Haberler

İzmir-Hdp'den Gözaltılara Tepki

Hdp'den gözaltılara tepkiHALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) İzmir il örgütü, düzenlediği basın açıklamasıyla, İl Başkanı Çerkez Aydemir ile Parti Meclis Üyesi Aydın Çetinkaya'nın gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Hdp'den gözaltılara tepki

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) İzmir il örgütü, düzenlediği basın açıklamasıyla, İl Başkanı Çerkez Aydemir ile Parti Meclis Üyesi Aydın Çetinkaya'nın gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nı da işgal girişimi olarak değerlendiren Uzunok, harekatın bölge halklarına olumsuz yansımaları olduğunu söyledi.

HDP İzmir il örgütü, İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın açıklamasıyla İl Başkanı Çerkez Aydemir ile Parti Meclis Üyesi Aydın Çetinkaya'nın gözaltına alınmasına ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de başlattığı ve şu ana kadar 2 askerin şehit olduğu Zeytin Dalı Harekatı'na tepki gösterdi. Gazetecilerden barış isteyen akademisyenlere, HDP üyelerinden parti yöneticilerine kadar bir 'cadı avıyla' karşı karşıya olduklarını öne süren HDP İzmir İl Başkanı Semra Uzunok, sözlerini şöyle sürdürdü Bizler de İzmir'de Pazar günü en demokratik hakkımız olan barış çağrısı için bir kez daha halklarımızı bir basın açıklaması yapmak üzere meydana çağırdık. Bu, ülkede artık barış istemenin bir suç haline geldiğinin açık göstergesidir. İzmir il örgütü olarak bu sabah başlayan ve İl Eş Başkanımız Çerkez Aydemir ile Parti Meclis Üyemiz Aydın Çetinkaya'nın gözaltına alındığı operasyonlar ilçe yöneticilerimize yönelmiş durumda. Halkevlerinden arkadaşlar yine bu operasyona dahil edilmiş. İktidar bugün, 2019 seçimlerine giderken savaş etrafında milliyetçi cephe oluşturup, tek adamlık yolunda önümüzdeki tüm engelleri aşacağız demek istiyor. Biliyorsunuz, HDP 11 Şubat'ta tüm sindirme politikalarına karşı Ankara'da bir genel kongre yapacak. Bu kongreye yönelik de bir baskı olduğunun göstergesi bu. Basından takip ettiğimiz üzere, sosyal medya hesapları gerekçe gösterilerek bu operasyonlara devam ediliyor. Çünkü çok geniş bir kavram, suçun ispatlanmasının çok zor olduğu, geniş bir alan buradaki suç kavramı. Bunun böyle olmadığını bir kez daha gördük, çünkü İl Eşbaşkanımız Çerkez Aydemir'in sosyal medya hesapları bulunmamakta.

AFRİN BU SAVAŞTAN EN AZ ETKİLENEN KENTLERDEN BİRİ

Zeytin Dalı Harekatı'nı işgal girişimi olarak değerlendiren Uzunok, nüfusu 450 bin iken 1.5 milyona yaklaşan Afrin kentinin, değişik halklardan insanların kendi iradeleriyle kurdukları meclislerle yönetilen, kendi ürettikleriyle geçinen ve Türkiye sınırını aşan bir taş parçası bile atmayan halkların yaşadığı bir coğrafya olduğunu ileri sürerek, Burada nasıl bir tehdit algılandı ki Türkiye bu topraklara girdi sorusunu sorduğumuz için bu operasyonlarla karşı karşıyayız. Orada DAEŞ ile mücadele edildiği söyleniyor ama orada DAEŞ yok, tersine orada DAEŞ'E karşı mücadele eden insanlar var. Biz HDP olarak barışa dair umutlarımızı sürdürüp, meşru eylemlerimizi yapmaya devam edeceğiz dedi.

HDP'li Uzunok, CHP'nin savaştan yana tutumu olduğunu vurgulayarak, Yenikapı ruhu onları tekrar yan yana getirmiştir. Biz CHP'ye de buradan sesleniyoruz, ateşle oynamayalım. Ortadoğu'da halkların kardeşliği mücadelesi için elimizden geleni yapalım dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Çetinkaya Aydın İzmir Politika Güncel Haberler

title