Haberler

Kalkınma Bakanı Elvan, Gülnar'da

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Türk milleti, nasıl Çanakkale'de bu coğrafyanın kaderine sahip çıktıysa, istiklal harbinde Türkiye'nin kaderine, toprak bütünlüğüne, istiklaline sahip çıktıysa, 15 Temmuz'da da gözü dönmüş, işgalci FETÖ terörüne de karşı durarak, ikinci kez istiklalimize, bayrağımıza, vatanımıza, milletimize, demokrasimize ve milli irademize sahip çıkmış, Türkiye'yi uçurumun bir kenarından almıştır.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Türk milleti, nasıl Çanakkale'de bu coğrafyanın kaderine sahip çıktıysa, istiklal harbinde Türkiye'nin kaderine, toprak bütünlüğüne, istiklaline sahip çıktıysa, 15 Temmuz'da da gözü dönmüş, işgalci FETÖ terörüne de karşı durarak, ikinci kez istiklalimize, bayrağımıza, vatanımıza, milletimize, demokrasimize ve milli irademize sahip çıkmış, Türkiye'yi uçurumun bir kenarından almıştır." dedi.

Elvan, Mersin'in Gülnar ilçesinin kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen "100 Yıl Buluşması" etkinliğinde yaptığı konuşmada, vatan, millet ve bayrak sevgisinin en iyi örneklerinden birinin sergilendiğini söyledi.

İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" gibi Gülnar'daki etkinliğin de birlik ve beraberlik göstergesi olduğunun altını çizen Elvan, hangi siyasi görüşe mensup olunursa olunsun ortak paydanın vatan, bayrak ve millet sevgisi olduğunu vurguladı.

Elvan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz'daki darbe girişiminin, vatandaşların mücadelesiyle engellendiğini belirterek, "Türk milleti, nasıl Çanakkale'de bu coğrafyanın kaderine sahip çıktıysa, istiklal harbinde Türkiye'nin kaderine, toprak bütünlüğüne, istiklaline sahip çıktıysa, 15 Temmuz'da da gözü dönmüş işgalci FETÖ terörüne de karşı durarak, ikinci kez istiklalimize, bayrağımıza, vatanımıza, milletimize, demokrasimize ve milli irademize sahip çıkmış, Türkiye'yi uçurumun bir kenarından almıştır." diye konuştu.

Her ne olursa olsun Türk milletinin vatanını böldürtmeyeceğini belirten Elvan, şöyle konuştu.

"Bunlar, bu vatan hainleri elbette bir üst akılın talimatı çerçevesinde hareket eden bir terör örgütüdür. Bunlar, yıllarca sevgi dediler, barış dediler, hoşgörü dediler. Meğerse bunlar, sevgi demekle ihanet demek istemişler. Hoşgörü demekle vatan hainliği demek istemişler. Bizim bunlara karşı mücadelemiz sürecek. Allah'ın izniyle, hem kamu kurumlarımızda, hem emniyetimizde, hem Türk Silahlı Kuvvetlerimizde (TSK) bunların kökü kazınacak."

Elvan, bir ve beraber olunursa hem Mersin'in, hem Türkiye'nin daha güçlü olacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Üstte gök çökmedikçe, altta yer yarılmadıkça Allah'ın izniyle, birliğimizi, beraberliğimizi ve dayanışmamızı devam ettireceğiz. Biz el ele, omuz omuza olursak bizim önümüzü kimse kesemez. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından mega projelerimizden Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışını yaptık. Bir iki ay sonra, dünyanın en büyük denizin altından geçen tünellerinden biri olan Avrasya Tüneli'ni açacağız; iki katlı bir tünel. İnşallah önümüzdeki yıllarda dünyada bir ilk olacak olan, onun 3 katlısını yapacağız. 150 milyon yolcu kapasiteli dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. Bizdeki bu dayanışma sürdükçe, kararlılık sürdükçe, sizlerin desteğiyle daha biz nice mega projeler gerçekleştiririz. Bundan emin olun. Biz bu güce ve kudrete sahibiz."

Mersin'de de çok sayıda projeye imza attıklarını, bazı çalışmaların da devam ettiğini vurgulayan Elvan, çalışmaların takipçisi olduklarını belirtti.

Etkinliğe Elvan'ın yanı sıra Mersin Valisi Özdemir Çakacak, milletvekilleri, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel ve vatandaşlar katıldı. Elvan, daha sonra yeni açılan Gülnar Kültür Merkezi'nde muhtarlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Türkiye Gülnar Politika Güncel Haberler

title