Haberler

İngiliz Grafiti Sanatçısının Tablosu 1,4 Milyon Dolara Satıldıktan Sonra Parçalara Ayrıldı

Güncelleme:

İngiliz grafiti sanatçısı Banksy'nin 'Balonlu Kız' isimli tablosu, açık artırmada 1,4 milyon dolara satılmasının ardından çerçevenin içine gizlenmiş kağıt öğütme makinesinin faaliyete geçmesiyle parçalara ayrıldı.

İngiliz grafiti sanatçısı Banksy'nin "Balonlu Kız" isimli tablosu, açık artırmada 1,04 milyon sterline (1,4 milyon dolar) satılmasının ardından parçalara ayrıldı. Müzayede Evi olayla ilgili inceleme başlatırken, tabloyu kimin satın aldığı ise açıklanmadı.

"BALONLU KIZ" TABLOSU AÇIK ARTIRMAYA ÇIKARILDI

Banksy'nin "Balonlu Kız" isimli eseri İngiltere'nin başkenti Londra'daki Sotheby's Müzayede Evi'nde açık artırmaya çıkarıldı. Eser açık artırmada 1,4 milyon dolara alıcı buldu.

İngiliz Grafiti Sanatçısının Tablosu 1,4 Milyon Dolara Satıldıktan Sonra Parçalara Ayrıldı

1,4 MİLYON DOLARA SATILAN TABLO KAĞIT ÖĞÜTME MAKİNESİYLE PARÇALANDI

Satışın hemen ardından resim, çerçevenin içine gizlenmiş kağıt öğütme makinesinin faaliyete geçmesiyle parçalara ayrıldı. Kısa sürede tamamlanan öğütme işleminin ardından eserin yarısı çerçevenin dışında parçalanmış halde kaldı.

SALONDAKİLER ESERİN PARÇALANDIĞINI GÖRÜNCE ŞAŞKINLIĞINI GİZLEYEMEDİ

Daha sonra Banksy, Instagram hesabı üzerinden tablonun imha edildiğini gösteren videoyu paylaşarak, altına "Açık artırmada satılma ihtimaline karşı, bir kaç yıl önce tablonun içine öğütücü yerleştirmiştim." diye yazdı. Video görüntüsünde, müzayede salonunda bulunan kişilerin eserin parçalanmasını gördükleri sırada şaşkınlıklarını saklayamamaları dikkati çekti.

İngiliz Grafiti Sanatçısının Tablosu 1,4 Milyon Dolara Satıldıktan Sonra Parçalara Ayrıldı

TABLOYU KİMİN SATIN ALDIĞI BİLİNMİYOR

Sotheby's Müzayede Evi olayla ilgili inceleme başlatırken, tabloyu kimin satın aldığı açıklanmadı.

Kaynak: AA / Güncel

Londra Komik - İlginç Dünya Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (23)

Recep sedir:

50 tl vermem şu tabloya. . . zengin salaklar parayı nasıl harcayacağını bilmiyor.

23
1
yanıtYanıtla
Tuncelili:

Bize cem evi lazım..duyuyormusunuz..?

7
10
yanıtYanıtla
cem yılmaz:

selam kardeşim, cem ben. müsait bi zamanda buluşalım sana evimin anahtarını vereyim. napıyorsan yap :)

yanıt8
yanıt3
Soru:

bilader defnede evde olacak dimi.

yanıt7
yanıt5
osman:

mahalleyi falan yazın hemen yapalım.

yanıt2
yanıt5
Tabiki:

Mum da lazım mı?

yanıt3
yanıt1
Diyarbakırlı:

işte boyle sanatın içine tukurulur oyle degerli resamlar var 3. dunya ulkelerinde aklınız durur kimse kıymet vermez zengin ulkelerin resamların boyle uyduruk tabloları para eder resim ve sanat lobisi var malesef bunlar kibar mafya usulu çalışıyorlar kendilerinden olmıyanlara hayat hakı yok sanat bahane neden bir tablo on doara satılır kımse yuzune bakmaz sonra bu falanca unlu resama ait denince milyon degere ulaşır bu gosteriyor bu iş objektif sanatsal yaklaşım degil

5
2
yanıtYanıtla
aa:

sen ne anlarsın diyarbakırlı. sen git ak47 fln çık dağa

yanıt2
yanıt18
djsaoıjasojsa:

diyarbakırlı sen dağlarda gez. boşver kafanı yorma. . sanat ve kalıte seni aşan kavramlar. . mağaralardan başını kaldıramadın nerden bilcen:)))))

yanıt0
yanıt0
1618/4148:

AA:(((((( Adam Diyarbakırlıdır diye dağa çıkmaya teşvik ediyorsun bu bakış açın düşüncenle AA sen kılavye terörörüsün bilmem farkındamısınnnn Cumlen çok yanlışşşş insanlara bakış acını düzelt o kişinin terörü destekleyip desteklemediğınden fikrin yok benimde öyle fakat var say terör senpatızanı olsa azıcık içinde bu cümleden dolayı alınıp dağa çıkarr sende binevi kılavyeden bilmiyerek sebep olmuş olursun Abisi cCc

1
4
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title