Haberler

Kırgızistan'da Kadir Gecesi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Bişkek Merkez Camisi'nin içinden ve dışında detaylar-Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Kampsün'deki camisi-Manas Üniversitesi'nin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut İzciler'in konuşması-Manas Üniversitenin akademik uzmanı Safa Kırveli'nin konuşması-Kırgız genç Marat Ömürov'ün konuşması-Manas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Cebeci'nin konuşması Kırgızistan'da Kadir GecesiBİŞKEK (AA) – Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Müslümanlar, Kadir Gecesi'inde camilere akın etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Bişkek Merkez Camisi'nin içinden ve dışında detaylar- Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Kampsün'deki camisi-Manas Üniversitesi'nin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut İzciler'in konuşması-Manas Üniversitenin akademik uzmanı Safa Kırveli'nin konuşması-Kırgız genç Marat Ömürov'ün konuşması-Manas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Cebeci'nin konuşması Kırgızistan'da Kadir GecesiBİŞKEK (AA) – Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Müslümanlar, Kadir Gecesi'inde camilere akın etti. Camilerin dolup taştığı Bişkek'te Kırgızlar, hatimle kılınan teravih namazının ardından sahura kadar vaaz ve okunan Kur'an-ı Kerim'i dinledi. Kadir Gecesi'ni dualarla idrak eden Müslümanlar, namaz kıldı, topluca dua etti.Türkiye'nin kurduğu Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Cengiz Aytmatov Kampüsü'nde de, Türk hayırsever, sivil toplum ve kuruluşların desteğiyle inşaatı tamamlanan Bişkek Satuk Buğra Han Camisi'nin kapıları Müslümanlara ilk kez Kadir Gecesi'nde açıldı.Kaba inşaatının tamamlanmasının ardından bugüne kadar cuma ibadetlerin zemin katında yapıldığı camide, üniversitenin İlahiyat Fakültesi yönetimi, ilgili makamlardan aldığı özel izinle, Kadir Gecesi'nin üst katında idrak edilmesi için caminin kapılarını vatandaşlara açtı.Kadir Gecesi programı, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği Din İşleri Müşaviri Orhan Genc'in ve Manas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Cebeci'nin Kur'an-ı Kerim'i okumasıyla başladı. Bir Kırgız hocanın vaazıyla devam eden kutsal gecede Müslümanlar, namaz kılıp, dua etti. Geleneksel Türk süsleme sanatıyla tanzim edilen ve Osmanlı kültürünü yansıtan çift minareli 4 bin kapasiteli camiyi dolduran Müslümanlar, Kadir Gecesi'ni coşkuyla ihya etti. Bişkek'te ilk kez böyle bir görkemli camiyi gören gençler, caminin içinde tur atarak cep telefonlarının kamerasıyla görüntüledi.Manas Üniversitesi'nin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut İzciler, AA muhabirine, "Mübarek Ramazan gününde böylesine güzel bir camide ibadet etmek çok güzel bir duygu olduğunun altını çizerek, "Manas Üniversitesi olarak, Kırgızistan'a çok güzel bir cami kazandırmaktan çok mutlu olduklarını" söyledi.Türkiye'nin Kırgızistan'a kazandırdığı camiden memnun kaldığını söyleyen üniversitenin akademik uzmanı Safa Kırveli de, caminin, Kadir Gecesi'nde Kırgızistan'a farklı bir atmosfer kazandırdığını ifade etti. Kırgız genç Marat Ömürov da Osmanlı mimarisine uygun olarak yaptırılan caminin, Türkiye'nin, Kırgızistan halkına en büyük hediyesi olarak kabul edildiğine dikkati çekti.Manas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Cebeci ise Bişkek Satuk Buğra Han Camisi'nin görkemli resmi açılışının Manas Üniversitesi Rektörlüğü'nün tayin edeceği ve devlet büyüklerinin katılımıyla önümüzdeki dönemde açılacağını kaydetti.Kırgızistan'da Ramazan Bayramı 17 Temmuz'da kutlanacak.

Kaynak: AA / Güncel

Kadir Gecesi Kırgızistan Satuk Buğra Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title