolu'ya döndükten sonra bir süre fındık tarımıyla ilgilendiğini söyledi. Köyünde tarımsal üretimle ilgili araştırmalar yaptığını anlatan Nakipoğlu, Tirebolu Tarım ve Orman Müdürlüğü vasıtasıyla topraksız çilek üretimine yönelik teşvikten haberdar olduğunu ve bu konuda karar kıldığını belirtti. Nakipoğlu, başvurusu üzerine hibe desteği sağlandığını, çilek üretimi için 320 metrekarelik sera kurduğunu dile getirdi.

Devlet desteğiyle topraksız tarım serası kuran girişimci, bu yıl 5 ton ürün almayı hedefliyor

ÜRETİMİ ARTIRACAK

Yurt dışında topraksız tarımın gelişmekte olduğunu gördüğünü, kendisinin de bu alana ilgisi bulunduğunu belirten Nakipoğlu, serada 7 bin kök fide dikimi yaptıklarını ve fide başına 700 gram ürün almayı planladıklarını kaydetti. Nakipoğlu, bu yılki üretim hedeflerinin 5 ton olduğunu söyleyerek, "Gelecek yıllarda bunu daha da artırmayı amaçlıyoruz." dedi.

KİLOSU 15 LİRADAN SATIYOR

Giresun ile Tirebolu'da tarımın sadece fındık ve çaya yönelik olduğunu anlatan Nakipoğlu, yöre çiftçisine fındığın yanı sıra ek gelir sağlayıcı ürünlere yönelmeleri tavsiyesinde bulundu. Nakipoğlu, ürettiği çilekleri kilogramı 15 liradan şimdilik perakende olarak piyasaya sunduğunu sözlerine ekledi.

Devlet desteğiyle topraksız tarım serası kuran girişimci, bu yıl 5 ton ürün almayı hedefliyor

Kaynak: AA / Ekonomi

Tirebolu Giresun Haberler

500

Yorumlar (8)

özcan kas:

Ticaret yarısı cesarettir, ben de yapmayı planlıyorm ama cesaret edemiyorm inşallah şu olumsuz düşüncelerden kurtulup bende o cesareti yakalıcam

11
0
yanıtYanıtla
güzel haberler:

hep böyle güzel haberler almamız dilerim. artık haber okuyamaz olduk.

8
1
yanıtYanıtla
Hüso:

Bu tür haberleri çok seviyorum. Allah işini rast getirsin kardeşim.

7
0
yanıtYanıtla
hadiii:

Devlet tarımı ve üretimi feci şekilde desteklemeye başladı. Dünya kıtlığa gidiyor doğru adımlar atıyoruz İnşallah hayırlısı olur

6
0
yanıtYanıtla
Turgay:

Biz tembel bir milletiz. Avrupalılar yapıyor bizim bunlardan haberimiz yok. Herşeyi devletten bekleyen uyuz bir milletiz. Bu hastalıktan bir kurtulsak işte o zaman insan gibi yaşayacağız.

5
1
yanıtYanıtla
Barış Ersoy:

Ben dediğinize katılmıyorum , devlet bu hibeyi vermek için ( daha doğrusu vermemek için) deveye hendek atlattiriyor denemesi bedava !!! Ben KOSGEB desteği için uğraştım sonuç sen herşeyi yap bize uyarsa sana %60 kadarını veririz hemde yeni bir yatırımcı olduğunu bilmesine rağmen

yanıt0
yanıt0
Mehmet kara:

Dünya tarımı bu yönde gelişme gösteriyor. Başarılar dilerim

1
0
yanıtYanıtla
İlhan Akbaş:

Herkes devletten masa başı iş beklemesin elini taşın altına sokup her türlü üretime yönelsin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title