Haberler

Kerkük'te Köşeye Sıkışan Barzani'ye PKK'dan Destek Geldi: Savunma Hattı Kuruyorlar

Güncelleme:

Irak ordusunun Kerkük operasyonunu başlatmasının ardından terör örgütü PKK'dan peşmergeye destek geldi. Terör örgütü Kerkük'te savunma hattı oluşturmaya başladı.

Terör örgütü Pkk'ya yakın ANF, terör örgütü Pkk'nın Kerkük'te 'savunma hattı oluşturmaya başladığını' duyurdu. Irak hükümeti dün, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) yetkililerini Kerkük'e PKK militanlarını yerleştirmekle suçlamış, bu durumun 'savaş ilanı' olduğu belirtmişti.

IRAK ORDUSU OPERASYON BAŞLATTI

Irak'ta merkezi yönetim ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi arasında tırmanan gerilimin ardından Irak ordusu gece yarısı Kerkük'te askeri üs ve petrol kuyularını ele geçirmek için operasyon başlattı.

AĞIR SİLAHLARLA İLERLİYORLAR

Irak ordusunun gece saatlerinde Kerkük'ü peşmergeden kurtarmak için başlattığı saldırılar, Türkmen ilçeleri Tazehurmatu ve Tuzhurmatu çevresinde yoğunlaştı. Yerel kaynaklar, ordu birliklerinin ayrıca tanklar ve ağır silahlarla Taze ilçesine girmeye hazırlandığını bildiriyor.

SAVUNMA HATTI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR

Terör örgütü PKK da, Kerkük'te devreye girdi. Kanlı örgüt, savunma hattı oluşturmaya başladığını açıkladı. Teröristler peşmerge ile birlikte cephede yer alıyor.

AFP haber ajansı Iraklı güçlerin Kerkük yakınlarındaki yolları ve alt yapı tesislerini ele geçirdiğini duyurdu.

Reuters haber ajansı, ABD tarafından eğitilen elit Irak askerlerinin de operasyonda yer aldığını aktarıyor. Cephedeki çatışmaları canlı veren devlet televizyonu, petrol sahalarını kapsayan büyük bir alanının peşmergeden geri alındığını duyurdu.


PKK'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Terör örgütüne yakın bir internet sitesi, PKK'nın askeri kanadı HPG'nin, Kerkük'te "Savunma hattı oluşturmaya başladığı" bilgisini geçti. Haberde, "Bölgede bulunan HPG Güçleri Komutanlığı, 'Kerkük'ü savunmak isteyenler mevzilerimize doğru gelsin' çağrısında bulundu" ifadesi yer aldı.

BARZANİ YÖNETİMİ YALANLAMIŞTI

Irak yönetimi son olarak dün akşam IKBY'nin Kerkük'e PKK terör örgütü unsurlarını yerleştirdiği suçlamasında bulunarak, bunun savaş ilanı olduğunu açıklamıştı. IKBY'den gelen jet açıklamada ise "Kerkük'te PKK iddiaları asılsızdır" denilmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kürt Bölgesel Yönetimi Kerkük Irak PKK Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title