Haberler

Karabük'te berber ve kuaförlere Covid-19 testi yapıldı

Güncelleme:

Karabük'te berber ve kuaförlere Covid-19 testi yapıldı

İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı : "Korona hastalığı kontrol altına alınmış durumda"

"İnsanlar gönül rahatlığıyla hizmet almaya gidecektir"

KARABÜK - Karabük'te normalleşme süreci kapsamında tekrar faaliyet gösteren berber ve kuaförlere Covid-19 testi yapıldı.

Korona virüs tedbirleri kapsamında 21 Mart'ta kapatılan kuaför, berber ve güzellik salonları 4 gün önce yeniden hizmete başlamıştı. Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda Karabük ve ilçelerinde yeniden faaliyet gösteren berber ve kuaförlere salgını önlemek amacıyla PCR testi zorunlu hale getirildi. Karabük Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu'nda Berberler ve Kuaförler Odasına bağlı tüm üyelere İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından boğaz ve burun kürü uygulanarak test örnekleri alındı. Öte yandan örnek alındığı sırada kür uygulandığında bazı berber ve kuaförlerin zor anlar yaşadığı görüldü.

"5-6 saat sonra test sonuçları açıklanacak"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, salgındaki riski azaltmak adına Hıffzıssıhha Kurulu Kararları içerisinde berber ve kuaförlerden PCR testi alınmasını zorunlu hale getirdiklerini belirterek, "Bugün Karabük'teki berber ve kuaförlerimizi Covid-19 testinden geçiriyoruz. Özellikle berber ve kuaförlerin tekrar hizmete girdikten itibaren onların denetimlerini kontrollerini yapıyoruz ve salgındaki riski azaltmak adına Hıffzıssıhha Kurulu Kararları içerisinde berber ve kuaförlerimizden PCR testi alınmasını zorunlu hale getirdik. Ayrıca Hıfzıssıhha Kurulu kararınca yine berber ve kuaför arkadaşlarımızın kendilerine gelen müşterilerin tamamının isimlerini, telefonlarını, adreslerini ve onlara hizmet veren personelin isimlerini kaydedecek bir defter tutmalarını istedik. Bu kayıtla beraber herhangi bir pozitif vakaya rastlanılması halinde temasların daha kolay tespit edilmesini amaçlıyoruz. Yine bugün yağmış olduğumuz test, odaya bağlı ne kadar berber ve kuaför arkadaşımız varsa bunların tamamını testten geçiriyoruz. 5-6 saat sonra test sonuçları açıklanacak ve bu sonuçlara göre daha rahat, gönül rahatlığıyla insanlarımız hizmet almaya gidecektir" dedi.

Sarı, yapılan uygulama ile amaçlarının salgının tekrar baş göstermesini engellemek olduğunu söyledi.

"Korona hastalığı kontrol altına alınmış durumda"

Kentte korona virüs salgınını engellemek için ciddi bir gayret sarf ettiklerini ifade eden Sarı, "Şuan içinde bulunduğumuz durumda korona hastalığı tamamen kontrol altına alınmış durumda. Çok şükür vaka sayımız son derece az. Taburculuklarımız arttı. İldeki bu kontrollü durumu sürdürmek ve tamamen koronadan kurtulmayı hedefliyoruz. Bu amaçla da berber ve kuaför arkadaşların göstermiş olduğu teveccühe teşekkür ediyoruz. Sabahtan beri bu yana kayıtlı arkadaşların tamamına yakını testlerini verdiler" diye konuştu.

PCR testinin sadece Karabük merkez de değil, tüm ilçelerde de sürdüreceklerini dile getiren Sarı, çalışmaların hızla devam ettiğini kaydetti.

Karabük Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Erol Işık ise ülkede korona virüs sürecinin başlamasından itibaren gerekli önlemleri aldıklarını hatırlatarak, şunları söyledi: "Bu süreci oda olarak başından beri takip ediyoruz. Yine bu süreçte almamız gereken önlemlerimizi aldık. Buradaki hijyenik kurallara dikkat ediyoruz. Tek kullanımlık havlular, peçeteler. Karabük halkına üyelerimizin hizmet edebilmesi için sağlık günler için 'Evde Kal' uyarısına uyduk, evde kaldık. Dükkanlarımıza kısıtlamalı olarak izin verildi onlara uyduk. Bugün de İl Sağlık Müdürümüz ile birlikte burada tüm üyelerimizi korona virüs testine sabit tuttuk. İnşallah bunları hep beraber atlatacağız. Karabük'te böyle bir sıkıntı görülmeyeceğini tahmin ediyorum. Çünkü bizim arkadaşlarımız alınan tüm kurallara harfiyen uydu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Koronavirüs Ahmet Sarı Karabük Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title