Haberler
BBC

Koronavirüs yasakları nedeniyle dünyanın birçok bölgesinde hava kalitesi arttı

Güncelleme:

Koronavirüs salgınına karşı uygulanan sokağa çıkma yasakları, endüstri bölgelerinde üretime ara verilmesi ve trafikteki hareketliliğin azalması gibi nedenlerden dolayı dünyanın birçok bölgesinde hava kalitesi önemli ölçüde arttı.

Koronavirüs salgının dünyayı etkisi atlına almasıyla beraber insanlar kendilerini evlerinde izole ederken, birçok ülke sokağa çıkma yasakları ve fabrikalardaki üretimlerin durdurulması gibi tedbirler aldı.

Alınan tedbirlerle beraber özellikle ABD ve Avrupa dahil olmak üzere dünyanın birçok yerinde hava kalitesi önemli ölçüde arttı.

SALGIN HAVA KİRLİLİĞİNE NEDEN OLAN ETKENLERİ ORTADAN KALDIRDI

Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Hollanda Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (KNMI) ve Belçika Kraliyet Havacılık ve Uzay Enstitüsü (BIRA) uzmanları, 18 Mart - 4 Mayıs 2020 tarihleri arasındaki uydu görüntülerini inceledi.

Araştırmaya göre, özellikle nüfus ve endüstri alanlarının yoğun olduğu kentlerde, havadaki azot dioksit (NO2) oranı yüzde 50'ye varan oranlarda azaldı. Geophysycical Research Letters adlı bilim dergisinde yayımlanan araştırmaya göre koronavirüs salgını, hava kirliliğine neden olan etkenleri önemli ölçüde ortadan kaldırdı.

Kentlerde azot dioksit kaynağı olan trafik keskin bir şekilde düştü. Atmosferdeki bir başka önemli kirlilik kaynağı olan endüstriyel faaliyetler de geriledi.

BÜYÜK KENTLERDE KİRLİLİK ORANI YÜZDE 30 AZALDI

Milano, Barselona ve Madrid gibi kentlerde geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırılan uydu görüntülerinde, havadaki NO2 oranlarının yüzde 30-40 daha düşük olduğu saptandı. Paris, New York ve Hindistan'daki bazı kentlerde kirlilik oranı yüzde 30'dan fazla azaldı.

Belçika ve Hollanda'daki bazı kentlerde, havadaki NO2 oranının yüzde 50'ye varan oranlarda azalma gösterdiği belirlendi.

Koronavirüs yasakları nedeniyle dünyanın birçok bölgesinde hava kalitesi arttı

ÇİN'DE ÖNLEMLERİN GEVŞETİLMESİYLE KİRLİLİK YENİDEN YÜKSELDİ

Çin'de Şubat ayında kaydedilen uydu görüntüleri, havadaki azot dioksit oranının bir önceki yıla göre yüzde 70'lik bir azalma gösterdiğini ortaya koydu. Ancak, salgın önlemlerinin gevşetilmesinin ardından Çin hava sahasındaki kirlilik yeniden yükselmeye başladı.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri Koronavirüs Hollanda Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title