Haberler

"Kayseri bereketli bir gün yaşadı"

Güncelleme:

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Ekim'de gerçekleştirdiği Kayseri ziyaretiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Ekim'de gerçekleştirdiği Kayseri ziyaretiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Başkanlık Toplantı Salonunda gerçekleşen bilgilendirme toplantısında konuşan Başkan Büyükkılıç, Kayseri'nin bereketli bir gün yaşadığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kayseri'den çok memnun bir şekilde ayrıldığını söyledi.

Başkan Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında da yer alan bazı yatırımlarla ilgili de ayrıntılı bilgiler verdi ve bu yatırımları Ankara bazında sürekli takip ederek kamu kaynaklarından Kayseri'nin azami derecede istifadesi için gayret gösterdiklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla yaklaşık 1 milyar 800 milyon liralık yatırımın hizmete açıldığını hatırlatan Başkan Büyükkılıç, yatırımların üçte birinin yerel yönetimlerce yapıldığını söyledi.

Toplu açılış töreniyle hizmete giren yatırımlardan Kayseri Kalesi Kültür Merkezi, Derevenk Viyadüğü, Boğazköprü Projesi, Tomarza'ya doğal gazın ulaştırılması gibi bazı yatırımlara değinen Başkan Büyükkılıç, doğal gazın henüz ulaşmadığı 6 ilçeye de önümüzdeki dönemde gaz verilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte Kayseri'ye gelen bakanlar ve üst düzey bürokratlarla önemli görüşmeler yaptıklarını da ifade eden Başkan Büyükkılıç, Erciyes'e Hacılar'dan çıkış yolu için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ile görüştüğünü ve projenin yapılması yönünde gerekli talimatın verildiğini, ayrıca Belsin-Şehir Hastanesi raylı sistem hattının ihale süreciyle ilgili de çalışmalara hız verildiğini söyledi.

Büyükkılıç, konuşmasında Hava İkmal Millet Bahçesi gibi Keykubat Millet Bahçesi'nin de kamu tarafından yapılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü, konuyla ilgili TOKİ Başkanı ile görüşeceğini belirtti.

Büyükkılıç, muhtarların Muhtarlar Günü'nü de tebrik ederek, Türk edebiyatının önemli isimlerinden Nuri Pakdil'in vefatından duyduğu üzüntüyü de dile getirdi.

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Memduh Büyükkılıç Kayseri Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi? DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç konu ile ilgili ne söyledi? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri kim oldu? Fikri Doğan kimdir? 24 NİSAN HAVA DURUMU: 24 Nisan'da hava nasıl olacak? Afrika tozları Türkiye'ye mi geliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title