Haberler

Kapalıçarşı'nın Yönetimi İlk Kez Seçimle Belirlendi

Görüntü Dökümü : Kapalıçarşıda yapılan seçimden görüntüler Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in açıklamaları Dünyanın en eski alışveriş merkezi olan Kapalıçarşı'nın yeni yönetimi, ilk kez esnafın sandık başına gitmesiyle belirlendi.

Görüntü Dökümü :

Kapalıçarşıda yapılan seçimden görüntüler

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in açıklamaları Dünyanın en eski alışveriş merkezi olan Kapalıçarşı'nın yeni yönetimi, ilk kez esnafın sandık başına gitmesiyle belirlendi.

Kapalıçarşı'da gerçekleşen seçimde, Ahmet Kökler ve Ali Nezih Yargılı'nın listeleri yarıştı. Çarşıdaki bin 232 esnafın oy kullandığı seçimde, Kökler'in listesi 928 oyla ilk sırada yer aldı. Yargılı'nın listesinin de 301 oy oldığı seçimde, 3 oy ge

Seçim öncesinde Kapalıçarşı yönetimi konusunda bilgi veren Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, seçilen yönetim kurulunun Kapalıçarşı'nın esnaflarından oluşacağını ifade ederek, Fatih Belediyesi olarak, tarihi eserlerin restorasyonu konusunda çok tecrübeli olduklarını ve bu tecrübeleriyle çarşı yönetimine katkı sunacaklarını söyledi.

Demir, Kapalıçarşı'ya pek çok hizmetleri olduklarını dile getirerek, "40 bin metre kare çevresiyle 100 bin metre kare alan, 3 bin 150 dükkan var. Bunların hepsinin röleveleri, restorasyon çalışmaları oldu. Kapalıçarşı'ya özel yasa çıkarıldı, şimdi en büyük dönemeçteyiz. Bir Eyfel kulesinin 11 kişilik yönetim kurulu var. İçerisinde ne bir dükkan var ne çarşı var ne hamam. Demirden yapılmış bir yer, 11 kişilik yönetim kurulu var. Kapalıçarşı'nın şu ana kadar 554 yıldır bir sahibi yok. Kullananı çok, dünyanın en çok ziyaretçisinin olduğu yer. Dünyanın en eski tarihi eseri ama sahibi yoktu" diye konuştu.

Kapalıçarşı'nın büyük bir emanet olduğunu vurgulayan Demir, 2009'dan bu yana Fatih Belediyesi olarak üzerlerine aldıkları bu emaneti sahibine bıraktıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bunun hakikaten huzuru içerisindeyiz. Seçilen yönetim kurulunun yapacağı yol haritasını, projelerini yaptık, gerekli yasal altyapılar oluşturuldu. Altyapı ile ilgili Büyükşehir Belediyemizle üretime başladık. Netice itibarıyla yönetim kurulu seçildikten sonra önlerinde onaylı bir proje ve proje doğrultusunda yapılacak bütün çalışmaların detayları var. 13 kişilik yönetim kurulunun 9'u esnaftan oluşuyor, 4'ü de kamu kurumlarının temsilcileri olacak. Bizim şöyle bir avantajımız var; 2009'dan buyana bütün bu sürecin içerisinde olduğumuz için bundan sonra yapılacak olana masada da destek vereceğiz. Burası dünyanın en önemli, en çok ziyaret edilen çarşısı ve kurulduğu günden bu yana pozisyonunu devam ettirebilen bir çarşı. Bu kadar önemli bir çarşının tüm sorumluluğunu esnafın üzerine atmak doğru değil. Tarihi eser, evrensel değerimiz ve bütün milletin ortak değeri. Biz de diğer kamu kurumları da ve şüphesiz esnafta üzerine düşeni yaparak bu görüntülerden kurtulacağız. Kapalıçarşı problem olmaktan çıkacak."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Demir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title