Haberler

İzmir evlat nöbetini izmir'de sürdürdü

Güncelleme:

Evlat nöbetini İzmir'de sürdürdüDİYARBAKIR'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Binası önünde, terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını belirttiği kızı Gamze Laçin için diğer ailelerle birlikte 'evlat nöbeti' tutan Mehmet Laçin, ameliyat olmak için geldiği İzmir'de de eylemine devam etti.

Evlat nöbetini İzmir'de sürdürdü

DİYARBAKIR'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Binası önünde, terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını belirttiği kızı Gamze Laçin için diğer ailelerle birlikte 'evlat nöbeti' tutan Mehmet Laçin, ameliyat olmak için geldiği İzmir'de de eylemine devam etti. Türk bayrağı ve kızının fotoğrafıyla birlikte HDP İzmir İl Binası önünde açıklamalarda bulunan Laçin, "Bu yolda ölmek var, dönmek yok. HDP'den alacağım var, beni yüreğimden vurdular" dedi.

Terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını ileri sürdüğü kızı Gamze Laçin'i 9 yıldır geri almak için her yolu denediğini belirten Mehmet Laçin, "HDP'den alacağım var. Beni yürekten vurdular. Kızım, okumak için gittiği Kocaeli'de dayısı tarafından HDP İl binası'na tespit edildikten bir süre sonra bu şehirden İstanbul'a geçti. HDP İstanbul İl Binası'nda 4 ay eğitim eğitim aldıktan sonra HDP Diyarbakır İl Binası'na gitti. Burada 2011 yılında kızımın aklı çelinip, dağa çıkartıldı" dedi.

Baba Laçin, şöyle devam etti:

"Kızımın nerede olduğunu bilmiyorum. Ancak araştırmalarıma göre kızım PKK'nın tuzağına düşmüş durumda. Bu çocuklar kalkan olarak kullanılıyorlar. Onlara ölmeyi ve öldürmeyi emrediyorlar. Dağdaki çocukların bu suçları isteyerek işlediğini sanmıyorum. Ceplerini doldurmak için dağa çıkan bu kişiler, bizim çocuklarımızı kullanıyorlar. Örgütün üst düzey yöneticileri 16 bin dolar maaş alıyorlar. Biz, devletimizle gurur duyarız. Ben Kürt'üm ama bölücü değilim. Eylemde 160 günü geride bıraktım. Diyarbakır'a gitme kararı aldığımda oğlum, 'bypass' ameliyatı olduğum için gitmememi önerdi. Ancak televizyonda bu eylemi başlatan Hacire Akar'ı görünce gitmeye karar verdim. Onun duruşu bana cesaret verdi. Derdim şov yapmak değil. Kızımın ölü veya dirisini alana kadar mücadeleme devam edeceğim. HDP'ye 2 hafta süre veriyorum. Ben de bu süre eylemime ara vereceğim. Eğer kızım gelirse, alıp evime dönerim. Süre yetmez diyorlarsa 1 hafta daha veririm. Kendilerine güveniyorlarsa karşıma çıksınlar. Ben de kızımı nasıl elimizden aldıklarını ispatlarım. Ölmek var, dönmek yok. Bunların işi zorbalık. Silah zoruyla çocukları kaçırıyorlar. Mehmetçiğin karşısına çıkmaya yürekleri olmadıkları için çocuklarımızı öne sürüyorlar. Oğlum askerken kardeşini dağa çıkardılar. Çocukları kaçırılan aileler içinde bir kelime Türkçe bilmeyenler var."

Çocuklarının terör örgütüne HDP tarafından götürüldüğünü ileri süren Mehmet Laçin, "HDP'nin gözü var ama görmüyor, kulağı var ama duymuyor çünkü işlerine gelmiyor. Bunların amacı siyaset yapmak değil. Bu çocukları HDP'nin götürdüğünü kendileri de biliyor. Çocuklarımıza kavuşmamızın en kolay yolu onlarda. Ancak, çocuklarımızı vermek işlerine gelmiyor. Kızımı alıp, dağa çıkarsınlar diye yetiştirmedim. Oysa, kızımı ne hayallarle büyütmüştüm. Bir karar aldım ve azimliyim. HDP'nin elimizden aldığı gençlerin hepsini geri alacağız. İlk kurşunu düşmana sıkan İzmir'e sesleniyorum. Bugün bana, yarın sana. Yaralı anne ve babaların yanında ol. Bu acı bitsin. Bu sevda bitmez, mücadelemiz dalga dalga 81 ile yayılacak. Kesinlikle kararlıyım" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Laçin İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title