Haberler

İbrahim Tatlıses'in doğduğu mağara müze oluyor

Güncelleme:

Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses ziyarete geldiği memleketi Şanlıurfa'da, doğduğu mağaranın turizme kazandırılacağını söyledi.

İbrahim Tatlıses ziyarete geldiği memleketinde, doğduğu mağaranın turizme kazandırılacağını duygusal sözlerle sevenlerine duyurdu.

DOĞDUĞU MAĞARA MÜZE OLUYOR

Haliliye ilçesi Hızmalı Mahallesi'nde bulunan ve ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in doğduğu mağara olarak bilinen mağara, Haliliye Belediyesinin girişimleri ile müze oluyor. Kente gelen Şanlıurfalı sanatçı Tatlıses, yapılacak restore çalışmalarının ardından mağaranın müzeye dönüştürülerek, turizme kazandırılacağını söyledi. Düzenlenen kahvaltı programına Tatlıses ile birlikte Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ve Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli katıldı.

İbrahim Tatlıses'in doğduğu mağara müze oluyor

"MAĞARADA DOĞDUĞUM İÇİN İFTİHAR EDİYORUM"

Doğduğu mağaranın restore edilerek turizme kazandırılacağını anlatan ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, "Fakir bir ailenin çocuğuydum. Mağarada doğduğum için de iftihar ediyorum. Allah daha sonra 'yürü ya kulum' dedi, çok şükür yürüdük. Her şey için şükür ediyorum. Doğduğum mağara, Haliliye Belediyesinin girişimleri ile müze olacak ve turizme kazandırılacak. Bunun için katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İbrahim Tatlıses'in doğduğu mağara müze oluyor

OTEL YAPACAK

Tatlıses, turizm yoğunluğu dolayısıyla kentte bir otel de yapacaklarını ifade ederek, "Şehir merkezine de büyük bir otel kazandırmak istiyoruz. Turizme ve insanlara hizmet etmeyi seviyorum. Göbeklitepe dolayısıyla yatırım düşünüyorum. Turistler gelsin kalsın" ifadelerini kulandı.

İbrahim Tatlıses'in doğduğu mağara müze oluyor

"UÇAK SEFERLERİ ARTTIRILSIN"

İbrahim Tatlıses ayrıca kente gelmek için uçak bulmakta zorlandığını belirterek, 2019'un Göbeklitepe Yılı ilan edilmesi nedeniyle şehre uçak seferlerinin artırılmasını istedi.

İbrahim Tatlıses'in doğduğu mağara müze oluyor

"TATLISES DÜNYAYA MARKA OLMUŞ BİR İSİMDİR"

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de sanatçı İbrahim Tatlıses'i kentte ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi, Tatlıses ile turizmin daha da canlanacağını aktaran Beyazgül, "Bu kadar lüks içerisinde yaşayan bir insanın mağarada doğduğuna kimse inanmıyordu. Haliliye Belediye Başkanımız Mehmet Canpolat'ın gayretleriyle bu mekan turizme açılacak şekle getiriliyor. İnsanlar, Tatlıses'in nerede, nasıl yetiştiğini görecektir. İmkansızlıklar içerisindeyim kaderime küseyim yok, bunun en güzel örneği Tatlıses, gayret edip, mücadele ederek bugünlere gelmiştir. Kendisi tüm dünyaya marka olmuştur" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Tatlıses Şanlıurfa Haliliye Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500

Yorumlar (47)

TEZGAHTAR YAŞAR:

bir ayının doğduğu mağarayı görsek ne olur görmesek ne olur

50
9
yanıtYanıtla
Memleketim:

Magaradan geledigi belliii.

36
6
yanıtYanıtla
eyl:

tek kelime yazmak istedim. KARAKTERSİZ. . . . . . . . . . . .

24
6
yanıtYanıtla
M.Y:

Yaşlılık insanlara böyle saçma sapan işler yaptırıyor . .

21
5
yanıtYanıtla
poyraz49:

Tatlı ses Müzik sektörünün lokomotifi idi, yaptığı yanlışların ve şımarıklığının kurbanı oldu, oysa bu gün eğlence sektörünün ona çok ihtiyaçı vardır, Bu saatten sonra başka alanlarda başarılı olur mu bilmiyorum ama gönül ister ki olsun. Bu ülkeye bir çivi çakan kim olursa olsun Allah razı olsun kaldı, ki, sayın tatlısesın ticari hayatta da tecrübesi vardır baaşarılar diliyoruz

4
17
yanıtYanıtla
Esra:

Mağarayı görmeye ne hacet, o mağaranın ayısını görüyoruz ya bu yeter.

12
1
yanıtYanıtla
baks bani:

o mağarının içine ibonun heykelini dikseler bence daha anlamlı olur

6
6
yanıtYanıtla
MİKROP:

keşke hep orada kalsaydın

10
0
yanıtYanıtla
Tim0135:

Keşke mağarana geri dönsen!

6
3
yanıtYanıtla
PAŞALI:

Mağarada doğalı en az 60 yıl oldu halen insanlarla konuşmasını öğrenemedi

8
1
yanıtYanıtla
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title