Haberler

Kılıçdaroğlu: "Baronlar, Karanlık Güçlerle Kol Kola Vermişsiniz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Baronlar, karanlık güçlerle kol kola vermişsiniz, 'Kılıçdaroğlu'nu nasıl yok edebiliriz?' projesi hazırlıyorsunuz. İstediğiniz projeyi hazırlayın, istediğinizi yapın Kılıçdaroğlu kaya gibi bu milletin hakkını hukukunu ve adaletini savunacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Baronlar, karanlık güçlerle kol kola vermişsiniz, 'Kılıçdaroğlu'nu nasıl yok edebiliriz?' projesi hazırlıyorsunuz. İstediğiniz projeyi hazırlayın, istediğinizi yapın Kılıçdaroğlu kaya gibi bu milletin hakkını hukukunu ve adaletini savunacak." dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları tarafından Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 83'üncü yıl dönümü dolayısıyla Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen "Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması"na eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile katıldı.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında devletin adaletle bilgiyle tecrübeyle yönetilebileceğini, kinle öfkeyle yalanla dolanla yönetilemeyeceğini söyledi. Devleti yöneten kişilerin halka hesap vermesi gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, "Halka hesap vermek değil, halka hesap soranların adı dünyada 'diktatör'dür. Bunu bilmemiz gerekir artık." ifadesini kullandı.

"Şimdi de kafayı iş adamlarına taktılar." diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Açıklama yapıyor, 'Önce kabinemize sesleniyorum.' diyor. Yani Binali Yıldırım Hükümeti'ne talimat veriyor. 'Bunların hiçbirine çıkış izni asla vermemelisiniz. Yani yurt dışına işadamlarını çıkarmamalısınız. Çünkü bu adamlar vatan hainidir. Bu ülkede kazanıp, bu kazançları yurt dışına kaçırmak isteyenlere biz iyi gözle bakmayız.' diyor. Biz de onun için sana iyi gözle bakmıyoruz. İş adamına diyorsun 'Niye dışarı gidiyorsun?' Dönüp kendi akrabana 'Ya bu Man Adası'nda sizin ne işiniz var?' diye sorsana. Sormuyorsun. İş adamına diyorsun ki 'Bak ben sana göstereceğim, senin yurt dışına çıkışını yasaklayacağım'. Hani eskiden bunlar Türkiye'ye geliyordu? Şimdi Türkiye'den kaçıyorlar. Niçin kaçıyorlar hiç düşündün mü? Çünkü hiçbirisinin can ve mal güvenliği yok. Hiçbirimizin can ve mal güvenliğimiz yok. Tek adam rejiminin Türkiye'yi getirdiği nokta işte budur."

Kılıçdaroğlu, yabancı sermayenin Türkiye'ye gelmesi, Türkiye'nin iş adamlarının kaçmaması için tutuklu bütün milletvekillerinin, gazetecilerin serbest bırakılması, medya özgürlüğü ve yargı bağımsızlığının sağlanması, üniversitelerin susturulmaması, görevine son verilen akademisyenlerin yeniden üniversiteye getirilmesi, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın derhal göreve başlatılması gerektiğini savundu.

"Şunu da düşünsün Sayın Erdoğan; bu ülkede huzur bırakmadın kardeşim. Konuşuyorsun 80 milyon geriliyor. Bir de otur makul bir konuşma yap. Gerilimden, kavgadan, huzursuzluktan ne çıktı?" diyen Kılıçdaroğlu, "Soru sorduğun zaman kıyameti koparıyor. Sanıyor ki 'Ben bağırdıkça, onlar susacak'. Sen istediğin kadar bağır, asla ve asla bizi susturamazsın." ifadesini kullandı.

Ekonominin son dönemde geldiği noktaya işaret eden Kılıçdaroğlu, mobilyanın başkenti İnegöl'de, Siteler'de, OSTİM'de yaprak kımıldamadığını savundu. Kılıçdaroğlu, "Sorumlusu kim? Diyecek ki 'Bunun sorumlusu CHP'dir'. Öyle ya onlar ülkeyi yönetmiyor, ülkeyi CHP yönetiyor. Sevgili Erdoğan ülkeyi sen yönetiyorsun farkında mısın? Nasıl bir Türkiye yarattığının farkında mısın? Suçu kime atacağını bilmiyorsun. Sen bu ülkede perişan ettin ekonomiyi, insanları." diye konuştu.

Yoksul ailelerin kullandığı tüp gazın fiyatının 100 liraya yaklaştığına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Tüp gazın fiyatını sen biliyor musun? Beyefendi sarayda, tüp gazı unuttu." dedi.

"Ödenen faiz 145 milyar dolar"

Son bir yılda kuru fasulyeye yüzde 21, tereyağına yüzde 38, nohuta yüzde 30, pirince yüzde 20, limona yüzde 26, patatese yüzde 49, soğan ve yumurtaya yüzde 20, süte yüzde 14 zam geldiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Peki ücret artışları ne oldu? Yüzde 7,9. Her şeye zam. Fatura ücretliye, çiftçiye çıktı. Bir daha söyleyeyim, kimse ona söyleyemez, en iyisi ben söyleyeyim. Millet ne diyor Tayyip için biliyor musunuz? 'Faizci Tayyip' diyorlar. Evet, faizci Tayyip. Ne için? Fakir fukaradan topladığı vergilerle en çok parayı faizcilere, tefecilere ödedi. Örnek; 15 yılda sadece yurt dışındaki bir gruba ödediği faiz 145 milyar dolar. İçeride ödediği faiz 620 milyar lira."

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın "Karanlık güçler, baronlar Kılıçdaroğlu'nun istifasını istiyorlar." dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Hükümetin Sözcüsü de benim istifamı istiyor. Ben sizi zaten çok iyi biliyorum. Baronlar, karanlık güçlerle kol kola vermişsiniz, 'Kılıçdaroğlu'nu nasıl yok edebiliriz?' projesi hazırlıyorsunuz. İstediğiniz projeyi hazırlayın, istediğinizi yapın Kılıçdaroğlu kaya gibi bu milletin hakkını hukukunu ve adaletini savunacak." diye konuştu.

"Vallahi de billahi de buraya harcamadı"

Türkiye'de kalan Suriyelilere 30 milyar dolar harcandığına ilişkin açıklamaya da değinen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye'de değişik yerlerde dedi ki 'Suriyelilere 30 milyar dolar para harcadık'. Gitti Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda da bütün dünyanın önünde dedi ki 'Suriyelilere 30 milyar dolar para harcadık'. İyi, peki kardeşim. Ben de çıktım sordum; bu Suriyelilerin büyük bir kısmı sefalet içinde yaşıyor. Çocukları dilencilik yapıyor. Kadınlar çöpleri karıştırıyor. Bu 30 milyar doları nerede, kimin için, ne zaman harcadın? Recep Akdağ kalktı cevap verdi. 'Efendim, yol yaptık, yoldan Suriyeliler geçti.' diyor. Allah akıl fikir versin. Demek ki eskiden hiç yol yoktu, bunlar Suriyeliler gelince yol yapmaya başladı. ya bari aklı başında bir adam çıkarın, doğru dürüst cevap versin. 'Yol yaptık, Suriyeliler geçti, 30 milyar doları buraya harcadık'. Vallahi de billahi de buraya harcamadı."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Suriyeliler için AFAD eliyle 2,3 milyar dolar, belediye olarak 6 milyar dolar harcadık. Sivil toplum vasıtasıyla 1,2 milyar dolar harcadık. Asıl büyük yardımı milletimiz yapıyor." dediğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Şimdi topladım. Hepsi 9,5 milyar dolar ediyor. 30 milyar dolardan çıkardık 9,5 milyar doları. 20 milyar 500 milyon dolar ortada yok. Nerede bu para? 'Efendim, milletimiz bu parayı harcadı'. İçimizde 20 milyar dolar para harcayan milleti duydunuz mu hiç? Nerede bu para? Hala soruyorum sevgili Erdoğan, gözlerinden öpüyorum seni, bu 20 milyar doları nerede, kim için harcadın?" dedi.

"Türk bayrağı fon olarak kullanıldı"

Bu 30 milyar dolarla bütün Suriyelilere ev yapılabileceğine işaret eden Kılıçdaroğlu, "Prefabrik ev yapılırdı, üstelik 25 milyar dolar da artardı. 25 milyar dolara da bir Avrasya Tüneli, bir Marmaray, 3. Havalimanı, iki yeni Halkbank açardık, Mars'a da insansız uzay aracı gönderirdik. Bu kadar büyük bir para. Bunlar zor ama her halükarda biz bunların hesabını soracağız." diye konuştu.

New York'ta tutuklu bulunan Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı davada savcılığın tanığı olan iş adamı Rıza Sarraf'ın "hayırsever bir işadamı" olarak devletin protokolünde yer aldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Havuz medyası, buradan onlara da seslenmek istiyorum. Bu Rıza Sarraf'ı televizyona çıkardılar. Arkasına Türk bayrağını koydular. Yani Türk bayrağını fon olarak kullandılar. Bir sahtekarın arkasına, Türk bayrağını fon olarak kullanan havuz medyasını şiddetle kınıyorum. A Haber'i de kınıyorum A televizyonunu da kınıyorum. Bu sahtekarı, şarlatanı hiç utanmadan televizyona çıkaracaksınız, hiç utanmadan arkasına Türk bayrağı koyacaksınız. Hiç utanmadan bir de tweet atıyorlar 'Rıza Sarraf'a şeref madalyası takmalıydık'. Buyur tak bakalım. Şeref madalyasını nereye takacaksın? Ama ben senin boynuna neyi takacağımı çok iyi biliyorum. Sen vatan hainisin. Bir sahtekara, kendini bilmeze, şarlatana, rüşvetçiye Türk bayrağını fon olarak kullandırtamazsın. Kullandırtan adam vatan hainidir. Açık ve net söylüyorum vatan hainidir."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title