Haberler

İl Milli Eğitim Müdürünü Sınıfa Getireceğim' Dedi, Sözünü Yerine Getirdi

'İl Milli Eğitim Müdürünü sınıfa getireceğim' dedi, sözünü yerine getirdi

Sınıfa birçok seçim vaat vererek başkan olan minik Rana'nın büyük sözü yerine geldi

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş;

"Rana'nın daveti üzerine geldim"

"Söz verdiğimizde sözünüzü yerine getirmek bir erdemdir"

Atatürk İlkokul 3/G sınıfının öğretmeni Hanife Beni;

"Seneye başkanlık seçimleri kıyasıya olur diye düşünüyorum"

BİLECİK - Bilecik'te bir ilkokul öğrencisi olan minik Rana, sınıf başkanlığı seçimlerinde arkadaşlarına 'başkan seçilirsem İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş'u sınıfa getireceğim' vaadini yerine getirdi.

Yapılan seçimlerde sınıf başkanlığı seçimlerinde 3 aday arasında en çok oyu alarak sınıf başkanı seçilen minik Rana, bu sözünü yerine getirebilmek için İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş'tan sınıfını ziyaret etmesi talebinde bulundu. Öğrenciyi kırmayarak isteğini gerçekleştiren Durmuş, Atatürk İlkokulu 3/G sınıfını ziyaret etti. Ziyarette kendisine Okul Müdürü Hüseyin İşgören ve Sınıf Öğretmeni Hanife Beni eşlik etti.

"Milli Eğitim Müdürü beni kırmadı ve birazdan sınıfımıza gelecek"

İl müdürünün sınıfa girmeden önce sınıf başkanı Rana İpçioğlu, başkan olmadan önce arkadaşlarına birkaç söz verdiğin söyleyerek, "Bu sözlerden birisi de Milli Eğitim Müdürünü çağırmak sözüydü. Beni arkadaşlarım başkan seçtiler. Milli Eğitim Müdürü beni kırmadı ve birazdan sınıfımıza gelecek" dedi. Ardından sınıfa giren İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş öğrenciler tarafından büyük alkış aldı.

"Rana'nın daveti üzerine geldim"

Öğrencilere Rana'nın kendilerine vermiş olduğu söz için burada olduğu anlatan Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, "Rana'nın daveti üzerine geldim. Rana sınıf başkanı seçilmiş. Sınıf başkanı seçilirken size bir söz vermişti çocuklar" diye sordu. Durmuş bu sorusuna sınıftaki öğrenciler, "Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş'u sınıfa getireceğim, erkekleri futbol maçına götüreceğim, kızları tiyatroya götüreceğim, pamuk şeker, belediye başkanını sınıfa getirecek ve en önemlisi 1 hafta konuşanları tahtaya yazmayacak" cevaplarını aldı. Bunun üzerine, "Rana size 'sınıfınıza geleceğini' söylemiş. Ben de şimdi geldim. İnşallah Rana bununla beraber size verdiği sözleri yerine getirmeye başladı. Bir sözü gerçekleştirildi. Çünkü söz verdiğimizde sözünüzü yerine getirmek bir erdemdir. Onu mutlaka tutmamız lazım. O yüzden yerine getiremeyeceğimiz sözleri vermememiz lazım. Rana bundan sonra sizi tiyatroya da götürür. Bilecik'e tiyatro ekibi geldiğinde. Maça da götürür. Şöyle bir şey yapabiliriz. Okul bahçesinde bulunan Çok Amaçlı Spor alanında bir gün öğretmeniniz ayarlar. Orada maça yaparsınız. Ben de maçı izlemeye gelirim" dedi.

Öğrencilere satranç takımı hediye etti

Sınıftaki çocuklar Durmuş'a sınıf başkanının yaramazlar listesine yazılanların diğer arkadaşlarına minik hediyeler aldığı söylemesi üzerine, Durmuş sınıf başkanı minik Rana'ya tahta kalemi vererek ismini yaramazlar listesine yazması istedi. Minik Rana listeye Fazilet Durmuş'un adına yazması üzerine il müdürü tüm öğrencilere satranç takımı hediye etti.

" Seneye başkanlık seçimleri kıyasıya olur diye düşünüyorum"

Atatürk İlkokul 3/G sınıfının öğretmeni Hanife Beni, çok çekişmeli bir başkanlık seçimi geçirdiklerini İHA muhabirine anlatarak, "36 kişilik bir sınıfımız var. Sınıfımızda öğrencilerimizin mutluluğu başta geliyor. Ayrıca bütün amacımız çocuklarımızın saygılı, vatansever, demokrasiyi özümsemiş olmalarını istiyoruz. Bunun için de güzel bir seçim yaptık. Bu seçim sonucunda öğrencimiz gördüğünüz gibi başkan seçildi. Gayet mutluyuz. Sağ olsun Fazilet hanım öğrencimizi kırmadı, sınıfımıza şeref verdi. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bence sözünü tutmanın ne kadar önemli olduğunu onlara bir örnek olarak göstermiş oldu. Onlara unutulmayacak bir anı yaşattı. Bunun olumlu bir etkisi olduğunu düşünüyorum. Bence de çok önemli. İnsanlar verdiği sözde durmalı, güvenilir olmalı. Bunlar zaten ona mutluluk, başarıyı getirecektir. Her şey öğrencilerimiz için. Seneye başkanlık seçimleri kıyasıya olur diye düşünüyorum. Bilmiyorum artık nereye kadar gider vaatler. Ama önemli olan tabi bu vaatlerin yerine getirilmesi. Yine böyle güzel bir seçim olacağını düşünüyoruz ve arkadaşları da tebrik ettiler. Güzel bir seçim oldu, kırgınlık olmadı. 2 aşamalı bir seçim yaptık çünkü çok adayımız vardı. Sınıfın 5-6 kişi hariç hepsi katılmıştı. Elemede onlardan bir kısmını ayırdık. Yaklaşık 12 kişi vardı. 12 kişi içinden Rana 1'inci oldu, Ece su 2'nci oldu, Ada'da 3'üncü oldu. Onları başkan yardımcısı olarak görevlendirdik. Başkanımız da Rana" ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların sonunda İl Müdürü Durmuş, başkan ve yardımcıların çiçek hediyelerini kabul ederek, sınıfla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Mustafa Kemal Atatürk Bilecik Genel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title