Haberler

İsmail Akçay Yol Koşusu Tamamlandı

- İsmail Akçay Yol Koşusu tamamlandı 12 kilometrelik koşuya büyük ilgiBALIKESİR - Altıeylül Belediyesi ve Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından ünlü maratoncu İsmail Akçay adına dokuzuncusu düzenlenen 12 kilometrelik yol koşusuna ilgi büyük oldu.

- İsmail Akçay Yol Koşusu tamamlandı

12 kilometrelik koşuya büyük ilgi

BALIKESİR - Altıeylül Belediyesi ve Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından ünlü maratoncu İsmail Akçay adına dokuzuncusu düzenlenen 12 kilometrelik yol koşusuna ilgi büyük oldu. Erkeklerde ipi Kimutai Kiplimo göğüslerken, kadınlarda ise milli atlet Esma Aydemir birinci oldu.

Türkiye'nin olimpiyat tarihinde en iyi maraton derecesinin sahibi olan 1968 Meksiko City Olimpiyatları dördüncüsü İsmail Akçay adına yapılan 9. Uluslararası İsmail Akçay Yol Koşusu gerçekleşti. 304'ü erkek, 79'u kadın olmak üzere 383 sporcunun katıldığı yarışlarda Kenya, Amerika, Etiyopya, Fas, Gürcistan, Azerbaycan ve Irak'tan da sporcular yer aldı.

Altıeylül Belediyesi'nin ev sahipliğinde ve Türkiye Atletizm Federasyonu'nun katkılarıyla gerçekleşen yol koşusunda 75 yaşındaki İsmail Akçay ile 1968 Maratonu 3.'sü Yeni Zelandalı Atlet Michael Robert Ryan da yer aldı.

Koşuda erkekler mücadelesini Kenyalı Kimutai Kiplimo 37: 04'lik derecesiyle kazandı. Galatasaray Spor Kulübü'nden Saffet Elkatmış 37: 18 ile ikinci, Faslı Youssef Ben Hadi ise 37: 30 ile üçüncü sırayı aldı.

Kadınlarda ise 15 gün önce Universiade'da yarı maraton ikincisi olan milli atlet Esma Aydemir zirveye çıktı. 25 yaşındaki Bursa Büyükşehir Belediyespor atleti Aydemir, 43: 44'lük derecesiyle 12 kilometrelik parkuru tamamlarken, ikinci olan Kenyalı Betty Chepkwony'ye 38 saniye fark yaptı. Chepkwony, 44: 22 ile ikinciliği alırken, bir başka milli atlet Sebahat Akpınar 44: 37 koşarak üçüncü sırada finiş gördü.

Yarışmada konuşma yapan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, "İsmail Akçay efsane atletin adına düzenlediğimiz yol koşusunu önemsiyoruz. Bu yılki katılım daha fazla oldu. 7 ülkeden 20'ye yakın atlet İsmail Akçay ismine geldi. Altıeylül Belediyesi 2014 yılında kuruldu ve o yıldan bu yana organizasyonu üstlendi. Biz göreve geldiğimiz zaman İsmail Akçay koşusunun beşincisi düzenlenecek mi düzenlenmeyecek mi diye düşünülüyordu ancak yerel yönetimler olarak sahip çıktık ve şu an dokuzuncusunu yapıyoruz. Biz yaşarken değerlerimize sahip çıktık, heykelini diktik. İsmail Akçay ağabeyimiz 181 kez milli formayı dalgalandırdı. İsmail Akçay ağabeyimizin adına yapılan bu koşular gelecek nesillere örnek olmalı" dedi.

Yarışmaya Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Turan, AK Parti Milletvekili Sema Kırcı, Kasım Bostan, AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey ile sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

İsmail Akçay Altıeylül Balıkesir Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title