Haberler

Kahramanmaraş Türkoğlu'nda TOKİ Konutlarının Sahipleri, Kurayla Belirlendi

Türkoğlu'nda TOKİ konutlarının sahipleri, kurayla belirlendiTOPLU Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nca Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesi'nde emekliler için yaptırılan konutlar, kura çekimiyle sahibini buldu.

Türkoğlu'nda TOKİ konutlarının sahipleri, kurayla belirlendi

TOPLU Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nca Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesi'nde emekliler için yaptırılan konutlar, kura çekimiyle sahibini buldu. 53 yaşında ev sahibi olan Güllü Durmaz, 630 lira kira öderken TOKİ sayesinde 361 lira taksitle ev sahibi olduğunu söyledi.

TOKİ, Türkoğlu'nda yapımı devam eden 190 konutun 71'ini evi olmayan emeklilere ayırdı. Başvuruların tamamlanmasının ardından konut sahibi olmaya hak kazanan emeklilerin dairelerinin kat ve kapı numaralarının belirlenmesi için kura töreni düzenlendi. Türkoğlu Kaymakamlığı Misak-ı Milli Kültür Merkezi'nde gerçekleşen kura çekimine; Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, TOKİ Proje Uzmanı Hasan Hüseyin Çelik ve başvuru sahipleri katıldı.

Kura çekimi öncesi konuşan Hasan Hüseyin Çelik, 2015'te 81 ilde emeklilere yönelik bir konut kampanyası başlattıklarını hatırlattı. Türkoğlu'ndaki konutların yüzde 40'nın tamamlandığını kaydeden Çelik, "Nasip olursa inşallah seneye bu zaman konutları teslim edeceğiz. Emeklilerimize 361 liradan başlayan, kira öder gibi çok düşük bir taksitlerle ödeme imkanı sunduk. Vatandaşlarımıza yine burada 190 bin lira ise 180 bin lira arasında bir fiyat belirledik. Genel olarak düşünüldüğünde bu bölgede uygun fiyat olarak düşünüyoruz" dedi.

Milletvekili Celalettin Güvenç ise, Ak Parti'den önce TOKİ'nin batmış kuruluşlardan biri olduğunu ve Ak Parti ile ayağa kalktığını ifade ederek, "Bugün Anadolu'nun bütün her yerinde hamdolsun bizim insanımız meskenle, konutla, site kavramıyla tanıştı. Bu anlamda TOKİ'nin hizmetleri unutulmaz diye düşünüyorum. Bilesiniz ki bu hizmetler yapılırken İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerimizdeki değerli hazine malları mafyanın elinden kurtarıldı, değerlendirildi, oralarda projeler yapıldı. Oradan elde edilen gelirlerle de Kahramanmaraş'ımızın, Erzurum'umuzun, Manisa'mızın değil ilçe merkezlerinde köylerinde evler yapılmaya başlandı" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından noter tarafından çekilen kura ile 71 emeklinin evleri belirlendi. Ev almaya hak kazananlardan biri olan 52 yaşındaki Recep Davut, ilk defa ev sahibi olacağını söyledi. 1'i bekar 6 çocuk sahibi olduğunu belirten Davut, "350 lira kira öderken devlet bize bu imkanı tanıdı. Ev kirası öder gibi 360 lira ile ev sahibi olacağız. İnşallah iyi olur Allah hükümetimizden razı olsun. Emeği geçenlere teşekkür ederiz, iyi olur inşallah" dedi.

'KİRAYA VERDİĞİMİZ PARALAR ÇÖPE GİTTİ'

Konut sahibi olmaya hak kazanan Güllü Durmaz ise, çok mutlu olduğunu anlatarak, şunları söyledi:

"Çok mutluyum, evsizlere böyle bir imkan tanındığı için Allah razı olsun. Beyim emniyet görevlisiydi, vefat etti. Yıllardır kirada oturduk. O kadar para verdik, çöpe gitti. En azından böyle bir şey olsaydı evim olurdu. Çocuklarımızı daha güzel yerlere getirirdim. 630 lira ile kirada otururken 361 lira taksitle ev sahibi olacağım."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Hüseyin Çelik Ak Parti Türkoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Türk Bayrağı Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title