Haberler

Kasap Çırağıydı, Milyonluk Restoranların Patronu Oldu

Güncelleme:

İlkokulu bitirdikten sonra bir kasabın yanında çırak olarak işe başlayan Nusret Gökçe, şimdi yurt içi ve yurt dışında açtığı 8 lüks restoranda 500 kişinin patronu.

İstanbul'da ilkokulu bitirdikten sonra bir kasabın yanında çırak olarak işe başlayan Nusret Gökçe, şimdi yurt içi ve yurt dışında açtığı 8 lüks restoranda 500 kişinin patronluğunu yapıyor.

12 YAŞINDA ÇIRAK OLDU

Nusr-et markasıyla Türkiye'de 7, Dubai'de bir et lokantası açan 34 yaşındaki Gökçe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, henüz 12 yaşındayken bir kasabın yanında çırak olarak işe başladığını, o dönem 10 ustaya iş yetiştirdiğini, izin kullanmadan 18 saat çalışmak zorunda kaldığını anlattı.

Et üzerine araştırma yapmak ve kendini geliştirmek için son maaşını alıp ve 7 bin lira banka kredisi kullanarak yabancı uyruklu bir müşterisinin aracılığıyla 2007 yılında Arjantin'e gittiğini kaydeden Gökçe, orada 3 ay boyunca çiftlik, kasap ve restoranlarda tecrübe kazandığını ifade etti.

3 AY ABD'DE GÖZLEM YAPTI

Gökçe, daha sonra 3 ay da ABD'de sektörle ilgili gözlem yaptığını dile getirerek, şunları söyledi:

"ABD'ye gitmek için vize başvurusunda bulundum ama hesabımda para yoktu, mülküm yoktu ve evli değildim. Vize başvurum 4 kez reddedildi. Gazete ve dergilerde haberim çıkmıştı, görevliye okuttum ve bana güvendi, 3 aylık vize verdi. New York'un en önde gelen restoranında para almadan çalıştım. Türkiye'ye döndüğümde kendi iş yerimi açmak istedim ancak param yoktu. Ortaklık için müşterilerimden çok teklif aldım. Eski dostlarımdan Mithat Erdem'e 'sen parayı ver, sana doğum gününde para sayma makinesi alacağım ve para sayacaksın' dedim. Yaklaşık 6 ay sonra ortaklık payıma düşeni ödemiştim."

HEDEFİ DÜNYA MARKASI OLMAK

Çırak olarak başladığı sektörde, açtığı 8 şubesiyle İstanbul, Ankara, Bodrum ve Dubai'de 500 çalışanına iş vermenin mutluluğunu yaşadığını kaydeden Gökçe, hazırladığı etin dünyanın başka hiçbir yerinde olmayan kendisine has bir stili olduğunu belirtti.

Kendi pişirme, dinlendirme ve sunum tekniğiyle sektörde fark oluşturduğunu ifade eden Gökçe, "Hedefim bu işi dünya markası yapmak. Dünyada önde gelen et restoranı olarak Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeyi amaçlıyorum" dedi.

"ROCK STAR DEĞİLİM KASABIM"

Yurt dışındaki şubesini 2 yıl önce Dubai'de açtığını ifade eden Nusret Gökçe, "Kral Şeyh Muhammed her hafta geliyor, açtığımız günden bugüne kadar bizi hiç yalnız bırakmadı. Takdir ederek yemeğimizi yer. Türkiye'de ise siyaset dünyasından aklınıza kim gelirse yemek yemişliği vardır. Onun dışında sanat dünyasından, iş adamlarından ve futbolculardan çok misafirimiz oluyor." diye konuştu.

Gökçe, işini severek yaptığını vurgulayarak, "Ben bir kasabım, rock star, pop star, programcı ya da oyuncu değilim. İnsanların ilgi göstermesinin nedeni; ne iş yaparsanız yapın iyi, kaliteli ve severek yaparsanız başarılı oluyorsunuz, o başarılar da size bunları getiriyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

İstanbul Türkiye Dubai Gökçe Politika Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak?
500

Yorumlar (17)

KÖYLÜ:

MESLEGI OLAN AC KALMAZ ÜNÜVERSTEYE GIDENLER IN COGU SOKAKLARDA BOS GEZIYOR

28
0
yanıtYanıtla
kemalist devrimci:

Okumanın aslında ne kadar boş olduğunun küçük yaşta iş öğrenmenin öneminin en güzel örneği

19
5
yanıtYanıtla
KARGA:

HERKESİN RIZKINI VERİRİM DİYOR ALLAH, AMA ÇALIŞANA DAHA ÇOK VERİRİM DİYOR.

11
1
yanıtYanıtla
Erkan:

Afrika da ki çocukları görmüyor galiba. He bu arada etçil hayvanların en büyük ölüm nedeni açlık. Herkese veremiyor galiba :D

yanıt5
yanıt11
KARGA:

ERKAN KARDEŞ SENİ BİLE İHMAL ETMİYOR AYIRMIYOR.

yanıt0
yanıt0
sincanlı:

Helal olsun böyle araştırmacı çalışkan ve sorup soruşturan insanları severim . Başarıların devamını dilerim.

5
4
yanıtYanıtla
Santik:

DUNYALILAR FILMI izlemeye VE CHINA STUDY kitabi okumaya tavsiye ediyorum.

9
0
yanıtYanıtla
AKEPE BİTİRDİN MEMLEKETİ.:

sevimsiz iş can yakmanın nesi iyidir.

4
4
yanıtYanıtla
milli:

Ne yaparsan yap iyisini ve doğru yap . . . . . . . . . . işte örnek

8
0
yanıtYanıtla
.:

vedat milor programını izleyin yeter zaten dükkanın km yanından geçmezsiniz . . .

7
0
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title