Haberler

"8 Mart Kadınlar Günü" nedeniyle tüm kadınlara gül ve karanfil dağıtan minibüs şoförü, bugün kadın müşterilerinden ücret almayacak

Güncelleme:

İstanbul'da 10 yıldır minibüs şoförlüğü yapan vatandaş, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle bugün kadınlara ücretsiz ulaşım sağlayacak. Minibüse binen kadın müşterileri gül ve karanfillerle karşılayan şoför herkesin takdirini kazandı.

"İYİLİK MİNİBÜSÜ" BUGÜN KADINLARI ÜCRETSİZ TAŞIYOR

İstanbul'da 10 yıldır minibüs ile taşımacılık yapan minibüs şoförü Mehmet Şirin Çiçek, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne özel olarak bugün aracına binen her kadını güller ile karşılayarak, ücret almıyor. Öte yandan Çiçek, aracının dört bir tarafına astığı çeşitli konulardaki pankartlar ile de sosyal farkındalık projelerine destek veriyor.

MİNİBÜSÜNDE FARKINDALIK OLUŞTURUYOR

Mehmet Şirin Çiçek, Bakırköy-Zeytinburnu hattında 'İyilik Minibüsü' adını verdiği minibüsü ile 10 yıldır direksiyon sallıyor. Ancak onu diğer çalışma arkadaşlarından ayıran anlamlı bir özelliği var. O da minibüsünün her boş noktasına astığı anlamlı mesajlar. Minibüsüne kadın haklarından, çocuk istismarına, çevre temizliğinden hayvan haklarına onlarca konuda afiş yer alıyor. 10 yıldır İstanbul'da şoförlük yaptığını söyleyen Çiçek, dört yıldır minibüsüne farkındalık oluşturan afişler asarak dikkat çekiyor. Aracına binen her vatandaştan olumlu tepkiler aldığını söyleyen Çiçek, 1 kişinin bile minibüsten gülümseyerek inmesinin kendisini mutlu ettiğini söylüyor.

MİNİBÜSÜNDE SATTIĞI SULARLA 2 ÇOCUĞUN EĞİTİM MASRAFLARINI KARŞILIYOR

Vatandaşlardan olumlu tepkiler alan Çiçek, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde kadınlara özel bir dizi karar aldı. Çiçek, minibüse binen kadınları karanfil ile karşılıyor. Karanfil ile karşılanan kadınlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Öte yandan Çiçek'in kadınlardan bugüne özel olarak ücret tarifesi almaması kadın yolcular tarafından çok taktir edildi. Ayrıca minibüsünde 1TL'ye sattığı sularla her gün 100'den fazla sokak hayvanına mama ve su aldığını ifade eden Çiçek, hem kendi kazancının bir bölümüyle hem de sudan kazandığı paralarla iki çocuğun da eğitim masraflarını karşılıyor.

"YALNIZCA 8 MART'TA HATIRLANMASINLAR"

Kadınların minibüsünde her zaman özel olduğunu vurgulayan minibüs şoförü Mehmet Şirin Çiçek, "Ben 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde bir farklılık oluşturmaya çalışıyorum. Bugün kadın yolcularımızdan ücret almayacağım. Onları karanfillerle karşılıyorum. Kadınlarımız bu araçta her zaman özel. Kadınlarımızın kadınlar günü kutlu olsun. Yalnızca 8 Mart'ta hatırlanmasınlar. Bütün günler kadınlarımızın için özel olsun. Kendi küçük dünyamda böyle bir sosyal farkındalık oluşturdum. Somurtarak bu arabaya bindikleri zaman gülerek iniyorlar. Biraz duyarlılıkları artıyor. Hayvanlara, çocuklara, kadınlara duyarlılıkları artıyor. Kadın cinayetleri yaşanıyor, çocuk istismarları oluyor. Ben de yaşanan bu olumsuz olaylara duyarsız kalmak istemedim. En azından minibüs şoförlüğü yaptığım süre zarfında yüzlerce insana mesaj vermek istiyorum. Özgecan'lar ölmesin. Ceren Özdemir'ler ölmesin. Kızlarımız, çocuklarımız, annelerimiz korkarak eve gitmesin" dedi.

"FARKINDALIK HİSSEDİYORSUNUZ VE EN ÖNEMLİSİ ÖZEL HİSSEDİYORSUNUZ"

Annesinin ameliyatına giderken minibüsteki gülle ile karşılanınca moralinin düzeldiğini belirten Buket Doğan, "Güzel, hoş bir karşılama oldu. Bir farkındalık hissediyorsunuz ve en önemlisi özel hissediyorsunuz. Çok hoşuma gitti çok da şaşırdım. Annem ameliyat oluyor şuanda onu ziyarete gidiyordum. Moral oldu böyle bir karşılama ile keyif verdi" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (3)

demir ezen:

kadınlar ortalıklarda dolasan yeni nesil sizlerin eseriniz bakıp gurur duyabiilirsiniz. .

0
0
yanıtYanıtla
Meltem:

Çok güzel bir şey . Bugünün degerini anlatan güzel bir hizmet vermiş yüregine saglık Şöför kardeş

0
0
yanıtYanıtla
oguzboyu:

size senede bir gün bize ise hergünanneler günücennet annelerin ayaklari altindadirana babaniza öff bile demeyin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title