Haberler

Kadın hükümlüler günde 12 bin maske üretiyor

Güncelleme:

Kadın hükümlüler günde 12 bin maske üretiyor Korona virüsle mücadelede kadın mahkumlar elini taşın altına koydu Denizli Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdunda 100 kadın hükümlü maske üretimine başladı.

Kadın hükümlüler günde 12 bin maske üretiyor

Korona virüsle mücadelede kadın mahkumlar elini taşın altına koydu

DENİZLİ - Denizli Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdunda 100 kadın hükümlü maske üretimine başladı. Üretilen maskeler hastaneler başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına piyasadan daha düşük fiyata satılırken, günde 12 bin adet maske üretiliyor.

Korona virüs tedbirleri kapsamında üretime geçilen cezaevinde kadın hükümlüler adeta bir tekstil fabrikasında çalışır gibi sabah oturdukları makinelerin başında günlük tek kullanımlık 12 bine yakın maske üretiyor. Adalet Bakanlığı tarafından hayata geçirilen proje ile Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdunda cezalarını çeken 100'e yakın kadın hükümlü, hastaneler başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyacına göre üretim yapıyor. Kadın hükümlüler günde 8 saat maaşlı ve sigortalı olarak çalışıyorlar. 800 metrekarelik kapalı alanda üretilen maskeler, piyasa fiyatından daha düşük fiyatla kamu hastaneleri ve kamu kuruluşlarına satılıyor. Yapılan üretimle hem salgınla mücadeleye hem de milli ekonomiye katkı sağlanması hedefleniyor.

"Sağlık alanında ekonomiye katma değer oluşturmak için çalışıyoruz"

Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Müdürü Ceylan Şahin Kaplan, iş yurtlarındaki asıl amacın tutuklu ve hükümlülerin yeniden topluma kazandırılması olduğunu ifade etti. İş yurdu atölye ve tesislerinde tutuklu ve hükümlülere verilen mesleki bilgi ve becerinin yanı sıra aynı zamanda vatan ve millet sevgisi, çevre bilinci, hijyen, doğaya ve insana saygı konularında verildiğini belirten Kaplan, "Başta temizlik ürünleri, gıda ürünleri, mobilya, tekstil, tarım ve hayvancılık ürünleri gibi 80'e yakın alanda tescil edilen markalarla faaliyet gösteren İş Yurtları kurumu, sağlık alanında da ekonomiye katma değer oluşturmak yönünde adımlar atmaktadır. Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül'ün bilgisi dahilinde kurumumuzda 800 metrekare kapalı alanda üretim faaliyetini gerçekleştiren tekstil atölyemizde alanında yetkin ve deneyimli personeller önderliğinde korona virüsle mücadele kapsamında ve karantina süreçlerinde kullanılan tek kullanımlık maske üretimine başladık" dedi.

Bu arada Kaplan öncülüğündeki cezaevi personeli, basın mensupları aracılığı ile 'evde kal' mesajı verdiler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu Denizli Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title