Haberler

İstanbul Tabip Odası: Hastaların çoğu koronavirüsü evde geçiriyor ama farkında değil

Güncelleme:

Dünya Çin'den yayılan koronavirüs korkusuyla diken üstündeyken İstanbul Tabip Odası'ndan gelen açıklama yüreklere su serpti. İstanbul Tabip Odası Başkanı Pınar Saip "Hastaların çoğu bu virüsü evde geçiriyor ve biz farkında değiliz" dedi.

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip koronavirüsle ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Saip "Bu hastalık hep kötü seyretmiyor. Hastaların çoğu bu virüsü evde geçiriyor ve biz farkında değiliz" diye konuştu.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs Türkiye'nin komşuları; İran, Irak, Gürcistan ve Yunanistan'da görüldü. İran'da koronavirüs kaynaklı ölüm sayısı 22'ye yükselirken Türkiye de kara sınırlarındaki tedbirleri artırdı, İran'dan Türkiye'ye olan uçuşları durdurdu.

"ÖLÜM ORANI YÜZDE 2-3"

Komşularda görülen vakalardan sonra Türkiye diken üstündeyken İstanbul Tabip Odası'ndan tansiyonu düşürecek bir açıklama geldi. Koronavirüsle ilgili basın toplantısı düzenleyen kuruluş hastalığın virüse yakalananların yüzde 15'inde ağır seyrettiğini söyledi.

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip'in açıklamaları şu şekilde: "Paniğe kapılmamalıyız. Bu hastalık hep kötü seyretmiyor. Hastaların çoğu bu virüsü evde geçiriyor ve biz farkında değiliz. Şimdiye kadarki gözlemlere göre Covid-19, hastalananların yüzde 85'inde hafif, yüzde 15'inde ağır seyrediyor; ağır seyredenlerin de yüzde 5-7 kadarı yoğun bakım ihtiyacı gerektiriyor ve yüzde2-3'lük, bir ölüm oranı görünüyor. Bizlerin en çok dikkat etmesi gereken konu ise el temizliğidir. İnsanlarla çok yakın temasta bulunmamak ve hasta olan insanlarla aynı ortamlarda bulunmamaya dikkat edilmelidir."

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

İstanbul Tabip Odası Çin Halk Cumhuriyeti Koronavirüs Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu?
500

Yorumlar (15)

Gurbetci:

Daha düne kadar Türkiyede coronavirusu yok diyordunuz?

13
7
yanıtYanıtla
Hadi ya:

Bir daha oku olmasa bir daha. Konuyu anlamadan yorum yapma

yanıt16
yanıt2
Adınızı Yazın:

ASIL MESELE YETERİNCE ÖNLEM ALIYORMUYUZ . LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ.

16
3
yanıtYanıtla
Gurbetci:

Multecilerin arkasindan aglayabilirsiniz. Muslumanlara kucak actiydiniz ya. Duyar duymaz kactilar.

8
7
yanıtYanıtla
zamane:

ya çok temiziz yada virüs bizi sevmedi. . .

9
0
yanıtYanıtla
doktor:

mu bunu diyen tek iyi konu bu virüsün türkiyede görülmemiş olması ölüm oranı yüzde 2 olduğuna kendisi inanıyor mu birde tabip odası başkanı seçmişler şaka gibi çinde karantinada ne korkunç görüntüler var küçümsediği hastalıkta bu hastalığa yakalananların sadece yüzde ikisi ölseydi dünya bu kadar ayağa kalkmazdı en az yüzde doksan ölüm oranı çinde gerçek ölüm rakamlarının gizlendiği gerçek rakamın milyonu bulduğu söyleniyor

5
2
yanıtYanıtla
Batu:

Çin''de 1. buçuk milyara yakın insan var. Ölü sayısı Dünya''da toplasan 5 bin kişi bile değil deniyor. Hadi 100 milyon ölü var desen bile 1, 5 ölü olur. Şimdi beynini iyi çalıştır ve Milyarlarca ülke nüfusunda kaç insanın öldüğünü hesapla. (Senin yazdıklarına göre, Çin''in ?''ı = 900 milyon insan eder. Şunları yazarken biraz beyniniz çalışsın. ) Dünya''nın ayağa kalkma sebebine gelirsek, kalıcı bir tedavisi olmadığı için, bulaşma eyleminde bulunan bilnçsiz insanlar var ve bu yüzden insanlar telaşl

yanıt2
yanıt0
RECEP:

AMMADA ATTIN BE ARKADAŞIM. VERİLEN BİLGİLERE GÜVENMİYORSAN SENİN VERDİĞİN BİLGİLERE BİZİM GÜVENMEMİZİ NASIL İSTEYEBİLİYORSUN. PALAVRACININ BİRİSİN SEN YAHU. ALGI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORSUN. ELİNE NE GEÇECEKSE.

yanıt0
yanıt0
Adana demir kubbe:

Hubei eyaletinde yaklaşık 10 tane ceset yakma fırını var ölüm oranı azsa neden bu adamlar gece gündüz ceset yakıyor

5
0
yanıtYanıtla
cengizz:

gözunlegordunmu

yanıt1
yanıt0
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title