Haberler

İstanbul semalarında büyük panik! Drone, uçağın 30 metre üzerinden geçti

Güncelleme:

Sabiha Gökçen Havalimanı'nı kullanan bir uçağın pilotu, 30 metre üzerlerinden drone geçtiği bilgisini paylaştı. Uçuş hattında yasak olmasına rağmen drone uçuranların tespiti için çalışma başlatıldı.

Sabiha Gökçen Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi ile bağlantıya geçen bir pilot, "1500 feet'te yaklaşık 30 metreüstümüzden beyaz bir drone geçti" anonsunu yaptı. Bunun üzerine kontrolör, "100 feet olarak aldım teşekkür ederim" dedi.

UÇAĞIN 30 METRE ÜZERİNDEN DRONE GEÇTİ

Uçakların uçuş hatlarında, olası bir çarpma tehlikesi nedeniyle drone uçurulması yasak. Alınan tüm önlemlere, para cezaları olmasına ve tüm uyarılara rağmen uçuş güzergahlarında drone uçurulmaya devam ediliyor. Bugün öğlen saatlerinde de İstanbul semalarında uçuş hattında uçurulan bir drone hareketli anların yaşanmasına yol açtı. Sabiha Gökçen Havalimanı'nı kullanan bir uçağın pilotu, 30 metre üzerlerinden drone geçtiği bilgisi paylaştı.

PİLOT ANONS YAPTI

Sabiha Gökçen Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi ile bağlantıya geçen bir pilot, "1500 feet'te(457) yaklaşık 100 feet(30 metre) üstümüzden beyaz bir drone geçti" anonsunu yaptı. Bunun üzerine kontrolör, "100 feet olarak aldım teşekkür ederim" cevabını verdi.

DRONE UÇURANLAR İLE İLGİLİ ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Uçuş hattında yasak olmasına rağmen drone'u uçuranların tespiti için çalışma başlatıldığı öğrenildi. Pilotun raporu üzerine hava trafik kontrolörü diğer uçakların drone'dan dolayı olası bir tehlikeyle karşılaşmaması adına da bilgilendirdiği belirlendi. Atatürk Havalimanı'nda tel örgülerin üzerine İngilizce ve Türkçe yazılan "Drone Uçurmak Yasaktır" levhası konulmuştu ancak bu levhalar da drone uçurulmasına engel olamamıştı.

DÜNYA GENELİNDE DE ARTIYOR

Amerikan Federal Havacılık İdaresi (FAA) verilerine göre ABD'de pilotların drone ile karşılaşmasında sürekli artış yaşanıyor. FAA'e göre ABD'de pilotlardan, vatandaşlardan ve kolluk kuvvetlerinden insansız hava aracı raporları son iki yılda çarpıcı biçimde arttı. FAA her ay 100'den fazla rapor alıyor.FAA'nin dana önce yaptığı bir araştırmaya göre drone'ların olası bir çarpmada aynı büyüklükteki kuşlardan daha fazla hasara yol açabileceği belirtilmişti. Bu yılın ocak ayında New Jersey'deki Uluslararası Newark Liberty Havalimanı'nı, bölgede görüldüğü belirtilen iki drone nedeniyle geçici olarak uçuşa kapatmıştı. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında ise Londra Gatwick'te drone ihbarları nedeniyle 2 gün boyunca bine yakın uçuş gerçekleşmedi. Ocak ayında ise Londra'nın en büyük havaliman Heathrow yakınlarında bir drone tespit edilmesi üzerine kalkışlar 1,5 saat durmuştu.

UÇUŞA YASAK BÖLGELERDE UÇURANLARA 8 BİN 438 TL CEZASI VAR

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM) drone ile ilgili uçuş izninin gerekliliğine uyulmaması ve uçuşa yasak bölgelerde uçuş yapılması halinde 8 bin 438 TL idari para cezası uyguluyor. Özel hayatın gizliliğini ihlal edilmesi ve güvenliğin tehlikeye atılması halinde ise 2 bin 124 TL cezai işlem uygulanıyor. İHA pilotları veya şahısları izinsiz veya kayıtsız tescil olmadan uçuş yapılması halinde de 8 bin 498 TL cezai işleme tabi tutuluyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sabiha Gökçen İstanbul Pilot 3. Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (14)

Uçan drone:

Hayır veli efendi değil, olay pendikte yaşanmıştır ve aşağısı pendik marinadır ben bizzat drone u ve yaşanan tehlikeyi gözlerimle gördüm uçağın motoruna giriyordu az kalsın:( ve iniş hattının altı da yerleşim yeri uçak parçalara ayrılıp evlerin üzerine düşebilirdi hepimize büyük geçmiş olsun böyle olaylar için idam gelmedikçe tehlikeli drone uçuşları devam edecektir

6
5
yanıtYanıtla
Enes:

Idam mı ? Komik olmayın drone rüzgardan etkilenerek kontrolden çıkmış olabilir ve siz adamı idam mı edeceksiniz

yanıt6
yanıt3
ase:

neden 8 bin 438 tl. yani ali koç gibi insanlar azcık psikopat olsa yasak yerde drone uçurabilir öyle mi. yap kardeşim 10 yıl hapis bak bakiyim kuş bile uçmaz. insan canına ne zaman hakettiği önemi vereceğiz. bu ceza sistemini değiştirmek için kim ne bekliyor, kim elinizi tutuyor.

7
3
yanıtYanıtla
Mehmet erdem:

Ulan bu memlekette ne değişik insan var hepsi klavye başında her halta yorum yazıyor. O zaman sanada saçma bir hatan için müebbet hapis verelim mantığa bak

yanıt0
yanıt0
ASABİ:

SANAYİ VE TARIM BÜYÜK ÖLÇÜDE OTOMASYONLA ÜRETİM YAPMAYA BAŞLADI İNSAN GÜCÜNE İHTİYAÇ AZALDI AMA İNSAN NESLİ AŞIRI MİKTARDA ARTIYOR GENÇLER İÇİN İŞ SAHALARI YOK DENECEK KADAR AZALMAYA BAŞLADI OLANLARIDA SAĞOLSUN ASRIMIZIN LİDERİNİN ÜLKEYE DOLDURDUĞU SURİYELİLER KAPTI YAKIN GELECEKTE MÜLTECİLER YÜZÜNDEN MÜLTECİ KONUMUNA DÜŞECEĞİZ

8
1
yanıtYanıtla
hayri:

aşağıdaki pist veli efendimi.

7
0
yanıtYanıtla
Dürbünlü:

Allah korumuş.

4
0
yanıtYanıtla
mahmut:

yasaklansın kendi eğlenceleri adına o kadar insanın canına mal olmasına gerek var mı ? yani gün geçtikçe daha neler olacak demekki pilot bu kadar zor durumda bırakmış ki anaons etmiş her an birşey olabilir diye.

3
1
yanıtYanıtla
Bulut:

Anons yapmamış kuleye haber vermiş. Tehlike kesin olmadığı sürece yolcuya haber verilmez

yanıt0
yanıt1
cadsa:

geri zekalı , aga ülkemizde çok embesil , ezik var, eğer devlet dron satın alanları, hobi helikopter ve hobi uçakları kayıt almazsa ileride bu iş ciddi hükümet sorunu olur , acil geçmişe dönük kayıt yapılmalı, yaptırım olarak kesinlikle para ve hapis cezası şart

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title