Haberler

Köln'deki Iftar Yemeğinde, Almanya'ya PKK Eleştirisi

Köln'deki iftar yemeğinde, Almanya'ya PKK eleştirisiHakan AYTAŞ, KÖLN, 3 Haziran (DHA) - Almanya'nın Köln kentinde, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği UETD, iftar programı düzenledi.

Köln'deki iftar yemeğinde, Almanya'ya PKK eleştirisi

Hakan AYTAŞ, KÖLN, 3 Haziran (DHA) - Almanya'nın Köln kentinde, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği UETD, iftar programı düzenledi. Pullmann Hotel'deki programa siyasetçiler, bürokratlar ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı. TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu buradaki konuşmasında, Alman milletvekilerinin Adana İncirlik Üssü'ndeki Alman askerlerini ziyaretine Türkiye'nin izin vermemesinden kaynaklanan Türkiye ile Almanya arasındaki krize değindi. Yeneroğlu sorunun, Almanya'nın PKK terör örgütüne karşı gerekli önlemleri almamasından kaynaklandığı öne sürdü. Yeneroğlu, Almanya'da yasaklı olmasına rağmen PKK'nın rahatça hareket edebildiğini belirtti.

Böyle bir dostluk olabilir mi

AK Parti Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Almanya'ya yönelik eleştirisinde şu ifadeleri kullandı 'Terör örgütünün Almanya'da günlük olarak yayınlanan bir paçavrası, manşetine bakın ne yazıyor, altına bakın ne yazıyor, sözde Almanya'da terör örgütü yasak. 1993'deki yasağı demek ki yetersizdi, güya Türkiye'ye kendilerince, 'bak adım atıyoruz' diye, affedersiniz kandıracaklar. '1993'deki yasağı daha bir somutlaştırdık' diye bir kaç ay önce dediler ki, 'işte yasakladığımızı biraz daha yasakladık.' Hatırlıyor musunuz PKK terör örgütü zaten yasaktı, 1993'de yasaklanmıştı. Tabii uygulamıyorlardı, sonuçta şu anda da uygulamıyorlar. İçişleri Bakanı iki ay önce bir genelge gönderdi dedi ki, 'yasağı biraz daha somutlaştırdık.' Yani şimdiye kadar yasağı uygulamıyorduk, bundan sonra biraz daha ciddi davranacağız. Peki bakın Almanya'da terör örgütü her ortamda cirit atıyor. Frankfurt'ta iki ay önce NAVDEM adı altında, sonuç itibariyle onların resmi paravan örgütü, bunu ben söylemiyorum Alman Anayasayı Koruma Teşkilatının raporlarında yazıyor. Yine o raporda her gün yüze yakın militanın Türkiye'ye gidip terör eylemlerine katıldığını ifade ediyor. Böyle bir ortaklık olabilir mi Böyle bir dostluk olabilir mi?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Yeneroğlu Almanya Köln PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title