Haberler

İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den Açıklama: Koronavirüsle mücadeleyi ciddiye almalıyız

Güncelleme:

Yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle neredeyse 300 vatandaşın hayatını kaybettiği İran'da Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, halka seslendi. Ruhani, vatandaşlarına asılsız söylentilerle korkuya kapılmadan salgını önemsemelerini söyledi.

Koronavirüs salgını ile binlerce kişinin karantinaya alındığı, yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği İran'da, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani vatandaşlarına seslendi. Ruhani açıklamasında bireylerin korkuya kapılmadan virüsü ciddiye almaları gerektiğini söyledi.

BAKANLAR KURULU'NDA KORUYUCU MASKELER KULLANILDI

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Bakanlar Kurulu toplantısında açıklamalar yaptı. Tahran'da gerçekleştirilen toplantıda Ruhani dışındaki tüm kabine üyeleri, koruyucu maske taktı.

İran hükümetinin tüm birimleriyle koronavirüs salgınının daha fazla yayılmasını önelemek için seferber olduğunu söyleyen Ruhani, "Halkın yaşamının tahammül edilemeyecek bir noktaya evrilmemesi için çabalıyoruz. Seyahatlerin virüsün yayılmasında etkili olduğunu bilmeliyiz. Bu mesele ekonomimizde de büyük baskılara yol açtı. Koronavirüsle mücadeleyi ciddiye almalıyız." dedi.

NEVRUZ TATİLİNDE EN GÜVENLİ YER, EVDİR

Nevruz tatili sebebiyle her yıl yapılan seyahatlerden bu sene kaçınılması gerektiğin söyleyen Ruhani, "Koronavirüsün daha fazla yayılmasının önüne geçmeliyiz. Dikkatsizce yapılan seyahatlerin virüsün daha fazla yayılmasına yol açmasına engel olalım. Gidiş-gelişleri en aza indirmeliyiz çünkü koronavirüs salgınında en güvenli yer evdir." dedi. Asılsız iddiaların insanları korkutmaması gerektiğinin altını çizen Ruhani ayrıca, "Bu söylentiler bazen sosyal medyada bazen medyada hatta devlet televizyonunda dahi yer alıyor. Bu dedikoduların halkın direniş ruhuna zarar vermesine izin vermeyelim. Korku ve panik virüsten daha tehlikelidir. Virüsü küçümsememeliyiz ancak paniğe neden olacak şekilde büyütmemeliyiz." dedi.

KARANTİNADA SON DURUM

Virüsün yaygın olarak bulunduğu şehirlerin karantinaya alınması konusunda ise "Şehirlerin karantinaya alınmasının daha büyük sorunlara yol açabileceği değerlendirildi. Vatandaşlar, şehirlerin giriş çıkış noktalarında kontrolden geçebilir. Şüpheli durumdaki kişiler sağlık merkezlerine yönlendirilebilir." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz ay Çin'den tüm dünyaya yayılan Kovid-19, İran sınırları içerisinde ilk kez 19 Şubat'ta Kum şehrinde görüldü. Buradan bütün ülkeye yayılan virüs salgını sebebiyle İran'da 9 bine yakın kişide koronavirüs tespit edildi. Can kaybı ise açıklanan verilere göre 300'e yaklaştı.

Kaynak: AA / Güncel

Koronavirüs İran Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title