Haberler

Kahramanmaraş'ta Müze Görünümlü Lokanta

Kahramanmaraş'ta müze görünümlü lokanta Bünyamin Vırıt, okuduğu Rus romanlarından etkilenerek 5 yıldır işlettiği lokantayı müzeye çevirdi İş yerinde yaklaşık 100 yıllık antika eşyaların yanı sıra 700 yıllık kama da bulunuyorKAHRAMANMARAŞ - Kahramanmaraş'ta lokanta ve kasap dükkanı işleten...

Kahramanmaraş'ta müze görünümlü lokanta

Bünyamin Vırıt, okuduğu Rus romanlarından etkilenerek 5 yıldır işlettiği lokantayı müzeye çevirdi

İş yerinde yaklaşık 100 yıllık antika eşyaların yanı sıra 700 yıllık kama da bulunuyor

KAHRAMANMARAŞ - Kahramanmaraş'ta lokanta ve kasap dükkanı işleten Bünyamin Vırıt, okuduğu Rus romanlarından etkilenerek 5 yıldır işlettiği iş yerini müzeye çevirdi

21 yıl Almanya'da yaşayan ve kesin dönüş yaptıktan sonra geldiği memleketi Kahramanmaraş'ta açtığı kasap ve lokantayı küçük bir müzeye dönüştüren Bünyamin Vırıt (47), tarih kitaplarına meraklı olduğunu özellikle Rus romanlarından etkilenip iş yerine antika eşyalarla donattığını söylüyor. Hem lokanta, hem de kasap olan Vırıt'ın iş yerinin tavanında ise Piri Reis'in haritasının silüeti de bulunuyor.

Yemeğe gelen müşterilerin ilk önce antika eşyaları incelediğini ve daha sonra otantik bir ortamda yemek yediklerini söyleyen Bünyamin Vırıt, en eski antika eşyasının 700 yıllık 'kama' olduğunu söyledi.

Eskiye ve eski eşyalara tutkusu olduğunu söyleyen Vırıt, "Bu işi 20 yaşından beri yapıyorum, daha önce yurt dışında yapıyordum. Eskiye bir tutkum var, özellikle okuduğumuz kitaplardan Rus romanlarından Tolstoy'un kitaplarını okudum belki de oralardan etkilenmişimdir. Mesela arkamızda bir dikiş makinesi var, aldığım arkadaşım 70 yıllık olduğunu söylüyor. Su mataramız var. 120 yıllık silahlarımız var, kazanlarımız var. Gelen müşteriler oldukça memnun, önce lokantayı geziyorlar antika eşyalarımızı inceliyorlar daha sonra yemeklerini yiyorlar. Hatta bu işten anlayanlar var, bazı eşyaları kendilerine satmamı istiyorlar" dedi.

Almanya'dan memleketi Kahramanmaraş'a tatil için gelen ve yemeğini burada yiyen Ercan Öğütoğulları, "Çok hoşumuza gidiyor, tarihi eserler arasında kendimizi iyi hissediyoruz. 100 yıllık tarihi eserler asılı burada ve böyle bir atmosferde bir şeyler yemek ayrı bir zevk" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Kahramanmaraş Almanya Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title