Haberler

Sokağa çıkmayın uyarılarına rağmen İBB'nin kandil simidi dağıtması tepki çekti

Güncelleme:

Ülke genelinde yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında, insanların sokağa çıkmaması ve kalabalık ortamlara girmemeleri yönünde tedbirler alınırken İBB tarafından bazı meydanlarda kandil simidi dağıtılması tepki çekti.

Koronavirüs salgınıyla mücadele etmek amacıyla yetkililerden gelen 'Sokağa çıkmayın' uyarısına rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerinin bazı meydanlara vatandaşları sıraya dizerek kandil simidi dağıtması büyük tepki çekti.

KANDİL SİMİDİ İÇİN SIRAYA GİRDİLER

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra kısa sürede dünyaya yayılan koronavirüs, Türkiye'de de 9 vatandaşın hayatını kaybetmesine sebep oldu. Koronavirüs nedeni ile başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere devletin tüm yetkilileri vatandaşları dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Bunun üzerine İstanbul'da birçok tarihi meydan boş kaldı. Bir yandan sokağa çıkmayın uyarısı gelirken diğer tarafından İBB ekiplerinin bazı meydanlarda kandil simidi dağıtması büyük tepki çekti. Vatandaşların simit almak için sıraya girdikleri görüldü.

''PR İÇİN SİMİT DAĞITILMASI AYMAZLIKTIR''

Özellikle yaşlı insanların girdiği görülen kandil simidinin dağıtıldığı görüntüsüne, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu büyük tepki gösterdi. Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Göksu, "Devletimiz ve milletimiz koronavirüs musibeti ile topyekün mücadele ederken, İBB Başkanının insanların canını hiçe sayarak, sırf birkaç dakikalık kendi PR'ı için İstanbul'un meydanlarında bedava kandil simidi dağıtması tam anlamıyla bir aymazlıktır." dedi.

İlgili Haberler
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çin Halk Cumhuriyeti Wuhan Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title