Haberler

Korucular, Aa'nın "Yılın Fotoğrafları" Oylamasına Katıldı

Türkiye Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir ve güvenlik korucuları, Anadolu Ajansı'nın (AA) "Yılın Fotoğrafları" oylamasında, seçtikleri fotoğraflar için oy kullandı.

Türkiye Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir ve güvenlik korucuları, Anadolu Ajansı'nın (AA) "Yılın Fotoğrafları" oylamasında, seçtikleri fotoğraflar için oy kullandı.

"Haber kategorisi"ndeki fotoğrafları inceleyen Kandemir ve bazı güvenlik korucuları, bu kategoride, AA foto muhabiri Özkan Bilgin'in çektiği Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında 2 bin 900 metre yükseklikte bayram namazı kılan askerleri gösteren "Mehmetçiğin bayram namazı" için oy kullandı.

Kandemir ve güvenlik korucularının diğer tercihleri ise AA foto muhabiri Wisam Hashlamoun'un ABD Başkanı Donald Trump'ın "Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması" kararını açıklamasının ardından Batı Şeria'nın El Halil kentinde yaşanan olaylar sırasında İsrail askerlerinin gözaltına alıp gözlerini bağlayarak götürdüğü 16 yaşındaki Fevzi El-Junidi isimli Filistinli çocuğu konu alan ve tüm dünyada büyük yankı uyandıran "Direnişin sembolü 16 yaşındaki çocuk" isimli fotoğraf oldu.

Kandemir, AA'nın başarılı çalışmalarının yer aldığı oylamaya katıldığı için mutlu olduklarını söyledi.

Bütün fotoğrafların birbirinden güzel olduğunu kaydeden Kandemir, "Mehmetçiğin namaz kılarkenki fotoğrafını çok beğendim. Onlar bizlerin silah arkadaşları. Bu fotoğrafa bayıldım. Bu fotoğrafa oy veriyorum. AA'ya da böyle bir çalışma yaptığı için çok teşekkür ediyorum." dedi.

Güvenlik korucusu Celalettin Çakas da Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında 2 bin 900 metre yükseklikte bayram namazı kılan askerleri gösteren "Mehmetçiğin bayram namazı" isimli fotoğrafa oy vererek, "Çok güzel bir fotoğraf. Güzel bir poz yakalamış, buna oy veriyorum." diye konuştu.

22 yıllık korucu Mehmet Başçı ise silah arkadaşları Mehmetçik ile yıllarca omuz omuza mücadele verdiklerini, bu nedenle Mehmetçiğin namaz kıldığı fotoğrafa oy verdiğini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Orhan Kandemir Hakkari Türkiye Politika Güncel Haberler

title