Haberler

İstanbul Barosu, her gün güncel olarak şehirdeki adliyelerde koronavirüs nedeniyle ertelenen duruşmaları yayınlıyor

Güncelleme:

Tüm dünyada 7 binden fazla insanın ölümüne neden olan koronavirüs Türkiye'de de 47 kişide tespit edildi. Devlet kurumları aldıkları kararlarla salgının daha fazla yayılmasının önüne geçmeye çalışıyor. HSK'nın verdiği öneriyle mahkemelerde acil olanlar haricinde duruşmaları erteliyor. İstanbul Barosu da kentteki tüm adliyelerde ertelenen duruşmaları internet sitesinden güncel olarak yayınlıyor.

İlk olarak 12 Aralık'ta Çin'in Vuhan kentinde görülen koronavirüs Türkiye'de de 47 kişide tespit edildi. Salgının yayılmasını önlemek için ülkemizde de her gün daha fazla önlem alınıyor.

DURUŞMALAR ERTELENİYOR

Tedbirlerin büyük titizlikle uygulandığına işaret eden Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu'nun geçen haftaki toplantısında duruşmaların ertelenmesine yönelik tavsiyesi üzerine HSK'nin önerisi kapsamında adliyelerde bu konuda adım atıldığını bildirdi.

Gül, dün (16 Mart) itibarıyla tüm adliyelerde yargı mensuplarının acele, tutuklu, zorunlu işler haricinde duruşmaları ertelediğini, yeni duruşma günlerinin ilgiliye elektronik tebligat ile Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) aracılığıyla iletileceğini, dosya taraflarının UYAP'tan bunları takip edebileceğini dile getirdi.

BAKAN, "ADLİ TATİL ÖNE ÇEKİLEBİLİR Mİ?" SORUSUNA CEVAP VERDİ

Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, "Adli tatilin öne çekilmesi söz konusu olabilir mi?" sorusu üzerine, zaten adeta adli tatilin ötesinde, HSK'nin tavsiyeleri doğrultusunda duruşmaların büyük çoğunlukla ertelendiğini kaydetti. Bakan Gül, "Yargı mensuplarının verdiği kararlarla bunlar değerlendirilmektedir. Bu kanun gerektiren de bir konudur, Parlamentonun takdirinde olan bir konu." dedi.

İSTANBUL BAROSU ERTLENEN DURUŞMALARI YAYINLIYOR

Türkiye'nin en büyük barosu konumundaki İstanbul Barosu, şehirdeki tüm adliyelerde ertelenen duruşmaları internet üzerinden her gün güncel olarak yayınlıyor.

İşte İstanbul'da ertelenen duruşmalar:

İSTANBUL ADALET SARAYI

İSTANBUL ANADOLU ADLİYESİ

BAKIRKÖY ADLİYESİ






Kaynak: Haberler.com / Sağlık

İstanbul Barosu Koronavirüs İstanbul Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title