Haberler

Suriyeli Öğrencilerden Yürüyemeyenlere 'Robotik Yürüyen El'

Güncelleme:

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümünde okuyan 2 Suriyeli öğrenci bitirme projeleri 'Robotik Yürüyen El' ile dikkatleri çekti.

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri bitirme projelerini sergiledi. Öğrenciler 105 farklı bitirme projeleri ile sektöre hazır olduklarını gösterdi. Suriye uyruklu 2 öğrencinin 'Robotik Yürüyen El' projesi dikkat çekti.

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi fuaye alanında Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin bitirme projelerinden oluşan proje sergisi açıldı. Sergide yer alan insansız hava aracı, araç takip sistemi, pantilt ile yüz takibi yapan kamera, robotik yürüyen el, güneş takip sistemi, otonom park, geri dönüşüm ayrıştırma sistemi, arazi keşif aracı, 3D ve 3B yazıcılar, otonom uçuş yapabilen ambulans drone, bluetooth kontrollü örümcek robot ve atölye vinci, akıllı ev sistemleri, çok eksenli robot kol, kuluçka makinesi, android kontrollü labirent oyunu, temizlik robotu, çizgi izleyen garson robot ve sera otomasyon sistemi gibi 105 farklı proje katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

Serginin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, sergide Türkiye'nin geleceğine yön verebilecek öğrencilerin çalışmalarının yer aldığını belirterek geleceğin inovasyonda olduğunu söyledi.

'ROBOTİK YÜRÜYEN EL" PROJESİ DİKKAT ÇEKTİ

Yürüyemeyen kişiler düşünülerek yapılan robotik kol, engelli kişilerin istedikleri şeyleri alıp getirecek. Abduljavad Alalı, "Engelli insanlar için bir proje yaptık. Projemizin 2 kısmı var. Robotik araba ve robotik insan kolu. Geçen sene bir kol projesi düşündük. O projeyi çok kişi yaptığı için başka bir şey yapmayı düşündük. Suriye'de savaşa sebebiyle çok engelli insanlar olduğu için böyle bir fikir geldi bize" dedi.

Ahmad Khabbaz ise, Projeyi görenler iyi bir fikir olduğunu söylüyorlar. İnşallah daha farklı şeyler yapmayı düşünüyoruz. diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karabük Suriye Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title