Haberler

Kahramanmaraş'ta "Çadır Kent" Gerginliği

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Yeni çadır kentin yapılacağı alandan detaylar

Hazine arazisine otlatmak için getirilen büyükbaş hayvanlar

Araziye getirilen iş makinelerinden detaylar

Vatandaşların halayı

CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak'ın konuşması

Kahramanmaraş'ta "çadır kent" gerginliği

Sivricehöyük Mahallesi'ne yeni bir çadır kent yapılmak istenmesine bazı CHP milletvekilleri ile muhtarlar ve vatandaşlar, alana getirdikleri traktör ve taşlarla engel olmak istedi

Kahramanmaraş'ta Yeni Sanayi Sitesi yakınlarında yaklaşık 19 bin kişinin barındığı çadır kentin yer sorunu nedeniyle Sivricehöyük Mahallesi'ne taşınması çalışmalarına bazı CHP milletvekilleri ile muhtarlar ve vatandaşlar engel olmak istedi.

Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Sivricehöyük Mahallesi'ndeki 360 dönümlük hazine arazisinde, 2 katlı 5 bin konteynerden oluşması planlanan, yaklaşık 25 bin kapasiteli yeni bir çadır kent kurulması için çalışmalar başlatıldı.

Çalışmalar kapsamında iş makinelerinin araziye gelmesine bir grup karşı çıktı. Aralarında bazı CHP'li milletvekilleri ile muhtarların da bulunduğu grup, alanı traktör ve taşlarla kapattı.

Araziye getirilen iş makinelerinin çalışmasına engel olmak isteyen grup, alanda pankartlar açıp halay çekti. Ayrıca yaklaşık 300 büyükbaş hayvan da otlatılmak için alana getirildi.

CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, burada yaptığı konuşmada, amaçlarının bölgenin kültürel dokusunun bozulmadan, daha iyi bir yerde Suriyelilerin barındırılması olduğunu söyledi.

Vatandaşlara yasal olmayan davranışta bulunmamalarını isteyen Çamak, "Kesinlikle gençler değil, kadınlarımız ve yaşlı erkeklerimiz ön saflarda olsun. Gençleri ön saflarda tutmayalım çünkü onları tuttuğumuz zaman başka bir muamele görürler. Gençlerimize zarar gelmesini istemiyoruz. Yoksa hepimiz üzülürüz" dedi.

Suriyelilerin bulunduğu duruma üzüldüklerini dile getiren Çamak, şunları kaydetti:

"Suriyeli kardeşlerimiz yerlerinden ve yurtlarından edildiler. Zorunlu olarak kovuldular. Allah kimseyi yerinden yurdundan etmesin. Bizim de başımıza gelmesin. Böyle bir günü kimse yaşamak ve görmek istemez. Ancak yöneticilerimizin daha uygun bir yer bulmaları, hepimizin talebidir. Bizim yöneticilerimizden istediğimiz burası değil de Suriyeli mültecileri yerleştirecekleri daha uygun bir yer olmasıdır. Yoksa bizim mültecilerin buraya yerleştirilmemesine ve bakılmamasına karşı bir itirazımız yoktur. Olamaz da zaten. Bizim davranışlarımıza da bu yakışmaz. Vurmadan kırmadan yasal çerçevede mücadelemizi sürdürmemiz gerekiyor."

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş ve CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ'ın da konuşma yaptığı alanda, Maraş Yaşam Platformu adına avukat Mustafa Torun ise çadır kentin taşınmasına yönelik karara ilişkin yürütmeyi durdurma kararı almaya çalışacaklarını söyledi.

Jandarma ekiplerinin de güvenlik önlemi aldığı alanda, vatandaşların çadır kurdukları görüldü. Grubun alandaki bekleyişi sürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Çamak Kahramanmaraş Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title