Haberler

Kayseri Cesaret Çiftine Destek Eli Uzandı

Kayseri'nin Bünyan İlçesi'nde, kendisi de gırtlak kanseriyle mücadele eden 62 yaşındaki Mehmet Cesaret'in bayramdan önce rahatsızlanıp felç geçiren eşi 53 yaşındaki Bircan Cesaret'i el arabası ile hastaneye götürüp, getirmesiyle ilgili DHA'nın haberi büyük yankı uyandırdı.

Kayseri'nin Bünyan İlçesi'nde, kendisi de gırtlak kanseriyle mücadele eden 62 yaşındaki Mehmet Cesaret'in bayramdan önce rahatsızlanıp felç geçiren eşi 53 yaşındaki Bircan Cesaret'i el arabası ile hastaneye götürüp, getirmesiyle ilgili DHA'nın haberi büyük yankı uyandırdı. Haberin ardından Bünyan Belediyesi, Kaymakamlık ve diğer bazı kurumlar harekete geçti, yurdun dört bir yanından hayırseverler aileye ulaşmaya çalıştı.

Bünyan İlçesi Doğanlar Mahallesi'nde yaşayan 4 çocuk babası Mehmet Cesaret gırtlak kanseri ile yaklaşık 15 yıldır mücadele ediyor. Hastalıklarla savaşan Mehmet Cesaret, eşinin Kurban Bayramı'ndan önce rahatsızlanıp, felç geçirmesi ile de son günlerde aile olarak daha zor günler geçirdiklerini belirtti. Eşi Bircan Cesaret'in tansiyon ve şeker hastası olduğunu ve bayramdan önce rahatsızlandığını dile getiren Mehmet Cesaret, eşini zaman zaman el arabasında hastaneye götürüp getirdiğini belirtti. 3 aylık yaşlılık maaşı dışında başka gelirlerinin olmadığını da dile getiren Mehmet Cesaret ve eşi yetkililerden yardım isteyerek, 'Kimsemiz yok, yardım bekliyoruzö çağrısında bulunmuştu.

DHA'NIN HABERİ YARDIMSEVERLERİ HAREKETE GEÇİRDİ

DHA'nın yazılı ve görüntülü haberinin ardından birçok vatandaş arayarak, çifte yardım girişiminde bulunacaklarını belirtirken, bazı kişiler de tekerlekli sandalye desteğine yönelik katkı sunmak istediklerini belirtti. Bünyan Kaymakamı Ömer Şahin, İlçe Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu ile Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri de aileyi evlerinde ziyaret ederek, bilgi aldı ve destek sözü verdi. Yetkililer, aileye gıda yardımlarının da bundan sonraki süreçte düzenli olarak yapılacağını söyledi.

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, 'Ailemizin durumunu yerinde gördük, sorunlarını dinledik. Bu konuda üzerimize ne düşüyorsa Kaymakamlığımız ve diğer kurumlarımızla birlikte yapacağız. Bu gibi konularda bize gelip, destek isteyen herkese yardımcı oluyoruz. Bu ailemizi de sahipsiz bırakmayacağızö dedi.

Kaymakamlık ve Belediye tarafından aileye gerekli yardımları yapacaklarını kaydeden Başkan Gülcüoğlu, 'Aileye evde bakım konusunda maddi ve manevi destek de verilecek, bu konuda maaş da bağlanacak. Bunun yanında ailenin evinin bakımını da Kaymakamlığımız yapacak. Biz de belediye olarak diğer yardım konularında ailemize gereken desteği vereceğiz. Tekerlekli sandalye desteği de sağlanacakö diye konuştu.

Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekteri Ahmet Gödekmerdan ile Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Ali Karcıoğlu da aileyi ziyaret etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bünyan Belediyesi Şinasi Gülcüoğlu Kurban Bayramı Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title