Haberler
BBC

Kabil'de polis üniformalı saldırganlar doğum kliniğini hedef aldı: İki anne doğum yaparken vuruldu

Güncelleme:

Afganistan'da bir kadın doğum hastanesine düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 24'e yükseldi. Saldırıda 18 bebek annesiz kalırken, iki annenin saldırıya doğum sırasında yakalandığı ve bir annenin bebeğini korumak için kuvözün üzerine kapandığı ortaya çıktı.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünün doğum kliniği olarak çalıştırdığı Daştibarçi Hastanesi'ne, polis üniformalı üç kişi tarafından saldırı düzenlendi. Binaya girdikten sonra doğum ünitesine yönelen üç saldırgan olayın ardından güvenlik güçlerince öldürülürken, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 24'e yükseldi.

ÖLENLERİN ÇOĞU YENİ DOĞUM YAPMIŞ ANNELER

Ölenlerin çoğu yeni doğum yapmış anneler. Hayatını kaybedenler arasında hamile kadınlar, iki bebek, hemşireler, ebeler ve bir polis memuru da var. Afgan yetkililere göre saldırı sırasında Hacer adlı bir kadın ikinci çocuğunu dünyaya getirmek üzereydi. Doğmamış bebeğiyle birlikte hayatını kaybeden kadının altı yaşındaki kızına henüz annesinin ve kardeşinin öldüğü söylenmedi. Hacer'in kocası Muhammed Hüseyin, "Henüz kızıma bir şey söylemedik. Nasıl söyleyeceğimizi de bilmiyoruz" dedi.

BEBEĞİ KURTARMAK İÇİN ÜSTÜNE KAPANDI

Saldırının ortasında doğum yapan bir anne ve bebeği kurtulurken, yan odada bebeğini kurtarmak için kuvözün üzerine kapanan bir anne yaşamını yitirdi. Bebeğin yara almadığı ve durumunun iyi olduğu belirtiliyor. Saldırının hemen sonrasındaki kargaşa ortamında aileler uzun süre bebeklerini aradı.

Kabil'de doğum hastanesine yapılan saldırıda, can kaybı 24'e yükseldi

"BİR ANNENİN DOĞUM YAPARKEN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ GÖRMEK BAŞKA BİR ŞEY"

Saldırıdan sonra hastaneye giden Afganistan Sağlık Bakan Yardımcısı Vahid Mecruh, "Hala şok içindeyim. Öldürülmüş insanlar görmeye alıştık ama bir annenin doğum yaparken öldürüldüğünü görmek başka bir şey" dedi. Mecruh, hayatta kalan bebeklerin kimlik tespiti yapıldıktan sonra başka bir hastaneye nakledildiğini söyledi. Kimlikleri, ebe ve hemşirelerin yardımıyla belirlenen bebeklerin karınlarına adları yazıldı.

SALGIN HASTANESİ DEZENFEKTE EDİLEREK DOĞUM KLİNİĞİ OLACAK

Afganistan'da hastaneler, koronavirüs salgını nedeniyle, kapasitelerinin üzerinde hizmet veriyor. Salgında koronavirüs tedavi merkezine dönüştürülen bir kadın doğum hastanesi saldırıdan sonra dezenfekte edilerek yeniden doğum kliniği olarak hizmet vermeye başlayacak.

Kabil'de doğum hastanesine yapılan saldırıda, can kaybı 24'e yükseldi

SALDIRIYI ÜSTLENEN OLMADI

Bazı insan hakları kuruluşları tarafından savaş suçu olarak nitelenen saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Taliban saldırıyla bağlantısı olmadığını öne sürdü. Hastanenin bulunduğu mahallede çoğunlukla Şiilerden oluşan Hazara toplumu yaşıyor. Bölge, daha önce IŞİD'in saldırılarına uğramıştı. IŞİD son olarak Mart ayında Hazara toplumunun önde gelen isimlerinden birinin cenazesinde de saldırı düzenlemişti.

BBC

Kabil Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (21)

vahşet:

tek kelime ile söylenecek söz yok Allah tez zamanda belalarını versin yapanların bu neyin kafası nasıl bir acımasızlık

28
0
yanıtYanıtla
Tnt:

Allah belanızı versin nasıl kıydınız zavallı kadınlara

23
0
yanıtYanıtla
Evladı beşer:

Bu nasıl bir vahşettir, bunu yapanların yatacak yeri var mı. Yemin ediyorum, ciğerim sızladı.

23
0
yanıtYanıtla
Tahsin:

Tez zamanda Allah belanızı versin inşallah

23
0
yanıtYanıtla
Eren34:

ALLAH NERDE BİR MASUMA KIYAN VARSA EN BÜYÜK ACIYI YAŞATSIN İNŞALLAH

21
1
yanıtYanıtla
Ali aslan:

Bunu yapanlar insan değil en vahşi hayvandan bile daha vahşidirler bunlar Allah cezanızı versin..

17
0
yanıtYanıtla
Banu:

İnsan olmaktan utanıyorum. Bu kadar acıya dağ dayanmaz. Allah yardımcıları olsun masumların.

14
1
yanıtYanıtla
Börü:

Kıyamet yakın bu nasıl vicdansızlık

13
0
yanıtYanıtla
Mekanci:

Allah sizi cehennemden cikarmasin hergun defalarca yanin nasil insanlarsiniz lan siz o cocuklarin gunahi ne Allah sabirlidir bekler

12
0
yanıtYanıtla
Gul:

Yorum yok.. bela var bunu yapan insan olamaz. Işala kendileri yapdıklaryndan daha beter acı çeksinler.

12
0
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title