Haberler

Yola Cami Yapılınca Rizeliler Çözümü Buldu, Caminin İçine Alt Geçit Yapıldı

Güncelleme:

Rize'nin Derepazarı ilçesi Esentepe köyünde cami ve kuran kursu köy yolu üzerine inşa edilirken, köylüler araçlarıyla cami ve kurs binasının altından geçerek köylerine ulaşıyor.

Rize'nin Derepazarı ilçesi Esentepe köyünde cami ve kuran kursu köy yolu üzerine inşa edilirken, köylüler araçlarıyla cami ve kurs binasının altından geçerek köylerine ulaşıyor.

Esentepe köyünde eski köy camisinin yıkılması ile birlikte daha büyük bir cami yapma çalışmalarına başladıklarını belirten cami imamı Orhan Büyük, arazi sıkıntısı yaşadıkları için yörede bilindik bir çözümü hayata geçirdiklerini söyledi.

"BAZI MEZARLARI TAŞIDIK"

Büyük "Rize'de arazi sıkıntısı var, bunu hepimiz biliyoruz. Araziyi iyi kullanmamız gerek. Cami iki ırmak arasında tepede, 2010 yılında eski camiyi yıkıp yerine yeni cami yapmaya başlayınca birkaç mezarlığı rıza alınarak kaldırdık ve cami alanını geniş tutmak için zorunlu olarak direk üzerinde alanı yapıp altından araç yolunu geçirdik. 1985 yılında ise kuran kursumuz vardı ve yenileme yaparak aynı güzergah üzerinde kuran kursunu yaparak yine yolun üzerine alan olarak kullanarak Kuran Kursumuzu yaptık" dedi.

GÖRENLER FOTOĞRAF ÇEKİYOR

Küçük araçların daha rahat geçebilmesi için Kuran Kursu'nun altından geçit verdiklerini kaydeden Büyük "Hem camimizi hem de Kuran Kursumuzu yol üzerinde yaptık. Zaman zaman ziyarete gelenlerin dikkatini çekiyor ve bol bol resimlerini çekiyorlar" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kuran-ı Kerim Derepazarı Komik - İlginç Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Bugün Star TV'de Görümce filmi ekranlara geliyor. Filmin başlamasıyla birlikte izleyiciler, Görümce nerede çekildi? Hangi il ve ilçede çekildi? Görümc ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500

Yorumlar (24)

Cami Cemaatinden biri:

Camiden yana sıkıntımız yok. Cami yapınca iş bitmiyor. Malesef cami çok ama bazı camilerde cemaat hiç yok. Çok camide gördüm hocanın tek başına namaz kıldığını. Ama cami Tirilyonluk. Cami çok olunca cennete gidilmiyor ey halk.

44
14
yanıtYanıtla
bir de burdan yak:

en azından ''Allahım cami olmadığı için camiye gitmedim'' diyemeyecekler !

yanıt3
yanıt1
SERHAT:

okuldan çok cami var

18
37
yanıtYanıtla
mardinSİZ:

ey mardinli bu dünyayı doğru dürüst hakkı ile bitirdin, öbür taraf kaldı değil mi,

yanıt7
yanıt3
saruman:

türkiye de yaklaşık 62 bin okul 81 bin cami var. abd de yaklaşık 150 bin okul 450 bin kilise var. her cami haberine papağan gibi okul sayısından çok cami var demeyi bırakın. ibadethane ve okul sayısı kıyaslamak sadece belli zihniyetin tatmin aracıdır. okulların ve öğretmenlerin niteliğini nasıl arttırırız asıl akıllı insan bunu sorgular

yanıt34
yanıt7
KUTLU:

Diyanetin hatası. Yerli-yersiz, estetikten yoksun rastgele yerlere ve mimari estetiğe bakılmaksızın cami yapılması hem gereksiz yere cami sayısını artırdı hem de camiler estetikten mahrum bıraktı. Diyorum ki diyanet diyanetse Türkiyedeki tüm camilerin durumunu gözden geçirsin;yapılması gereken yerler cami yapılsın. Fazla olanlar da yıkılsın. Allah israf edenleri sevmez.

yanıt10
yanıt7
mustafa:

siz de okul yapın.

yanıt6
yanıt2
Adınızı Yazın:

minareler bazılarına batıyor galiba

17
16
yanıtYanıtla
Ali:

Bukadar cami yaptıracagınıza fakirlere cifciye destek cıkın sözde türkiye cok zengin zengin olan ankaradaki ler

17
13
yanıtYanıtla
deli:

ne kadar mal varmış şu rizede

14
10
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title