Haberler

Kayseri Eski Patronunun Borcu İçin 781 Bin Liralık Altını Haczedildi

Eski patronunun borcu için 781 bin liralık altını haczedildiKayseri'de oturan Oğuz Bedir (40), 7 yıl kuyumcu S.

Eski patronunun borcu için 781 bin liralık altını haczedildi

Kayseri'de oturan Oğuz Bedir (40), 7 yıl kuyumcu S.E'nin yanında çalıştıktan sonra, ücretini alamadığı gerekçesiyle ayrılıp, yurt dışındaki ağabeyinin desteği ile eski patronunun tahliye ettiği iş yerini kiralayarak kendi kuyumcu dükkanını açtı. Ancak Oğuz Bedir'in 781 bin liralık altınına, eski patronunun banka borcu nedeniyle haciz yoluyla el konuldu. Büyük şok yaşayan Bedir, açtığı 'hak kazanma' davasını kazanırken, şimdi İstinaf Mahkemesi'nin kararını bekliyor.

Melikgazi ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Kazancılar Çarşısı'nda kuyumculuk yapan S.E.'nin yanında 7 yıl çalışan Oğuz Bedir, ücretini alamayınca 3 yıl önce ayrıldı. Oğuz Bedir, yurtdışında bulunan ağabeyi Yavuz Bedir'den 215 bin Euro borç alarak, eski patronu S.E.'nin tahliye ettiği iş yerini kiralayıp kendi kuyumcu dükkanını açtı. Kendi işinin patronu olan Bedir, geçen yıl Haziran ayında haciz şokuyla karşılaştı. S.E.'nin 781 bin liralık altını, eski patronu S.E'nin banka borçları nedeniyle, 29 Haziran 2018 tarihli İstanbul Çağlayan Adliyesi 8'inci İcra Mahkemesi kararıyla haczedildi. Bankanın el koyturttuğu altınların, S.E.'ye ait olduğu gerekçesiyle haciz işleminin uygulandığı belirtildi.

'HAK KAZANMA' DAVASINI KAZANDI

Oğuz Bedir de S.E.'nin yanından 3 yıl önce ayrıldığını, altınların kendisine ait olduğunu söyleyerek Kayseri 1'inci İcra Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Bedir, altınlarının iade edilmesi için 'hak kazanma' davası açtı. Mahkeme, Oğuz Bedir'i haklı bularak altınların iade edilmesini kararlaştırdı. Banka ise karara itiraz edip İstinaf Mahkemesine başvurdu.

'ESKİ PATRONUMUN BORCUNU BENDEN TALEP ETTİLER'

İş yerinde zor şartlar altında işini sürdürmeye çalışan Oğuz Bedir, İstinaf Mahkemesince kararın onanacağına inandığını söyleyerek şöyle konuştu Eski patronumun borcu, banka tarafından benden talep ediliyor. Ben eski çalıştığım yerde dönem dönem sigortasız olarak çalıştım. En son maaşlarımızın geç yatması, benim 2014 yılının sonunda evlenmemden kaynaklı bu iş yerinden ayrıldım. Sonrasında öğrendiğimiz mesleği icra etmek için eski patronumun dükkanını tuttum. Ama ondan kurtulmak mümkün olamdı. Borcunu benden talep ettiler. Çağlayan Adliyesi'nde bir mahkemede karar çıkarttırdılar. Asıl borçlunun borcunu ödememek için benim üzerime mal kaydırdığını öne sürdüler. Biz itiraz ettik; ama kabul görmedi. Burada açtığımız davayı ise kazandık. Şimdi İstinaf Mahkemesinin kararını bekliyoruz.

'AVUCUMUZDA NE VARSA ALDILAR'

Bu sürede çok mağdur olduğunu ifade eden Bedir, Kiramı, banka borçlarımı ödeyemedim. Ağabeyim bana 20 yıllık emeğini vermişti. Avucumuzda ne varsa aldılar, bütün sermayemizi aldılar, haksız yere aldılar. Biz bunu defalarca dile getirmemize rağmen bize inanmadılar. Bu ülkede bir adalet var. Geç de olsa adalet tecelli ediyor. Biz kiralarımızı ve bankalara olan borçlarımızı ödeyemedik. Hala faizler her geçen gün işleniyor. 14 Şubat 2019'da mahkemeyi kazanmış olmamıza rağmen hala bizden alınan malımızı geri alamadık. Kararın onanmasını bekliyoruz. Bu masraflar edildi. Bu masrafları da karşı tarafa ödettireceğiz. Çünkü bu ülkede hak ve adalet var. Ödemek zorunda kalacaklar. Dava sonuçlanınca ben de bankaya haciz işlemi başlatacağım şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kayseri Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title