Haberler

Milli hava savunma sistemi Hisar-O, Suriye sınırına konuşlandırıldı

Güncelleme:

Türkiye'nin milli imkanlarla geliştirdiği orta irtifa hava savunma sistemi Hisar-O, Suriye sınırına konuşlandırıldı. Hisar-O, 50-60 kilometreden savaş uçaklarını tespit edebiliyor, 60 ayrı hedefi aynı anda takip edebiliyor.

Türkiye'nin milli imkanlarla geliştirdiği orta irtifa hava savunma sistemi Hisar-O, Bahar Kalkalı Harekatı'ndan sonra hem Suriye içine hem de Türkiye-Suriye sınırına konuşlandırıldı.

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir'in Bahar Kalkanı Harekatı sırasında Hisar-O hava savunma sisteminin Suriye sınırına yerleştirileceğini açıklamasının ardından, sistemin ilk partisi nihayet Suriye sınırına yakın bir noktada konuşlandırıldı.

Milli hava savunma sistemi Hisar-O, Suriye sınırına konuşlandırıldı

HİSAR HAVA SAVUNMA SİSTEM ÖZELLİKLERİ

Aselsan ve Roketsan liderliğinde 2007'den itibaren geliştirilmekte olan Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi Hisar-O, sabit birlikler ile kritik tesislerin savaş uçakları, helikopterler, İnsansız Hava Araçları, seyir füzeleri ve havadan karaya füzelere karşı hava savunma görevini icra ediyor. Hisar-O, 18 batarya ve maksimum 25 kilometre menzile, 15 kilometre de irtifaya sahip olarak 40 ile 60 kilometreden savaş uçağını tespit edip, 60 hedefi aynı anda takip edebiliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Suriye Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title