Haberler

Kadınlar Şiddete Karşı Yürüdü

Kadınlar şiddete karşı yürüdüDENİZLİ - Denizli'de "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" dolayısıyla 34 dernek, sivil toplum kuruluşu ve kamu kurumlarının katılımı ile gerçekleştirilen bisiklet sürüşü ve yürüyüş etkinliğine, trafik polisleri de atkı takarak destek verdi.

Kadınlar şiddete karşı yürüdü

DENİZLİ - Denizli'de "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" dolayısıyla 34 dernek, sivil toplum kuruluşu ve kamu kurumlarının katılımı ile gerçekleştirilen bisiklet sürüşü ve yürüyüş etkinliğine, trafik polisleri de atkı takarak destek verdi.

Denizli'de 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla "Dünyayı turuncuya boya" etkinlikleri kapsamında düzenlenen bisiklet sürüşü ve yürüyüş etkinliği Yenişehir yürüyüş yolunda düzenlendi. Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Ticaret Odası, Denizli Sanayi Odası, Baro başta olmak üzere 34 dernek, sivil toplum kuruluşu ve kamu kurumlarının desteği ile gerçekleştirilen etkinlikte turuncu atkılar dağıtıldı. Etkinlikte görevli trafik polisleri de turuncu atkı takarak destek verdi.

Etkinlik bisiklet sürüşü ve yürüyüş ile son buldu.

UŞAK - Uşak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde çalışan temizlik işçileri '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' dolayısyla kadınlara yapraklardan oluşturdukları kalp ile mesaj verip kadına yönelik şiddeti protesto ettiler.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Uşak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde çalışan temizlik işçileri kent merkezinde çalışma yaparken anlamlı bir çalışmaya da imza attı. Temizlik işçileri kentte dökülen ağaç yapraklarını bir alanda toplayarak devasa bir kalp şekli oluşturdular. İşçiler yaptıkları bu kalbi tüm kadınlara armağan ettiklerini söylerken işçilerin bu inceliği görenlerin beğenisini kazandı.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Çahan, temizlik işçilerinin yanına gelerek kadına yönelik şiddeti önlemenin en önemli unsurunun eğitim ve erkekleri daha anlayışlı olması gerektiğini belirterek işçileri de anlamlı mesajlarından dolayı tebrik etti.

MUĞLA - Muğla'nın Fethiye İlçesinde '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' nedeniyle, protesto yürüyüşü yapıldı.

Özgecan Anıtı önünde toplanan kadınlar ellerinde 'Şiddetin büyüğü küçüğü olmaz, şiddet her türlü şiddettir.', 'Kadına değil, şiddete karşı el kaldırın', 'Sevgi ve hoşgörüye evet, kadına şiddete hayır.', 'Kadına şiddete hayır' yazılı pankartlarla Beşkaza Meydanına kadar yürüdü. Kadınlar burada Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtına karanfil bıraktılar. Düzenlenen yürüyüşe İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM Birimi, Mavi Kuş Sanat ve Dayanışma Derneği, TKB Fethiye Şubesi, Mor Pedallar Bisiklet Grubu, Yörük ve Türkmen Derneği, AK Parti, CHP ve MHP'nin kadın kolları başkanları, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri ve üyeleri destek verdi.

ZONGULDAK - Zonguldak'ta, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü'nde "şiddete hayır" yürüyüşü yapıldı.

Zonguldak'ta, İstasyon Caddesi'nde başlayan yürüyüşte kadınlar, ellerinde pankartlarıyla "Düş peşine eşitsizliğin, ayrımcılığın", "Şiddetin 'aması' olmaz", "Erkek adalet değil, gerçek adalet istiyoruz", "Kadına şiddet utançtır" şeklinde sloganlar atarak Madenci Anıtı'na yürüdü. Madenci Anıtı'nda toplanan katılımcılar, kadın cinayetleri nedeniyle hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu pankartın üzerine karanfil bıraktı.

Konuşmaların ardından eylem olaysız şekilde sona erdi.

KAHRAMANMARAŞ - Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, "Kadına uzanan eli kırmak gerek" dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü'nün organizesi ve sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla Atatürk Meydanı'nda 'Kadına Şiddete Hayır' etkinliği yapıldı.

Etkinlikte, sivil toplum kuruluşları stantlar açarak vatandaşlara kadına şiddete hayır konulu broşür dağıttı. Özellikle kadınların yoğun olarak katıldığı etkinlikte uçan balonlar gökyüzüne bırakılırken kadınlar, ellerini boyaya batırdıktan sonra beyaz platforma el basarak şiddete dur dedi.

MANİSA - Manisa Barosu tarafından düzenlenen seminere katılan Avukat Selin Nakıpoğlu, "Aralık 2016 Kanun Hükmünde Kararnamesi uzlaşmanın kapsamındaki maddeler genişletildi. Basit yaralama, tehdit, hakaret bunlara en çok kadınlar maruz kalıyor. 6284 diyor ki 'Yapamazsın öyle şeyler' İstanbul Sözleşmesi 'Zinhar. Uzlaşma, arabuluculuk yapamazsın' diyor. Elimizdeki dosyalar kesildi. Sevgilisinden deli gibi dayak yemiş. Ne uzlaşmasından bahsediyorsunuz?" dedi.

Manisa Barosu tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıysa seminer düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak katılan Hakim Mustafa Karadağ, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve Avukat Selin Nakıpoğlu, katılımcılara kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi ve Türkiye'de kadına yönelik şiddetin durumuyla ilgili bilgiler verdi.

'25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele' konulu panel, Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu'nun kısa film gösteriminin ardından son buldu.

KOCAELİ - Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle seyahat eden kadınlara karanfil dağıttı.

Kocaeli'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Kocaeli genelinde seyahat eden kadın sürücü ve yolcuları durdurarak karanfil ve bilgilendirme broşürü dağıttı. Karanfil ve broşürleri Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı'da görev yapan kadın astsubaylar tarafından dağıtıldı. Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle kadın sürücü ve yolculara karanfil dağıtan Astsubaylar, vatandaşlara çevrelerindeki kadına yönelik şiddet olaylarına kayıtsız kalmaması için bilgilendirme yaptı.

İlk defa jandarmanın yaptığı böyle bir uygulamayla karşılaştıklarını belirten kadın sürücü ve yolcuklar, yapılan uygulamadan dolayı jandarma ekiplerine teşekkür etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Yenişehir Uşak Genel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title