Haberler

Köylüler "Cenaze Aracı" İçin Hurda Topluyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Toplanan hurdalar Muhtar Şükrü Yavuz'un açıklaması Köylüler "cenaze aracı" için hurda topluyor Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesine bağlı Hacıbeyli köyü sakinleri, cenaze aracı almak için imece usulüyle hurda toplamaya başladı Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesine bağlı Hacıbeyli köyü sakinleri, cenaze aracı alabilmek için imece usulüyle hurda topluyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Toplanan hurdalar

Muhtar Şükrü Yavuz'un açıklaması Köylüler "cenaze aracı" için hurda topluyor

Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesine bağlı Hacıbeyli köyü sakinleri, cenaze aracı almak için imece usulüyle hurda toplamaya başladı

Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesine bağlı Hacıbeyli köyü sakinleri, cenaze aracı alabilmek için imece usulüyle hurda topluyor.

Cenaze aracı almanın yanı sıra camilerine kalorifer sistemi yaptırmak amacıyla dernek kuran köylüler, hurda toplayarak gelir elde etmeye karar verdi.

Köyde 10 gündür traktörle dolaşan dernek üyeleri, vatandaşlardan kullanmadıkları hurda malzemeleri alıyor.

Muhtar Şükrü Yavuz, yaptığı açıklamada, köyde cenaze araçlarının olmadığını söyledi.

Köyün nüfusunun her geçen yıl arttığını belirten Yavuz, "Cenaze aracımızın bulunmaması büyük sıkıntı oluşturuyor. Ayrıca yakın bir zamanda camimizi genişlettik. Bununla birlikte ısıtmada sıkıntılar çekince, camimize kalorifer sistemi yaptırmaya karar verdik. Bu ihtiyaçları karşılamak için neler yapabileceğimizi düşündük ve hurda toplamaya karar verdik" diye konuştu.

Yavuz, imece usulü toplanan hurdalardan elde edilecek gelirle, bu yıl köyün ihtiyaçlarını gidermeyi planladıklarını ifade etti.

"Kullanılmayan araba ve minibüs verdiler"

Köylülerin çok duyarlı olduğunu da vurgulayan Yavuz, şunları kaydetti:

"Hemen herkes evindeki kullanmadığı hurdaları derneğimize bağışlıyor. Güzel bir dayanışma örneği sergileniyor. Ayrıca köyde bulunan hurdaların temizliği de yapılmış oluyor. Genellikle kullanılmayan tarım makinelerini veriyorlar. Bazı köylüler eski araba ve minibüs verdi. Umut ediyorum ki en kısa zamanda cenaze aracımızı alacağız. Camimizin kalorifer tesisatını kış gelmeden yapacağız."

Kaynak: AA / Güncel

Şükrü Yavuz Hacıbeyli İhsaniye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title