Haberler

İzmir Evde Siyanür Faciası Anne ile Baba Öldü, 3 Çocukları Tedavi Altında

Evde siyanür faciası Anne ile baba öldü, 3 çocukları tedavi altındaİzmir'in Bayraklı ilçesinde oturan 5 kişilik bir aile evlerinde potasyum siyanürden zehirlendi.

Evde siyanür faciası Anne ile baba öldü, 3 çocukları tedavi altında

İzmir'in Bayraklı ilçesinde oturan 5 kişilik bir aile evlerinde potasyum siyanürden zehirlendi. Hastaneye kaldırılan aile fertlerinden baba Mehmet Kalkan (46) ile anne Fatma Kalkan (39) kaldırıldıkları hastanede yaşamını yitirirken, üç oğulları da tedaviye alındı. Polisin olayla ilgili soruşturması sürerken, ailenin en büyük oğlu Mahmut Can Kalkan'ın (21) internetten sipariş ettiği potasyum siyanürü evde şerbetin içine karıştırıp anne ve babasına içirdiği, kardeşlerinin ise içmek istemedikleri, bu sırada üzerlerine dökülmesi nedeniyle etkilendikleri ileri sürüldü. Mahmut Can Kalkan ile iki kardeşinin hastanedeki tedavileri ise sürüyor.

Olay, dün saat 22.30 sıralarında Soğukkuyu Mahallesi 60621 sokakta bulunan apartmanda meydana geldi. İddiaya göre, internetten potasyum siyanür sipariş eden Dokuz Eylül Üniversitesi Kimya Bölümü öğrencisi Mahmut Can Kalkan, bunu evdeki şerbetin içine karıştırdı. Babası Mehmet Kalkan (46) ile annesi Fatma Kalkan'a bu şerbetten içirdiği belirtilen Mahmut Can Kalkan, kardeşi Emir Can Kalkan'a (10) da içirmek istedi. Ancak kardeşi içmek istemeyince bardak devrildi ve üzerlerine döküldü. Siyanürlü sıvının üzerlerine dökülmesiyle Mahmut Can Kalkan, kardeşi Emir Can Kalkan ve en küçük kardeşleri Mehmet Taha Kalkan (4) da etkilendi. Haber verilmesi üzerine eve sağlık, polis, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. 5 kişilik aile ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Bu arada ekipler, apartmanı boşaltarak önlem aldı. Siyanürden etkilenen baba Mehmet Kalkan kaldırıldığı İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, anne Fatma Kalkan ise Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Kalkan ailesinin 3 çocuğu ise Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedaviye alındı. Kardeşlerden Emir Can Kalkan'ın görme kaybı yaşadığı, Mahmut Can Kalkan'ın durumunun iyi olduğu en küçük kardeş Mehmet Taha Kalkan'ın ise fazla etkilenmediği ve sağlığının iyi olduğu belirtildi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü, tedavisinin tamamlanmasının ardından Mahmut Can Kalkan' gözaltına alınacağı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title