Haberler

İha'nın Haberinden Etkilenen Hayırsever Cami Yaptırdı

Gaziantepli hayırsever bir vatandaşın Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı 500 nüfuslu Gölköy’e merhum babası Şıh Mehmet Alpaslan adına yaptırdığı 250 kişilik 3 katlı muhteşem cami, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Noterlikten emekli olduktan sonra İstanbul Florya’ya yerleşen 3 çocuk babası Ali Rıza Alpaslan (66) tarafından 415 bin lira harcanarak Simav ilçe merkezine 12 kilometre mesafedeki Gölköy'e yaptırılan modern caminin açılışına Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur da katıldı.

Gaziantepli hayırsever vatandaş Ali Rıza Alpaslan, camiyi yaptırmaya 5 Aralık 2012 tarihinde bir televizyon kanalının sabah haberlerinde izlediği,

“Namazlarını muhtarlık binasında kılıyorlar” başlıklı İHA haberini izledikten sonra karar verdiğini söyledi.

Haberi izlerken yaşadığı duygusallığı anlatmak için kelimeler bulamadığına vurgu yapan Ali Rıza Alpaslan, “Haberde Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı 500 nüfuslu Gölköy halkının camisinin 19 Mayıs 2011’deki 5.9 büyüklüğündeki depremde yıkıldığından bahsediliyordu. Camileri yıkılan vatandaşlar namazlarını 3 metrekarelik muhtarlık binasında kıldıklarından yakınıyor ve bununla ilgili görüntüler yayınlanıyordu. Namazlarını bu 3 metrekarelik muhtarlık odasında kılmak isteyen yaşlı vatandaşların 23 basamaklı merdivenleri inip çıkarken çektikleri çile beni çok etkiledi. Ben de o günlerde birikimlerimle bir yere merhum babam Şıh Mehmet Alpaslan adına bir cami yaptırmak istiyordum. 'İşte cami yaptıracağım yer bir haberle ayağıma geldi' dedim ve kararımı verdim. Daha sonra muhtar İsmail Vurmaz ile temas ederek camiyi 415 bin Lira harcayarak 2 yılda yaptık. Şimdi de açılışı nasip oldu. Simav’a ve Gölköylülere hayırlı olsun. Bu hayırın sevabında en az benim kadar bu haberi yapan ve yayınlayanların da nasibi olduğuna inanıyorum” dedi.

Türkiye’nin değişik yerlerinde yaptığı noterlikten emekli olduktan sonra birikimleriyle Mardin’in Kızıltepe ilçesine kendi adına 17 derslikli Anadolu lisesi ile Gürcistan’ın Batum kentinde 100 kişilik kız Kur'an kursu yaptırdığına vurgu yapan hayırsever Ali Rıza Alpaslan, “Çok mutluyum, çok huzurluyum. Allah herkese böyle hayırlar yapmayı nasip etsin” diye konuştu.

Gölköy Muhtarı İsmail Vurmaz, 250 kişilik 3 katlı caminin yapımına köy halkınında halı, klima, güneş enerjisi ve bahçe duvarı ile katkıda bulunduğunu bildirdi. Muhtar Vurmaz, “Caminin açılışında bin 500 kişiye et, pilav, helva ve aryam ikramında bulunduk. Allah hayırlarımızı kabul etsin. Ali Rıza Alpaslan Beyefendi'ye de Allah uzun ömürler versin. Köy halkı olarak duacıyız” şeklinde konuştu.

MEHMET YENEN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Kütahya Gölköy Simav Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title