Haberler

HDP ve CHP'li Vekillerden Mülteciler İçin Yapılan Çadır Kente Protesto

Güncelleme:

Kahramanmaraş'ta, Suriyeli mültecilerin konaklaması için yapılan çadır kent inşaatı, CHP'li ve HDP'li vekillerin de aralarında olduğu bir grup tarafından protesto edildi.

Kahramanmaraş'ta, Suriyeli mültecilerin konaklaması için yapılan çadır kent inşaatına, CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çomak, HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, 16 mahalle muhtarı, bazı dernekler ve bir grup vatandaş yaptıkları eylemle karşı çıktı.

27 BİN MÜLTECİ BARINACAK

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu İlçesi Sivricehüyük mahallesinde inşaat çalışmaları süren 27 bin mültecinin barınması için yapılan çadır kent çalışmalarına HDP ve CHP milletvekilleri ve bazı vatandaşlar tepki gösterdi.

YOLU TAŞLA TRAFİĞE KAPATTILAR

Yolu taşla trafiğe kapatan ve iş makinelerinin önüne geçen vatandaşlar, Suriyelileri istemediklerini ve burada yapılacak konaklama tesislerine izin vermeyeceklerini söyledi.

KADINLARI EYLEM YAPMAYA ÇAĞIRDI

İnşaat alanında ellerinde pankartla eylem yapan vatandaşların sonuna kadar yanında olduğunu belirten CHP Milletvekili Hüseyin Çomak, yaptığı açıklamada, çadır kent inşaatına engel olmak için kadınları eylem yapmaya davet etti.

"DARACIK BÖLGEDE BU KADAR OLMAZ"

Sıkıntılı bir dönem içerisinde olduğumuzu anlatan Çomak, şöyle konuştu: "Suriyeliler ülkelerinden olurken isteyerek olmuyor. Bir ülke olarak onların ihtiyaçlarını karşılamamız gerekiyor. Ancak görebildiğimiz kadarıyla özellikle ben Kahramanmaraş'ı çok iyi bilen bir insan olarak, burada daracık bir bölgede böylesi bir yerleşim alanının olması kabul edilebilir değil.

"DOKU BOZULACAKTIR"

Burada bu çalışmaların tamamlanması toplumsal barışı ve huzurun bozulmasına neden olacaktır. Doku bozulacaktır. 25 bin kişiden bahsediliyor. Burası 360 dönümlük bir yer. Yarın bir gün bu nüfus buğdaylara zarar verecek, pamuk ve sebze yetiştiremeyecek insanlar. Çünkü kültürleri, ahlak anlayışları bizden farklı. Biz bu kampı istemiyor isek, özellikle kadınlarımızdan rica ediyorum. Kadınlarımız ve ileri yaştaki erkeklerimiz gelsin burada günlerce otursun, mücadele etsin, buraya Suriyelilerin yerleşmesine engel olsunlar."

DIŞ POLİTİKAYA ELEŞTİRİ

HDP Milletvekili Mahmut Tuğrul ise hükümetin dış politikasını eleştirerek, bölge insanının her zaman yanında olduğunu söyledi. Yapılan basın açıklamalarının ardından milletvekili ve vatandaşlar dağıldı.


Yaşanabilecek olası olaylara karşı yoğun güvenlik önlemi jandarma, herhangi bir olumsuzluğa izin vermedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Toğrul Hüseyin Çomak Kahramanmaraş Mersin Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

....:

CHP siz HDP olmaz, HDP siz CHP olmaz sonuc CHDPekaka . . . sizin tek derdiniz teröristler ve cığırtkanlık

20
9
yanıtYanıtla
..............:

Ulan CHP Allah bir dese karşı çıkacaksınız nedir bu körlük. . . .

10
15
yanıtYanıtla
vatandasMobil-ANDROID:

sorarım lütfen soylermisiniz her türlü olumsuz fiil ve eylemlerde chp ile HDP hep yanyana omuz omuza niye acaba çünkü zihniyehleri aynı boluçülerle hareket eden ne olur işte örneği kınıyorum

17
7
yanıtYanıtla
yalandan kim ölmüş:

kimse kusura bakmsın kardeşim bu konuda maalesef haklılar. çok doğru söylemişler. biz mülteci gibi olduk

13
5
yanıtYanıtla
kayserili:

Suriyeden gelenleri neden Cizreye yüksekovaya yerleştirmiyr bu devlet. . .

11
6
yanıtYanıtla
ferhat:

Kopani den kaç kişi geldiyse sınır dışı edin onların yerine Suriyeli mültecileri koyun

1
4
yanıtYanıtla
Terolarli:

Mhp li arkadaslar cok istiyorlarsa onlari cerit köylerine götürsünler

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title