Haberler

Uygur Türkü'nün katilleri konuştu: Suriye'deki cemaatle ters düştüğü için öldürdük

Güncelleme:

İstanbul'un Fatih'te, Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı Uygur Türkü Saimaiti Aierken'in öldürülmesiyle ilgili Adana'da gözaltına alınan 3 şüpheli arasındaki 2 Kırgızistan vatandaşının, Suriye'de bağlı oldukları cemaatle ters düştüğü gerekçesiyle maktulü 15 gün takip ettikten sonra öldürdüğü ortaya çıktı.

10 Kasım'da Çapa'da bir otelin önündeki çay bahçesinde oturan Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı Uygur Türkü Saimaiti Aierken'in silahla vurularak öldürülmesiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Adana'da yakalanan Kırgız Hüseyin Ahmetaliyev, Abdullah Enver ve Suriyeli Ali Isbeh'le ilgili yeni bilgilere ulaşıldı.

Zanlılar Abdullah Enver ve Hüseyin Ahmetaliyev'in sorgularında, Suriye'nin İdlib kentinde bağlı oldukları cemaatleriyle ters düştüğü iddiasıyla Aierken'i öldürmek için İstanbul'a geldikleri ve kendisini 15 gün takip ettiklerini söyledikleri öğrenildi. Saldırıda silahı Abdullah Enver'in kullandığı, olay yerine gelip kaçtıkları aracın sürücüsünün ise Hüseyin Ahmetaliyev'in olduğu öne sürüldü.

İstanbul'da öldürülen Uygur Türkünü cinayet öncesi 15 gün takip etmişlerUygur Türkü Saimaiti Aierken'in katilleri Adana'da yakalandı

CİNAYET SONRASI KONYA'YA KAÇMIŞLAR

Zanlıların olay sonrası önce Konya'ya gittikleri ardından Suriye uyruklu Ali Isbeh'in kullandığı araçla yola devam ettikleri, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kentte yakalandıkları bildirildi.

Ali Isbeh'in şüphelileri tanımadığını, para karşılığında Konya'dan aldığını iddia ettiği öğrenildi.Fatih'te 3 gün önce bir otelin önündeki çay bahçesinde oturan Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı Uygur Türkü Saimaiti Aierken'in öldürülmesiyle ilgili Suriye'ye kaçmaya çalıştığı belirlenen olayın failleri Kırgızistanlı Hüseyin Ahmetaliyev ve Abdullah Enver ile Suriyeli Ali Isbeh dün Adana'da yakalanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Suriye Uygur Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (9)

anti yabancı:

''ringonun ahırı'' ifadesinin artık ülkemizde kullanılmasına gerek kalmamıştır. . .

26
0
yanıtYanıtla
Ali:

Ülkeyi yolgeçen hanına çevirdiler.

9
0
yanıtYanıtla
DJ BORİS BREJCHA:

:)))))))))))))))) İYİ DE BUNLAR KIRGIZ DEĞİL Kİ . HATTA HİÇ ALAKASI YOK : ÖZBEK BUNLAR.

8
0
yanıtYanıtla
AÇIKÇASI:

BU ÜLKE TÜRKİYEMİN ELİNDEN GİTMİŞ YABANCILARIN ÖDEŞMESİNE KALMIŞ.

6
2
yanıtYanıtla
Turk:

Onlarda Türk yabancı degil

yanıt1
yanıt4
komançi:

Bi gün bu ülkede öyle sağlam bi temizlik rüzgarı esicekki önce bunları başımıza bela edenler, sonrada bunlar o rüzgarla birlikte savrulup gidicekler. esameleri bile okunmucak

1
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

ülke değil vahşi batıya döndük, teröristler elini kolunu sallaya sallaya sınırdan geçiyor, istanbulun göbeğinde adam öldürüyorlar, yazık oldu güzelim ülkeme. .

0
0
yanıtYanıtla
M.Çek:

Ne idüğü belirsiz insanların cirit attığı bir ülke olduk. Gidin pisliklerinizi başka yerde temizleyin ülen. Atın bu şerefsizleri içeri orada icabına baksınlar

0
0
yanıtYanıtla
yağmur süzen:

ülke ülke olmaktan çıktı, vahşi batıya döndü

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title